Po metų Klaipėdos mero komandoje – nusivylimas

Politika, Svarbu

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko komandą palieka jau trečiasis jo patarėjas šią kadenciją. Nuo rugsėjo 1-osios iš pareigų savo noru traukiasi Leonas Barišauskas, kuris patarėju dirbo trumpiau nei metus ir savo patirtį apibūdino kaip nusivylimą.

Leonas Barišauskas Klaipėdos mero komandoje išdirbo tik 11 mėnesių.

L. Barišauskas Klaipėdos mero patarėju pradėjo dirbti nuo praėjusių metų spalio 1 dienos. Jis prie komandos prisijungė mero kvietimu. Toks kvietimas pasėjo ir abejonių, nes ne vienas klaipėdietis yra matęs, kaip L. Barišauskas savanoriauja V. Grubliausko žmonos Ingos organizuojamame Klaipėdos pilies džiazo festivalyje.

L. Barišauskui buvo pavesta rūpintis Klaipėdos ekonominės plėtros strategija, teikti rekomendacijas dėl korupcijos prevencijos politikos įgyvendinimo, dėl savivaldybės biudžetinių įstaigų vadovų darbo santykių reguliavimo.

Iki darbo rotušėje L. Barišauskas 14 metų dirbo Specialiųjų tyrimo tarnybos Klaipėdos valdybos Korupcijos prevencijos poskyrio viršininku. Darbą šioje tarnyboje jis paliko praėjusių metų birželį. Dar anksčiau L. Barišauskas keliolika metų dirbo Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriuje.

Paklaustas, kodėl traukiasi iš mero patarėjo pareigų, L. Barišauskas teigė, kad priežasčių yra ne viena.

„Praktiškai visas mano darbas mero patarėjo pozicijoje vyko pandemijos ir karantino sąlygomis. Tai ir dalis darbo nuotoliniu būdu, apsunkintas žmonių bendravimas ir panašiai. Nežinau, ar dėl to, bet ta mano metų patirtis galėtų būti įvardinta vienu žodžiu – nusivylimas. Pirmiausiai – savimi, o tada ir kitais. Pasigedau taip vadinamosios „mero komandos“ narių vieningumo bei vidinės komunikacijos strateginiais klausimais, dalijimosi įžvalgomis, kokiu būdu sieksime vieno ar kito tikslo“, – teigė L. Barišauskas.

Kita rimta priežastimi jis įvardijo savo sveikatą: „Gulėjau ligoninėje tyrimams, meldžiuosi ir laukiu atsakymo, kad tai nėra onkologija“.

Klaipėdos meras V. Grubliauskas tvirtino, kad atsilaisvinusi patarėjo vieta tuščia neliks.

„Tikiuosi, kad rasime žmonių, kurie norėtų dirbti tokioje pozicijoje, su tokia atsakomybe ir atlieptų manuosius lūkesčius“, – teigė V. Grubliauskas.

L. Barišauskas yra jau trečiasis mero patarėjas, kuris per šią kadenciją paliko Klaipėdos mero komandą.  

Nuo praėjusių metų kovo 1-osios iš mero patarėjo pareigų pasitraukė Leonas Makūnas, kuris šioje pozicijoje dirbo realiai nuo naujos kadencijos pradžios 2019 metų pavasarį. L. Makūnas buvo atsakingas už vadinamosios Mėlynojo proveržio strategijos koordinavimą. Savo pasitraukimo priežastimi L. Makūnas įvardijo nuovargį.

Netrukus – nuo 2020 metų kovo pabaigos mero patarėju pradėjo dirbti Artūras Šulcas ir juo dirbo iki rugsėjo 1-osios. Jis iš pareigų pasitraukė, nes esą ir buvo sutarta dėl terminuotos darbo sutarties bei konkrečių užduočių, susijusių su pandemija ir Klaipėdos savivaldybės administracijos reforma.

Klaipėdos mero komandoje yra trys patarėjų etatai. Uostamiesčio vadovui jau nuo praėjusios kadencijos pabaigos patarinėja Natalija Sadovskaja, o nuo pernai lapkričio patarėju tapo buvęs Palangos oro uosto vadovas Andrius Daujotas.  

12 Comments

  1. Matyt

    Kad išlaikyti džiazą, reikia turėti miestą !

    Reply
  2. Jaučia

    žiurkės, kad byra visų vasalų laivas, tai skuba pasitraukti. O kapitonas – bus paskutinis.

    Reply
  3. Ane

    dviračių taką palei Dangę nors vieną kartą per vasarą liepkit Šakalienei nušienaut…va čia tai bus darbas miesto labui

    Reply
  4. Mūsų Klaipeda

    Plūduriuoja, dreifuoja, ir plaukia pasroviui mūsų savivaldybės laivas…
    Nežinau tu geras ar labai geras žmogus Grubliauskas … Bet čia dirbti reikia, čia ne seimas. Simpatijos ir įvaizdis tik laimėti rinkimus padeda. Reikia pripažinti kad efektyviam darbui trūksta kompetencijų.
    Manau Klaipėdos miesto akcininkai (t.y gyventojai) turėtų samdyti geresni vadova -administratoriu. Pavydas ne geras dalykas bet aš pavydžiu Kaunui .

    Reply
  5. Anonimas

    Nereikia jam kokių tai patarėjų Svarbiausiasis patarėjas yra namuose. Šoka ne tik Pats, bet ir visi rudnosiukai

    Reply
  6. Nesuprantu

    Kodėl kiekvienas paskyrimas, atsistadynimas, atleidimas, priėmimas savivaldybės institucijose vienaip ar kitaip siejasi su džiazo festivaliu? Ką tai reiškia?

    Reply
    • Nesvarbu

      Todėl, kad apart džiazo jie nieko kito nežino, nemoka

  7. Anonimas

    Nu jo, svarbu, kad ” užims vietą” ir nekels bangų bei pataikaus Aukščiausiam. Buvo didžiulė klaida išrinkti šitą…

    Reply
  8. MIndaugas

    Vaizdingai tariant: Šokinėja iš Skęstančio (dūda prakiurdyto) durnių laivo…

    Reply
  9. Juokas

    Cha,cha, cha.,… Be galo juoktis norisi. Tokius „asus’ vyrus Grubliauskas prisiima į savo komandą: tai ir L.Makūnas .žymus „Kl. vanduo” ilgametis direktorius,…L.Barišauskas…. Gėda. Gėda… Paruošė Mėlynąją strategiją 2030 m. už kelis ml. eurų ir negali jos pradėti vykdyti…. Cha, cha…. Taip ir bus.. Gali dar 3-ar 10 naujų patarėjų priimti… Meras visai nesugeba vadovauti miestui..?.

    Reply
  10. Anonimas

    Įdomu, ką tas Daujotas patarinėja?

    Reply
    • Užimti vietą

      Atsako už tą patį kaip ir Barišauskas. Patiko mero požiūris: atras, kad UŽIMS VIETĄ. Tai ko čia mums atsakomybės norėt!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Darbe - ir zujant po prekybcentrį*

Kovidas, žinia, be skaudžių nelaimių atnešė ir vieną gerą dalyką – išmokė net ir tuos, kuriems internetas buvo reikalingas šierinti ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This