Tikėkime mokslu, o ne burtais, nuogirdomis ir melagienomis

Mums rašo

Dangirdas Lingys, gydytojas
2021-08-17

Komentarų: 9

Perskaičiau Lietuvos statistikos departamento pranešimą. Pranešama, kad ligoninėse gydomi 352 COVID-19 pacientai, 44 iš jų reanimacijoje. Deguonis papildomai tiekiamas 301 žmogui, 23 pacientams taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija. Per parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyta 40 žmonių. Mirė 4 žmonės.

Beveik visi šie žmonės yra nepaskiepyti ir dabar laviruoja ant gyvybės ir mirties slenksčio.

Pasaulio sveikatos organizacijoje dirba iškiliausi medicinos mokslų profesoriai. Jie primygtinai rekomenduoja išvengti šio susirgimo tik skiepijantis. Gyvenimas įrodė, kad tik skiepai išgelbėjo žmoniją nuo maro, raupų ir kitų užkrečiamų ligų. Skiepai išgelbės ir nuo šio užkrato.

Jeigu turite vaizduotę, pagalvokite, jeigu šie žmonės, dabar gulintys mirties patale, būtų paskiepyti, jie būtų savo šeimose ir džiaugtųsi vasaros šiluma.

Kviečiu visus sąmoningus piliečius aiškinti žmonėms, nesuprantantiems skiepų mokslo pasiekimų, kuo skubiau skiepytis apsaugant savo ir savo artimųjų žmonių sveikatą. TIKĖKIME MOKSLU, O NE BURTAIS, NUOGIRDOMIS IR MELAGIENOMIS.

9 Comments

  1. artiomas

    Kas čia per degradavęs ir visiškai su protu nebendraujantis gydytojas, kuris reikalauja tikėti mokslu. Kada nustos mokslas būti religija. Tikime tik į Dievą, kuris yra trijose asmenyse.

    Reply
  2. Vytas

    Gražūs ketinimai – tikėti mokslu. Deja, ši skiepijimosi propaganda su mokslu susijusi menkai. Jau buvo pernai skelbta, kad tyrime dalyvavusios beždžionės, paskiepytos dviem dozėmis, vis tiek apkrėtinėjo viena kitą. Tyrimo rezultatai kaip ir slėpti. Neparankūs buvo ir 11 premijų laureato (tarp jų ir Humboldto premija) habilituoto virusologijos mokslų daktaro, dirbusio įv. Vakarų Europos un-tuose, Sucharit Bhakdi įspėjimai dėl vakcinos galimo neveiksmingumo bei didelio pavojaus vakcinuotiems. Jam aktyvistai paskyrė dar vieną, pajuokos premiją. O juk mokslas yra paremtas argumentų įvairove, hipotezėmis, kurios, kol nepaneigtos, turi teisę gyvuoti. Tai yra tikrasis mokslo variklis – ne tikėjimas valdžia, atsiprašau, mokslu.

    Reply
    • Panašiai galvoju ir aš :)

      Mokslas ne religija, kad juo tikėti. Moksle: šiandien – hipotezė, rytoj aksioma, poryt – paneigtas teiginys. Dažnai ir priešinga eiga: šiandien erezija, rytoj aksioma. Taip kad premjerės šaukimas „tikėti mokslu” neturi jokio „mokslinio” pagrindo, gryna erezija. Reikia ne tikėti, o mąstyti, rinkti ir lyginti faktus. Tai šiandien patvirtino ir LRT radijas, kalbannt apie Islandijos patirtį: paskiepyta pilnai beveik 100 procentų, o susirgusių „korona” vėl – gausybė.Tai ko vertas skiepas, jei jis nesuteikia imuniteto, kaip, pav., nuo juodligės? Ar ne geriau šiuo atveju mesti visas jėgas NATŪRALAUS imuniteto stiprinimui?

  3. Rita

    Nejau galvojate, kad visi žmonės buki. Supraskite, kad vyksta biologinis karas, o skiepyti-potencialus viruso nešiotojai. Kad tai paneigti medicinos profesoriai sėskite ir viešai diskutuokite. Švabo pasirodymas arenoje tik patvirtina, kad naikinimo mašina įjungta.

    Reply
  4. Manau

    Galimybių pasas BE kaukės , be atstumų laikymosi , be rankų higienos – ligos platinimas !!! Apie tai viešai rašo jau daug šaltinių , o mūsų ” ministrai ” ką žmonėms žada ? Kada baigsis šios PIŠ vyriausybės melas ir žmonių kiršinimas ? Virusas yra , saugotis būtina !!! ” Galimybių pasas ” nuo ligos nesaugo , o tik žmones KIRŠINA ir skirsto į ” gerus ir blogus ” , tai žema !!!! Gėda vyriausybei ir ministrams .

    Reply
    • ezys

      nuo ligos saugo skiepas.

    • Ežiui rūke

      Skiepas NESAUGO nuo viruso ar ligos ! Nežinai ? Tada eik skaityti . Vakcina padeda lengviau persirgti . Virusą platina ir vakcinuoti , jie t.p. serga . Virusas yra , todėl SAUGOTIS būtina , privaloma laikytis visų atsargumo priemonių : kaukės , atstumai , higiena .

    • ežiui , gal pavyks suvokti .

      Iš oficialaus SAM ( medikų ) puslapio . 2021-04-14 . Vakcinuoti asmenys taip pat gali užsikrėsti koronavirusu ir jį platinti, todėl svarbu nepamiršti atsargumo. Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad vakcinos nuo koronaviruso (COVID-19) apsaugo nuo simptominės COVID-19 ligos ir, svarbiausia, nuo jos sunkių formų bei mirties, tačiau paskiepyti žmonės gali užsikrėsti ir patys, nejausdami jokių infekcijos požymių kurį laiką būti tyliais viruso nešiotojais ir platinti virusą kitiems asmenims.

  5. Liko klausimas daktarui

    Kodėl tylite dėl ” Galimybių paso ” , kuris anot ministrės Armonaitės leidžia nusiimti kaukes ? Kodėl visa medikų bendruomenė tyli , jei rūpinasi viruso plitimo mažinimu ? Taip yra todėl, kad delta variantui užtenka 10 kartų mažiau dalelių įkvėpti, tam kad žmogus užsikrėstų. Tai įvertinant uždarose viešose patalpose rekomenduočiau tvarkingai dėvėti medicininę kaukę“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Nauja diena“ sakė S.Čaplinskas ____P.S. Virusas yra , saugotis BŪTINA , bet tai kokias priemones taiko ši PIŠ vyriausybė , man kelia abejonių .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitės pradžia - su 57 naujais COVID-19 atvejais

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 57 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai (13 žmonių užsikrėtė antrą kartą, du ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This