Prasideda didžiausio Baltijos šalyse pramonės inovacijų parko statybos

Verslas

Klaipėdoje kuriamam moderniausiam Baltijos šalyse Pramonės inovacijų parkui Ekonomikos ir inovacijų ministerija suteikė stambaus investicinio projekto statusą. Projektą ,,VMG Technics R&D Park“ plėtojanti tarptautinė investicinė VMG grupė į jį investuos iki 30 mln. eurų ir sukurs per 150 naujų aukštos pridėtinės vertės darbo vietų.

Pramonės inovacijų parkas statomas Klaipėdos rajone, Dirvupių kaime, greta automagistralės Vilnius-Klaipėda.

Planuojama, kad inovacijų parkas, kuriame bus kuriami ir diegiami pramonės automatizavimo bei robotizavimo sprendimai, veiklą pradės jau kitų metų viduryje. 

Didins pramonės ir šalies konkurencingumą

Investuotojas ir vienintelis VMG grupės akcininkas Sigitas Paulauskas įsitikinęs, kad proveržį pramonės sektoriuje užtikrina inovacijos ir aukštosios technologijos. Todėl, anot jo, modernus ir į 4-osios kartos technologinę revoliuciją orientuotas inovacijų parkas prisidės ne tik prie pramonės, bet ir šalies konkurencingumo didinimo.

„Šis parkas atvers naujas galimybes didinti pramonės našumą, padės kurti naujus gaminius eksportui, ugdys specialistus, skatins pramonės ir mokslo, aukštųjų technologijų sričių bendradarbiavimą. Sėkmingai įgyvendinus projektą Klaipėda turėtų virsti tarptautiniu pramonės inovacijų centru“, – pranešime teigia S. Paulauskas.  

Pasak jo, inovacijų parke bus gaminami standartiniai ir nestandartiniai automatinių sistemų gaminiai pramonei, metalo konstrukcijos, bus vykdoma pramoninių robotizacijos sprendimų integracija į gamybai skirtus technologinius įrenginius.

Pramonės inovacijų parko statinių plotas sieks 21.000 kv. metrų, iš kurių 15.560 kv. metrų sudarys gamybinės – sandėliavimo patalpos, 5.420 kv. metrų – administracinės ir techninės patalpos, viešosios erdvės.  

Ugdys naujus specialistus

Inovacijų parke taip pat bus įkurta 400 kv. metrų mokymo erdvė, kurioje veiks pramonės inovacijų laboratorija ir bus ugdomi nauji specialistai. Šią veiklą planuojama vykdyti bendradarbiaujant su šalies aukštojo ir profesinio mokymo įstaigomis.

Projektą Klaipėdoje plėtoja VMG grupės įmonė „VMG Technics“. Diegiami inovatyvūs technologiniai sprendimai užtikrins, kad inovacijų parke vykdoma veikla būtų draugiška aplinkai.

Šiuo metu VMG grupę sudaro 25 įmonės, kuriose dirba daugiau nei 5000 darbuotojų. Kompanijos produkcija eksportuojama į daugiau kaip 40 pasaulio šalių.  

1 Comment

  1. Lietus

    Tie kurie naikina miškus yra draugiški aplinkai

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Verslas

„VMG Technics“ per metus sukūrė 140 inovacijų

Pramonės robotizacijos ir dirbtinio intelekto sprendimus kurianti tarptautinės investicinės VMG grupės bendrovė „VMG Technics“ 2023 metais praneša pasiekusi 33 mln. ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Verslas

VMG grupė už 2,2 mln. eurų įsirengė trečią saulės elektrinę

Tarptautinė investicinė VMG grupė ant korpusinių baldų gamyklos „Klaipėdos mediena“ stogo įrengė 3,23 megavatų (MW) galios saulės elektrinę. Tai – ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This