Po metų Klaipėdos mero komandoje – nusivylimas (12)

Politika, Svarbu
Virginija Spurytė
2021-08-19

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko komandą palieka jau trečiasis jo patarėjas šią kadenciją. Nuo rugsėjo 1-osios iš pareigų savo noru traukiasi Leonas Barišauskas, kuris patarėju dirbo trumpiau nei metus ir savo patirtį apibūdino kaip nusivylimą.

Leonas Barišauskas Klaipėdos mero komandoje išdirbo tik 11 mėnesių.

L. Barišauskas Klaipėdos mero patarėju pradėjo dirbti nuo praėjusių metų spalio 1 dienos. Jis prie komandos prisijungė mero kvietimu. Toks kvietimas pasėjo ir abejonių, nes ne vienas klaipėdietis yra matęs, kaip L. Barišauskas savanoriauja V. Grubliausko žmonos Ingos organizuojamame Klaipėdos pilies džiazo festivalyje.

L. Barišauskui buvo pavesta rūpintis Klaipėdos ekonominės plėtros strategija, teikti rekomendacijas dėl korupcijos prevencijos politikos įgyvendinimo, dėl savivaldybės biudžetinių įstaigų vadovų darbo santykių reguliavimo.

Iki darbo rotušėje L. Barišauskas 14 metų dirbo Specialiųjų tyrimo tarnybos Klaipėdos valdybos Korupcijos prevencijos poskyrio viršininku. Darbą šioje tarnyboje jis paliko praėjusių metų birželį. Dar anksčiau L. Barišauskas keliolika metų dirbo Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriuje.

Paklaustas, kodėl traukiasi iš mero patarėjo pareigų, L. Barišauskas teigė, kad priežasčių yra ne viena.

„Praktiškai visas mano darbas mero patarėjo pozicijoje vyko pandemijos ir karantino sąlygomis. Tai ir dalis darbo nuotoliniu būdu, apsunkintas žmonių bendravimas ir panašiai. Nežinau, ar dėl to, bet ta mano metų patirtis galėtų būti įvardinta vienu žodžiu – nusivylimas. Pirmiausiai – savimi, o tada ir kitais. Pasigedau taip vadinamosios „mero komandos“ narių vieningumo bei vidinės komunikacijos strateginiais klausimais, dalijimosi įžvalgomis, kokiu būdu sieksime vieno ar kito tikslo“, – teigė L. Barišauskas.

Kita rimta priežastimi jis įvardijo savo sveikatą: „Gulėjau ligoninėje tyrimams, meldžiuosi ir laukiu atsakymo, kad tai nėra onkologija“.

Klaipėdos meras V. Grubliauskas tvirtino, kad atsilaisvinusi patarėjo vieta tuščia neliks.

„Tikiuosi, kad rasime žmonių, kurie norėtų dirbti tokioje pozicijoje, su tokia atsakomybe ir atlieptų manuosius lūkesčius“, – teigė V. Grubliauskas.

L. Barišauskas yra jau trečiasis mero patarėjas, kuris per šią kadenciją paliko Klaipėdos mero komandą.  

Nuo praėjusių metų kovo 1-osios iš mero patarėjo pareigų pasitraukė Leonas Makūnas, kuris šioje pozicijoje dirbo realiai nuo naujos kadencijos pradžios 2019 metų pavasarį. L. Makūnas buvo atsakingas už vadinamosios Mėlynojo proveržio strategijos koordinavimą. Savo pasitraukimo priežastimi L. Makūnas įvardijo nuovargį.

Netrukus – nuo 2020 metų kovo pabaigos mero patarėju pradėjo dirbti Artūras Šulcas ir juo dirbo iki rugsėjo 1-osios. Jis iš pareigų pasitraukė, nes esą ir buvo sutarta dėl terminuotos darbo sutarties bei konkrečių užduočių, susijusių su pandemija ir Klaipėdos savivaldybės administracijos reforma.

