COVID-19 situacija Klaipėdoje toliau prastėja, tik su Galimybių pasais aptarnauja 16 įmonių

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, pirmadienį šalyje nustatyta 560 naujų koronavirusinės infekcijos atvejai – viruso rasta 4 proc. mėginių.

Klaipėdoje per parą šia infekcija užsikrėtė 66 žmonės (ištiri 1205 mėginiai, virusas rastas 5,5 proc. jų). Sekmadienį tokia diagnozė buvo patvirtina 56, šeštadienį – 65 klaipėdiečiams.

Trečiadienį Klaipėdoje mobili vakcinavimo komanda dirbs prie Naikupės g. 18 esančio prekybos centro „Maxima“. Virginijos Spurytės nuotr.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius Klaipėdoje išaugo 26,7 proc. (šalyje – beveik 14 proc.) Susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius Klaipėdoje išaugo nuo 626 iki 642,1 atvejų, šalyje – nuo 247 iki 253.

Uostamiestis pagal šį rodiklį ir toliau yra paskutinėje vietoje šalyje. Už jo –Neringa su 577,1 atveju (šiuo metu serga 17 neringiškių), toliau rikiuojasi Skuodo rajono, Palangos ir Kretingos rajono savivaldybės. 

Per parą į COVID-19 aukų sąrašą įtraukti net šeši žmonės, tokių dabar yra 4458. Klaipėdoje jau antrą parą iš eilės irgi yra tokia netektis – pandemija  čia nusinešė 161 gyvybę.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 5 987 žmonės, pasveikusiais laikoma 273 811 gyventojų. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 824 ir 15 377 – per parą pasveiko 96 klaipėdiečiai.

Per praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyti 46 asmenys.

Klaipėdos universitetinės ligoninės pateikiamais duomenimis, antradienį joje buvo gydomi 107 Covid-19 sergantys pacientai. 89 pacientai gydomi infekciniame Covid skyriuje, 63 iš jų skiriama deguonies terapija. Visų šių  pacientų sveikatos būklės patenkinamos. 18 pacientų gydoma reanimacijos skyriuje, 17 iš jų taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, vienam pacientui taikoma High flow deguonies terapija. Vienam pacientui, sergančiam Covid-19 liga, taikoma hemodializė. 

Trečiadienį skiepys Naikupės gatvėje

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą šalyje dalinai paskiepyti 6 055 žmonės, pilnai – 13 692. Klaipėdoje pirmą dozę gavo 444, antrą – 923 asmenys.

Pagal pilnai paskiepytųjų gyventojų procentą (41,3) uostamiestis pakilo iš 6 į 8 vietą nuo galo. Ir toliau su 88,5 proc. paskiepytųjų pirmauja Neringa.

Trečiadienį Klaipėdoje mobili vakcinavimo komanda dirbs prie Naikupės g. 18 esančio prekybos centro „Maxima“. Čia nuo 11 iki 16 val. bus skiepijama „Pfizer“ ir „Janssen“ vakcinomis, su savimi būtina turėti asmens dokumentą.

Renkasi aptarnauti tik su Galimybių pasais

Nuo pirmadienio verslo įmonės gali pasirinkti, ar aptarnauti visus, ar tik Galimybių pasą turinčius klientus, nelaukiant rugsėjo 13 d., kai šis reikalavimas taps privalomas.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informavo, kad antradienio ryto duomenimis, taip dirbti apsisprendė 297 šalies įmonės, didžioji jų dalis –  245 – užsiima maisto tvarkymu. Klaipėdoje tokį darbo principą kol kas pasirinko 16 įmonių. 

Apie tokį savo apsisprendimą verslo įmonės turės pranešti NVSC, užpildydamos deklaraciją, kurią galima rasti adresu nvsc.lrv.lt/deklaracija.

Pateikdami šią deklaraciją, veiklos vykdytojai įsipareigoja paslaugas teikti ar aptarnauti tik tuos asmenis, kurie turi Galimybių pasą. Ši deklaracija suteikia galimybę nesilaikyti tokių reikalavimų kaip kaukių dėvėjimas, atstumų laikymasis, ploto ribojimai, lankytojų srautų valdymas. Šie reikalavimai tampa rekomendacinio pobūdžio. Ir toliau teikiant paslaugas visiems asmenims, nepriklausomai nuo to, ar jie turi Galimybių pasą, ar ne, šių reikalavimų laikytis būtina.

