Klaipėda laukia pirmojo šiemet kruizinio laivo

Svarbu, Uostas ir jūra

Po beveik dvejų metų Klaipėdoje vėl prisišvartuos kruizinis laivas. Kitą antradienį, rugpjūčio 17 dieną, Kruizinių laivų terminale turėtų prisišvartuoti 230 metrų ilgio laineris „Artania“.

Planuojama, kad juo atplauks daugiau nei 600 vokiečių, visi jie yra pasiskiepiję nuo COVID-19 ligos. Numatoma, jog visi keleiviai iš laivų sės į autobusus ir išvyks į ekskursijas.

Kruiziniai laivai dėl koronaviruso krizės Klaipėdoje nesišvartuoja jau beveik dvejus metus. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Šis laivas vakar vakare išlaukė iš Kylio. Rytoj jis bus Švedijoje, kur švartuosis dviejuose uostuose, paskui Helsinkyje, Taline, o rugpjūčio 17 dieną, 13 valandą turėtų prisišvartuoti Klaipėdoje. Šiai minutei turime informaciją, kad jis laivas atplauks, rengiame pasitikimo ceremoniją. Tačiau situacija yra greitai kintanti. Laivo atstovai gali įvertinti tai, jog sergamumas Klaipėdoje yra didelis ir nuspręsti tiesiog plaukioti jūroje, bet pas mus neužsukti. Tačiau labai tikimės, kad laivo sulauksime“, – ketvirtadienį vylėsi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus padėjėja ryšiams su visuomene Ignė Rotautaitė-Pukenė.

Iš Klaipėdos šis kruizinis laivas „Artania“ dar turėtų vykti į Lenkiją ir Daniją, o tada grįžti į Vokietiją.

Šiemet aplankyti Klaipėdos uostą buvo užsiregistravę 55 laivai, tačiau didžioji dalis savo vizitus atšaukė dar net neprasidėjus vasarai.

Kol kas planuotų apsilankymų be „Artanios“ dar nėra atšaukę du laivai – rugpjūčio 31 dieną „Hebridean Sky“ ir rugsėjo 2 dieną „Marina“.

„Tačiau kaip ir minėjau, situacija kinta valandomis. Gali būti, kad „Artania“, jei jos sulauksime, šiemet bus pirmasis ir paskutinis kruizinis laivas. Ir jo tikrai labai laukiame, nes kruizinių laivų Klaipėdoje nebuvo beveik dvejus metus“, – pabrėžė I. Rotautaitė-Pukenė.

Praėjusiais metais dėl pandeminės situacijos į Klaipėdą neatvyko nė vienas kruizinis laivas, o paskutinysis uostamiestyje viešėjo 2019 metų spalio 10 dieną. Tąkart į Klaipėdą atvyko ir kruizinės laivybos sezoną vainikavo laivas „Nordstjernen“, kuriuo atplaukė 85 keleiviai, dauguma jų yra svečiai iš Vokietijos, Austrijos ir Šveicarijos.

Kitiems metams aplankyti Klaipėdos uostą jau yra užsiregistravę 52 laivai, tačiau Uosto direkcijos atstovai nesiryžo spėlioti, kiek jų realiai gali atvykti į uostamiestį, nes viską lems pandeminės situacijos lygis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Klaipėdą 19-ą kartą pristato kruizinės laivybos parodoje

Šią savaitę Majamyje vyksta didžiausia pasaulyje kruizinei laivybai skirta paroda „Seatrade Cruise Global 2024“. Joje jau 19 kartą dalyvaujantis Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Į Klaipėdą atplauks 50 karo laivų

Birželio 4–7 d. Klaipėdoje vyks vienas iš didžiausių Baltijos regione renginių – tarptautinių pratybų „Baltijos operacija 2024“ atvykimo konferencija. Planuojama, ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pasirašytas tarptautinis memorandumas dėl žaliojo koridoriaus

Singapūro laivybos įmonės „X-Press Feeders“ ir šešių Europos uostų, tarp kurių ir Klaipėdos uostas, vadovai penktadienį Hamburge padėjo parašus bendrame ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This