Klaipėdos mero komandoje yra trys patarėjų etatai. Uostamiesčio vadovui jau nuo praėjusios kadencijos pabaigos patarinėja Natalija Sadovskaja, o nuo pernai lapkričio patarėju tapo buvęs Palangos oro uosto vadovas Andrius Daujotas.  

Žymos: | | | | | |

Komentarai (12):

Atsakymų į “Po metų Klaipėdos mero komandoje – nusivylimas”: 12

  1. Matyt parašė:

    Kad išlaikyti džiazą, reikia turėti miestą !

  2. Jaučia parašė:

    žiurkės, kad byra visų vasalų laivas, tai skuba pasitraukti. O kapitonas – bus paskutinis.

  3. Ane parašė:

    dviračių taką palei Dangę nors vieną kartą per vasarą liepkit Šakalienei nušienaut…va čia tai bus darbas miesto labui

  4. Mūsų Klaipeda parašė:

    Plūduriuoja, dreifuoja, ir plaukia pasroviui mūsų savivaldybės laivas…
    Nežinau tu geras ar labai geras žmogus Grubliauskas … Bet čia dirbti reikia, čia ne seimas. Simpatijos ir įvaizdis tik laimėti rinkimus padeda. Reikia pripažinti kad efektyviam darbui trūksta kompetencijų.
    Manau Klaipėdos miesto akcininkai (t.y gyventojai) turėtų samdyti geresni vadova -administratoriu. Pavydas ne geras dalykas bet aš pavydžiu Kaunui .

  5. Anonimas parašė:

    Nereikia jam kokių tai patarėjų Svarbiausiasis patarėjas yra namuose. Šoka ne tik Pats, bet ir visi rudnosiukai

  6. Nesuprantu parašė:

    Kodėl kiekvienas paskyrimas, atsistadynimas, atleidimas, priėmimas savivaldybės institucijose vienaip ar kitaip siejasi su džiazo festivaliu? Ką tai reiškia?

  7. Anonimas parašė:

    Nu jo, svarbu, kad ” užims vietą” ir nekels bangų bei pataikaus Aukščiausiam. Buvo didžiulė klaida išrinkti šitą…

  8. MIndaugas parašė:

    Vaizdingai tariant: Šokinėja iš Skęstančio (dūda prakiurdyto) durnių laivo…

  9. Juokas parašė:

    Cha,cha, cha.,… Be galo juoktis norisi. Tokius „asus’ vyrus Grubliauskas prisiima į savo komandą: tai ir L.Makūnas .žymus „Kl. vanduo” ilgametis direktorius,…L.Barišauskas…. Gėda. Gėda… Paruošė Mėlynąją strategiją 2030 m. už kelis ml. eurų ir negali jos pradėti vykdyti…. Cha, cha…. Taip ir bus.. Gali dar 3-ar 10 naujų patarėjų priimti… Meras visai nesugeba vadovauti miestui..?.

  10. Anonimas parašė:

    Įdomu, ką tas Daujotas patarinėja?

    • Užimti vietą parašė:

      Atsako už tą patį kaip ir Barišauskas. Patiko mero požiūris: atras, kad UŽIMS VIETĄ. Tai ko čia mums atsakomybės norėt!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Universiteto ligoninė: kaltieji ieško kaltųjų

Įstūmę į dideles bėdas dvi Klaipėdos ligonines miesto politikai vaidina šventuosius ir bando savo kaltes suversti tiems, kurie statė ir ...
2024-07-23
Skaityti daugiau

Politika

Socdemai užpildė atsiradusią skylę

Po to, kai į Klaipėdos miesto tarybą su Socialdemokratų partijos sąrašu išrinktas Kretingos ligoninei vadovaujantis Romaldas Sakalauskas, ketinęs Seimą šturmuoti ...
2024-07-23
Skaityti daugiau

Nuomonės, Svarbu

Kultūros finansavimas: ačiū, mere, apsieisime

Naująją kultūros finansavimo tvarką su savo bendražygiais sugalvojęs Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus birželį savo potvarkiu pagaliau išdalino šiemetinę paramą pasiūlytiems ...
2024-07-04
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This