Uoste ribota laivyba, mieste – potvyniai, lūžta medžiai

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Uosto direkcija pranešė, kad dėl sustiprėjusio vėjo naktį iš antradienio į trečiadienį Klaipėdos uoste pradėta riboti laivyba. Trečiadienį apie 10 val. ryto gūsiais fiksuotas 27 m/s stiprumo vėjas.

Išoriniame reide įplaukti į uostą trečiadienį ryte laukė 3 laivai, išvykti iš uosto dėl stipraus vėjo negali 7 laivai. Bangos aukštis jūroje siekia 4-4,5 metro. Dėl sustiprėjusio vėjo uoste incidentų neužfiksuota.

„Smiltynės perkėla“ savo ruožtu skelbė, jog dėl blogėjančių oro sąlygų, kylančio pietvakarių vėjo ir stiprėjančios vandens srovės uoste reisai Senojoje perkėloje vyks kas valandą. Keleiviams rekomenduoja sekti informaciją įmonės puslapyje keltas.lt arba skambinti trumpuoju informacijos telefonu 1870.

Pavakarę laivyba Klaipėdos uoste atnaujinta, tačiau su apribojimais. 18 val. gūsiais fiksuotas iki 17 m/s stiprumo vėjas. Bangos aukštis jūroje išlieko apie 4 metrai.

Išplaukti iš uosto dėl nepalankių sąlygų vakare negalėjo du laivai. Išoriniame reide įplaukti į uostą jau laukė 7 laivai, bet tik vienas iš jų dėl stipraus vėjo – kiti laivai laukė, kada atsilaisvins krantinės.

Tuo metu miestiečiai socialiniuose tinkluose dalinosi vaizdais iš patvinusių Klaipėdos gatvių ir kiemų. Gausaus lietaus vandens nesugebėjo surinkti nuotekų tinklai Taikos prospekte, Šilutės plente, Debreceno, Šturmanų, Dubysos gatvėse, Statybininkų prospekte. 

„Vietomis gali susikaupti didesnis vandens kiekis. Mūsų tarnybos pasiruošusios reaguoti greitai ir atsakingai! Nors per pastaruosius tris metus 31 probleminėje vietoje buvo įrengta papildomų didelio vandens pralaidumo grotelių ir paviršinių nuotekų plėtros projektų, pagerinančių vandens surinkimą, gausus ir staigus lietus kai kuriose vietose gali nespėti pakankamai greitai susigerti. Mūsų dispečerinė dirba visą parą, todėl jeigu matote, kad kažkuri miesto dalis susidūrė su vandens surinkimo problemomis gatvėje, kiemuose, skambinkite mums telefonu (8 46) 220 220 arba siųskite žinutę Facebook paskyroje, padėsime išspręsti esamą situaciją”, – skelbia AB „Klaipėdos vanduo”. 

Popiet bendrovė išplatintame pranešime spaudai tvirtino, jog dirba maksimaliomis pajėgomis. Anot jos, per pora valandų gauta beveik pusšimtis pranešimų apie užlietus kelio ruožus ir kiemus. Daugiausia problemų kyla pietinėje miesto dalyje – nuo Baltijos pr. iki Smiltelės g. Debreceno g. Taikos pr. Statybininkų pr. Dėl gausaus lietaus vandens surinkimo siurblinės dirba maksimaliomis apkrovomis.

„Mūsų tarnybos dirba maksimaliomis pajėgomis, tačiau visa bėda yra didžiulis vėjas. Dėl stipraus vėjo, kuris gūsiuose siekė beveik 30 m/s, yra sukilęs vandens lygis Kuršių mariose, Danės ir Smeltalės upėse, tuo pačiu lygiagrečiai yra pakilęs lygis vandens kolektoriuose, todėl ištekėjimas per išleistuvus į vandens telkinius yra apsunkintas. Kita problema, kad lietaus grotelės vietomis užneštos lapais, todėl vanduo nesubėga į kolektorius“, – pranešime cituojamas AB „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Po naktį siautėjusios audros daugelyje vietų Vakarų Lietuvoje (Klaipėdoje, Neringoje, Palangoje) nukentėjo medžiai, jų išvartas trečiadienį šalino ugniagesiai.

Likimo pokštas – Skulptūrų parke lūžusi klevo šaka pataikė tiesiai į Regimanto Midvikio skulptūrą „Sudužimas”.

Aleksandro Sako nuotr.

Pasak sinoptikų, vėjas nerims ir naktį į ketvirtadienį – šiaurės vakarinėje šalies pusėje pietvakarių vėjo gūsiai vietomis sieks 15–20 m/s, pajūryje iki 22 m/s, dieną – iki 20 m/s.

Trečiadienio vakarą Priešgaisrinės apsaugos departamentas išsiuntinėjo gyventojams perspėjamąsias žinutes apie naktį Vakarų Lietuvoje vėl sustiprėsiantį vėją ir numatomą stiprų lietų. 

1 Comment

  1. Violet

    Labai negerai visi tai supranta

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Siekia stiprinti jūrų transporto ryšius su Egiptu

Lietuva ir Egiptas ketina glaudžiau bendradarbiauti, gerindami šalių tiesioginį susisiekimą oru ir plėtodami jūrų transporto ir logistikos jungtis. Tokias galimybes ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Stringa konkursai dėl vandenilio gamyklos statybos Klaipėdoje

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, paleidimą, pasiūlymų pateikimo ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This