Klaipėdietis dviratininkas laimėjo Belgijoje vykusias varžybas

Sportas

Kasparas Bagdonas, „Atviros Klaipėdos" praktikantas
2021-08-02

Komentarų: 0

Belgijos mieste Gelyje vykusiose dviračių sporto varžybose pirmąją vietą užėmė vienintelis ten dalyvavęs lietuvis – Rokas Adomaitis, atstovaujantis Lietuvoje registruotai komandai „Cannibal Team”.

David Bibic nuotr.

„Savijauta buvo gera nuo pat starto, kai komandos draugas iš Suomijos Tomas Niemi su dar trimis dviratininkais atitrūko nuo pagrindinės grupės. Didžiausias jų atotrūkis siekė apie pusantros minutės, tačiau po kurio laiko jis nukrito iki 20-25 sekundžių, kai važiuodami grupėje jau galėjome juos matyti. Važiuojant grupės priekyje pasisukome prieš vėją ir nusprendžiau atakuoti, kad pabėgčiau į priekį. Atitrūkus nuo grupės aplenkiau dar dvi poras varžovų, kurie bandė veržtis pirmyn kartu su manimi, bet galiausiai juos pasivijo pagrindinė grupė. Prisivijau lyderius, tarp kurių buvo ir T. Niemi. Likę trys dviratininkai atrodė pavargę, nes nuo grupės atitrūko dar pirmuose ratuose. Nusprendžiau atakuoti paskutiniame rate, kai pasisukome prieš vėją ir iki finišo liko vos pusantro kilometro. Taip įsiveržiau į priekį ir finišavau vienas su 17 sekundžių persvara“, – varžybų eigą pasakojo Rokas.

Du dviratininko komandos draugai taip pat pateko į dešimtuką – T. Niemi finišavo 4-as, o kanadietis Dylan Bibic 10-as. Trasos ilgis – 82 kilometrai.

Dieną prieš tai Sint-Maria-Lierde kaimelyje vykusias varžybas R. Adomaitis baigė likus 18 km iki finišo dėl techninių kliūčių.

Paskutiniąją liepos dieną Rokas varžėsi 120 km ilgio trasoje Gistelyje.

„Man buvo labai nesėkminga diena – prasidėjo dviratininkų griūtys nuo pat pirmųjų kilometrų. Turėjau sustoti, nes nebuvo tarpo pravažiuoti. Pralaukiau apie minutę, o pagrindinė grupė vis tolo. Vos pajudėjus iš griūties turėjau problemų su bateliais. Tačiau šią problemą išsprendė komandos techninis automobilis. Tik pavijus grupę įvyko dar viena masinė griutis, kuri užlaikė mane dar porai minučių. Grupė pabėgo į priekį ir lenktynes baigiau nuvažiavęs tik pusę trasos. Pasisekė tik, kad pats nekritau…“ – įspūdžiais dalinosi R. Adomaitis.

Sekmadienį buvo paskutinės varžybos Belgijoje, Kampenhout mieste, 128 kilometrų trasoje. Pasak Roko, oras tądien nedžiugino, nes lijo nuo pat lenktynių pradžios. Pradžioje buvo kelios dviratininkų griūtys, tad jis ir komanda stengėsi važiuoti atsargiau. Nors lietus buvo aprimęs, likus keliems ratams iki finišo vėl įsismarkavo. Paskutinius 8 kilometrus dviratininkas važiavo pirmas ir palaikė tempą, kad nesukurtų progų priešininkų atakoms, tačiau to išvengti nepavyko ir likus keliems kilometrams R. Adomaitį aplenkė. Visgi Rokas neleido varžovams pabėgti į priekį ir likus pusantro kilometro iki finišo jis „išvežė“ savo komandos sprinterį D. Bibicių į priekį, kur dviratininkas ir pasiliko iki pat finišo, o R. Adomaitis finišavo 53-ias.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos lėlininkus nudžiugino mažųjų vokietukų smalsumas

Praėjusią savaitę Niurnberge (Vokietijoje) vykusiame XIII tarptautiniame vaikų teatrų festivalis „Panoptikum“ dalyvavo Klaipėdos lėlių teatras. Be lietuvių šiemet festivalio programoje ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dviratininkams ties viaduku siūlo pandusus

Herkaus Manto gatvėje, viaduke po geležinkeliu, projektuotojai siūlo įrengti pandusus, skirtus neįgaliųjų ir dviratininkų eismui. Pandusus siūloma įrengti tiek šiaurinėje, tiek ...
2023-10-30
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdoje - Belgijos ir Nyderlandų priešmininių laivų vizitas

Spalio 27-29 dienomis Klaipėdos uoste lankosi NATO Nuolatinės parengties priešmininių laivų I grupei priklausantys laivai – Nyderlandų karinio laivyno laivas ...
2023-10-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This