Palangoje nutūps sergančių vaikų svajones nešantys flamingai

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2021-08-05

Rugpjūčio 10 d. Palangoje startuos projektas „Svajones nešantys flamingai“, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į vėžio paliestus vaikus.

Menininkės Jolantos Šmidtienės ir išmaniųjų sistemų autoriaus Tomo Stasiukaičio su kūrybine agentūra „Spark“, sukurti interaktyvūs rožiniai flamingai vaikų lūpomis pasakos apie vėžiu sergančių vaikų svajones. Specialiai projektui sukurtų septynių flamingų šeima nutūps ir skraidins vaikų svajones iš trijų Lietuvos miestų – Palangos, Kauno ir Vilniaus. Dviejų metrų aukščio flamingai, ne tik judės, bet ir priartėjus žmogui, kvies išgirsti vaikų svajones bei tai, ką jiems tenka patirti gydymo metu.

„Palydint paskutinį vasaros mėnesį ir pasitinkant pirmąjį rudens, kurį pasaulis mini kaip vėžiu sergančių vaikų mėnesį, šiuo projektu „Mamų unija“ kviečia pildyti karščiausias vėžiu sergančių vaikų svajones, kurios susijusios su galimybėmis, apie kurias nesusimąsto sveikų vaikų šeimos – galimybe užaugti, susitikti su draugais, bėgioti ir žaisti, eiti į darželį ar mokyklą, žaisti futbolą, šokti… Rožiniai flamingai – mūsų vaikų svajonių simboliai. Suteikite jiems galimybę pakilti ir išpildyti vaikų svajones“, – pranešime cituojama vėžiu sergančių vaikų fondo „Mamų unija“ prezidentė Eglė Mėlinauskienė.

Antradienį, rugpjūčio 10 d. 11 val. Naglio alėjos ir Šermukšnių g. sankryžoje Palangoje vyks projekto atidarymas, kuriame dalyvaus projekto sumanytojai ir autoriai.

Projektui pasibaigus flamingai nutūps fondo pastatytuose „Šeimų namuose“, kuriuose gyvena vėžio paliesti vaikai su šeimomis iš visos Lietuvos, kol mažiesiems atliekamos įvairios procedūros.

Labdaros ir paramos fondui vėžiu sergantiems vaikams „Mamų unija” galima paaukoti 5 Eurus siunčiant SMS žinutę su tekstu „Vaikams“ numeriu 1344. Už paaukotus pinigus pernai atidarytuose „Mamų unijos” šeimų namuose, kuriuose gyvena vėžio paliesti vaikai, bus įrengtas modernus reabilitacijos centras.

Žymos: | | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga - sergamumo COVID-19 viršūnėje

Lietuvoje jau trečią dieną iš eilės fiksuojama daugiau nei šimtas naujų susirgimų COVID-19, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Trečiadienį 83 žmonės ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Mums rašo

„Aurum" lenktynes - į Basanavičiaus gatvę!

Ar tikrai Palangai reikalingos „1006 kilometrų lenktynės“ vidurvasarį? Nesu priešininkas lenktynių ar kitų masinių renginių – kuo daugiau įvairių pramogų, ...
2024-07-18
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Beveik pusė Palangoje surenkamų atliekų – šiltuoju metų laiku

Tendencijos rodo, jog vis daugiau žmonių elgiasi atsakingai ir rūšiuoja atliekas, jei tik turi tam galimybę. Visgi atostogaujant atliekomis neretai ...
2024-07-18
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This