Kruizinė laivyba: Klaipėdoje nutraukta 679 dienų pauzė

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Lietingą antradienį 679 dienas Klaipėdoje besitęsusį periodą be kruizinių laivų nutraukė laineris „Artania“, kuriuo atvyko 677 svečiai iš Vokietijos, Austrijos, Šveicarijos, Italijos bei Nyderlandų. Visa laivo įgula bei svečiai – vakcinuoti.

Ta proga Kruizinių laivų terminale buvo surengta oficiali laivo sutikimo ceremonija. Laivo kapitonui Morten Hansen Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė įteikė atminimo dovanas, turistai buvo pasitikti skrabalų muzika, nusišypsojo jiems ir dangus – lietus liovėsi, o pro debesis išlindo saulė. 

Martyno Vainoriaus nuotr.

Laivas frachtuojamas Vokietijos kelionių agentūros ir kruizinio laivų operatoriaus „Phoenix Reisen“. Kruizo, kuris prasidėjo rugpjūčio 11 d., maršrutas driekiasi per Vokietiją, Švediją, Suomiją, Estiją, Lietuvą, Lenkiją ir Daniją.

Klaipėdoje daugiau nei 80 proc. keleivių išvyks į organizuotas ekskursijas po Klaipėdą, Neringą, Palangą. Laivu atvyko ir Vokietijos televizijos žurnalistai, filmuosiantys Klaipėdos miesto bei regiono turizmo išteklius būsimiems laivo vizitams.

„Atvykstantys svečiai dalyvaus ekskursijose, keliaus dviračiais, pėstute bei autobusais. Degustuos Lietuvos kulinarinį paveldą bei susipažins su gintaro gaudymo paslaptimis Karklėje. Visos ekskursijos bus organizuojamos atsižvelgiant į Nacionalinio visuomenės sveikatos centro reikalavimus. Labai tikimės, jog šio, pirmojo šį sezoną, kruizinio laivo pasirodymas mūsų uoste bus lyg pirmoji kregždė, pranešanti, jog uostas ir miestas yra pasiruošęs ne tik priimti kruizinius turistus, bet ir tai, kad visi svečiai yra laukiami Klaipėdoje“, – teigia Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Laivas prie Kruizinių laivų krantinės, pasak jo kapitono Morten Hansen, atplaukė apie valandą anksčiau nei planuota, nes vakare numatomas vėjo sustiprėjimas – išplaukti numatoma po 18 val. Kapitonas sakė išleidęs po miestą pasižvalgyti ir įgulą, kurios didžioji dalis yra Azijos šalių piliečiai.

Šiemet aplankyti Klaipėdos uostą buvo užsiregistravę 55 laivai, tačiau didžioji dalis savo vizitus atšaukė dar net neprasidėjus vasarai. Dar praėjusią savaitę buvo tikimasi, kad atplauks du laivai – rugpjūčio 31 dieną „Hebridean Sky“ ir rugsėjo 2 dieną „Marina“. Tačiau, pasak Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos infrastruktūros direktoriaus V. Paukštės, situacija yra nuolat kintanti ir dėl jų atvykimo garantijų nebėra. 

V. Paukštės teigimu, ikipandeminiu laikotarpiu Uosto direkcija iš kruizinių laivų rinkliavų per sezoną surinkdavo apie milijoną eurų. 

Kitiems metams apie galimą atvykimą į Klaipėdą yra pranešę 52 kruiziniai laivai. 

Praėjusiais metais dėl pandeminės situacijos į Klaipėdą neatvyko nė vienas kruizinis laivas, o paskutinysis uostamiestyje viešėjo 2019 metų spalio 10 dieną. Tąkart į Klaipėdą atvyko ir kruizinės laivybos sezoną vainikavo laivas „Nordstjernen“, kuriuo atplaukė 85 keleiviai, dauguma jų yra svečiai iš Vokietijos, Austrijos ir Šveicarijos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdą 19-ą kartą pristato kruizinės laivybos parodoje

Šią savaitę Majamyje vyksta didžiausia pasaulyje kruizinei laivybai skirta paroda „Seatrade Cruise Global 2024“. Joje jau 19 kartą dalyvaujantis Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This