Klaipėdiečiai rašė žinutes Skulptūrų parkui

Miestas

„Labai prašome išsaugoti Klaipėdos skulptūrų parką, medžius” (Ričardas iš Londono).

„Aš užaugau kartu su tuo parku, čia praėjo mano vaikystė. Mes buvome vieni pirmųjų vaikų, kurie pradėjome treniruotes teniso kortuose. Todėl jaučiu labai didelę nostalgiją šiam parkui”.

Organizatorių nuotr.

„Nėra negražios gamtos. Tegu medžiai BŪNA”.

„Skulptūrų parkas man yra vaikystė! Prisimenu ekskursijas, kur mokytojai leido spėlioti, ką norėjo pasakyti skulptorius. Prisimenu milžinišką tuopą parko viduje, o kiek jų daug dar liko… Stovi, kaip sargai, saugoja savo prisiminimus. Man jau 28 metai, ir dabar aš vedu savo vaiką į šį parką kaip prieš 2 dešimtmečius (beveik 3) vedė mane mano mama. Ir tikiuosi, kad mano sūnus ves savo vaikus. Panaikinti parką, paversti jį į milžinišką parkuotę reiškia panaikinti vaikystę daugeliui klaipėdiečių .Prašau, nenaikinkit!!! Automobilių stovėjimo aikštelių jau pernelyg daug, o mūsų skulptūrų parkas tik vienas! (Mira De).

„Skulptūrų parkas – paskutinė miesto žalioji erdvė. Pati gražiausia, žaliausia ir vertingiausia!!! Nukirsti medį lengviausia, o užaugti jiems amžių reikės!!! Bet valdžiai tas NERŪPI, jums pinigai užgožia sveiką protą!”

„Ponas mere ir kiti Klaipėdos vadovai, jūs visi puikiai žinote NVO „Klaipėdos žalieji” požiūrį į miesto brandžių medžių keitimą į mažaūgius ir menkaverčius „medeliūkščius”.  Nenorime, kad ši politika būtų tęsiama ir Skulptūrų parke. Norime, kad čia atsirastų kuo mažiau betono, trinkelių, o išliktų kuo daugiau medžių (Virginijus Partaukas).

„Norime, kad būtų išsaugomi sveiki medžiai, reikia sutvarkyti senus, nugenėti nudžiūvusius, supuvusias šakas, tvarkyti protingai tokį gražų daug menantį parką” (Benediktas).

Mere, prašom nesunaikinti Skulptūrų parko sveikų medžių, o išvalyti tik jau atgyvenusius”.

Šitas parkas jaukus, gražus, čia visada labai gerai ilsėtis. Medžiai labai gražūs, labai gražu girdėti, kaip ošia medžiai. Čia labai malonu būti. Medžių Kirtimui NE!”

Norėčiau, kad visi, kurie yra atsakingi už šios vietos rekonstrukciją, darbą dirbtų su didele meile parkui. Kad mylėtų šiuos medžius kaip savo vaikus, nekirstų paeiliui visų, o į kiekvieną žiūrėtų individualiai. Nemanau, kad čia reikėtų daugiau gėlynų, svarbiausia prižiūrėti esamus, o neapleistų kaip kad yra dabar”.

Mieli projektuotojai, prašau, pagailėkite Klaipėdos skulptūrų parko medžių ir parko lankytojų. Medžiai atgaiva sielai per šiuos karščius. Yra gera vaikščioti po žalią parką. Nenoriu pilko, niūraus ir betonuoto parko su iškirstais medžiais. Gamta yra svarbi.” (Klaipėdietė Laima).

Klaipėdos Skulptūrų parkas gražus ir be renovacijos” (Klaipėdietis). 

Organizatorių nuotr.

Tokias žinutes Skulptūrų parkui paliko į jo išsaugojimo akciją susirinkę klaipėdiečiai. Akciją organizavo visuomenininkė Vita Glinskytė.

Jos teigimu, susirinkusieji nėra nusistatę prieš supuvusių, pavojingų medžių kirtimą, tačiau ji atkreipė dėmesį, jog daugelis želdinių Klaipėdoje esą prižiūrimi netinkamai.

„Todėl jie ir supūva, lūžta, o nugenėti medžiai yra tiesiog tragiškai, tą gali patvirtinti apie šią problemą daug žinantys Klaipėdos žalieji”, – sakė ji, pasidalinusi ir renginio nuotraukomis.

Organizatorių nuotr.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

J. L. Vynerio gimtadienio proga - ekskursijos

Juliaus Liudviko Vynerio fondas, švenčiantis 20 metų jubiliejų, kartu su Mažosios Lietuvos istorijos muziejumi šeštadienį, balandžio 6 d., kviečia klaipėdiečius ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Mums rašo

Moksleiviai originaliai paminėjo inžinerijos savaitę

Kovo mėnesį tradiciškai Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje yra organizuojama inžinerijos savaitė, kurią vainikuoja išvykų ir edukacijų diena.  1-8 klasių mokiniai ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This