Galimybės atšaukti šios deklaracijos nėra – nusprendus vykdyti veiklą tik Galimybių pasą turintiems asmenims, šio principo turės būti laikomasi iki pat rugsėjo 13 d., kai šis reikalavimas taps privalomas visiems.

Apie tai, kad įmonė aptarnauja tik asmenis, atitinkančius Galimybių paso kriterijus, bus būtina paskelbti prie įėjimo į veiklos vykdymo vietą, pateikiant ne mažesnio nei A4 formato lankytojams gerai matomą užrašą.

11 Comments

  1. Burtininkas

    TAI SITUACIJA KAIP TIK GERĖJA, NES MATOMAI KLAIPĖDA NUO ŠITO ABSURDO VADINAS DAR NĖRA GALUTINAI NUPEZUS!

    Reply
  2. Na tai kurgi

    sąrašiukas tų būsimų bankrotinių įmonių, aptarnaujančių tik su pi…pasisiais?

    Reply
  3. Žinau, kad

    Reikia saugotis nuo paskiepytųjų, čia tai tikri covid nešiotojai

    Reply
  4. Rami

    Ar gerai supratau- Neringa yra pirma pagal pasiskiepijusių skaičių (88,5 proc.) ir antra pagal sergančių (577,1)?

    Reply
  5. O man vis labiau

    panašėja , kad tie dirbantys ir aptarnaujantys tik su ” Galimybių pasais ” gali tapti viruso ” veisyklomis ! Kas prisiims atsakomybę ? Ar vėl bus kalti ” nepaskiepyti ” , kurie visur nešios kaukes , o tose ” tik su GP” nesilankys ? Ši PIŠ vyriausybė patiria vieną fiasko po kito …klaidos klaidos ir klaidelės …žmonių kiršinimas , šantažas be jokios naudos ” sveikatai ” .

    Reply
  6. Anonimas

    Dar dūdorius tegul pasikviečia kokį selą su 15.000 budulių , tai būsim pagal Covidą pirmi ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje.

    Reply
  7. Klausimas

    Kur rasti tų 16 įmonių sąrašą? Jis viešas?

    Reply
    • Anonimas

      Įdomu ir man, kas tai per įstaigos. Bet matyt tai slapta info 🙂

  8. Kaip GP ( be kaukių , be atstumų ..) saugo nuo viruso platinimo ?

    Iš oficialaus SAM ( medikų ) puslapio . 2021-04-14 . Vakcinuoti asmenys taip pat gali užsikrėsti koronavirusu ir jį platinti, todėl svarbu nepamiršti atsargumo. Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad vakcinos nuo koronaviruso (COVID-19) apsaugo nuo simptominės COVID-19 ligos ir, svarbiausia, nuo jos sunkių formų bei mirties, tačiau paskiepyti žmonės gali užsikrėsti ir patys, nejausdami jokių infekcijos požymių kurį laiką būti tyliais viruso nešiotojais ir platinti virusą kitiems asmenims.

    Reply
  9. ?

    Kaip ” Galimybių pasas ” saugo nuo viruso plitimo ?

    Reply
    • Torque

      It doesn’t at all and actually makes it worse. Three completely independent and very recent studies (Ireland, Harvard in the US etc. which can all found online) have all stated that there is no difference at all of the amount of virus (viral load) a vaccinated person vs an unvaccinated person can carry and ultimately spread. Therefore, by definition, it makes those with so-called passport who can theoretically go anywhere and do what they want, able to spread the virus MORE than those who are under restrictions.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Meras apie iniciatyvą dėl Vaikų ligoninės: „Protu nesuvokiamas dalykas“

Reaguodamas į Seimo Sveikatos reikalų komiteto rekomendaciją prie Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) prijungti Klaipėdos savivaldybės valdomą Vaikų ligoninę, trečiadienio rytą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This