KKKC atvers duris jaunimui

Kultūra

Rugpjūčio 27-ąją, penktadienį, 17 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) startuos meno projektas „Šiuolaikinės grafikos erdvės“, su kuriuo KKKC įsilieja į 2021-ųjų Europos jaunimo sostinės renginių programą.

KKKC kviečia jaunuosius klaipėdiečius bei miesto svečius aplankyti jiems skirtą menininkų darbų ekspoziciją ir dalyvauti renginiuose apie grafikos paieškas subkultūrose.

Projekto metu jaunimas turės galimybę gatvės kultūrą pažinti per savo mėgstamą kūrybinę raišką – piešimą, grafičius, komiksus, muziką ar šokį ant riedlenčių. Organizatoriai siūlo peržengti nusistovėjusius stereotipus ir eksponuojamus kūrinius apžvelgti ne tik vaikštant, bet ir važinėjant riedlente ar riedučiais. Visą mėnesį KKKC Parodų rūmuose stovės riedlenčių entuziastams ir mėgėjams skirta rampa, ant kurios jėgas išsibandyti galės kiekvienas ratuotas parodos lankytojas.

Projekto „Šiuolaikinės grafikos erdvės“ parodoje eksponuojami ir jau gerai žinomų, ir ką tik kūrėjo kelią pasirinkusių menininkų įvairaus žanro kūriniai: piešiniai, objektai, instaliacijos, komiksai, grafikos, aerografijos darbai ir kt. Savo kūrybą parodai pateikė Remigijus Praspaliauskas, Ernestas Veikutis, Adomas Vasiliauskas, Lietuvos riedlenčių federacija, Lina Itagaki, Justė Zarembaitė, Liepa Gaidauskaitė (Vilnius), Živilė Spūdytė-Žvėrūna, Jolita Puleikytė (Šiauliai), Donatas Valčiūnas (Palanga), Rasa Marija, Vilhelmas Giedraitis, Pijus Čeikauskas (Klaipėda).

Vienas iš parodos dėmenų – pažintis su meno lauke gana nauju reiškiniu NFT (angl. non-fungible token) arba nepakeičiamu žetonu. Tai blokų grandine paremta technologija, kuri virtualioje erdvėje esančius kūrinius, tekstus ar įrašus paverčia unikalia, originalia ir tik jums priklausančia nuosavybe. Parodoje NFT meno kūrėjos, gyvenančios ir kuriančios užsienyje, Violetta Melnikova (Eye Above Sky), Ivona Tautkutė-Rustecka (Ivona Tau), Ivona Macejevska (Ivona Aya) ir oonthinice eksponuos riboto leidimo skaitmeninius NFT kūrinius.

„Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ parodoje pristatys bendruomenių programos „Fluxus Labas!“ ir Petrašiūnų bendruomenės iniciatyva šių metų vasarą vykusių dirbtuvių metu sukurtą ciklą „Tapyba kitaip: marios ir kaimynystė“.

Į KKKC projektą „Šiuolaikinės grafikos erdvės“ įsitraukė ir Klaipėdos m. savivaldybės I. Kanto biblioteka, pateikusi lankytojams knygų apie šiuolaikinę grafiką rinkinį.

Projekto organizatoriai, kviečia į visą mėnesį vyksiantį renginių ciklą. Dalyviams parengtoje programoje – performansai, seminarai, susitikimai su kūrėjais ir diskusijos, kūrybinės dirbtuvės, kur kartu su menininkais, iliustratoriais ir Lietuvos riedlenčių federacijos atstovais lankytojai galės prisijungti prie įvairių kūrybinių veiklų: spausdinimo ant tekstilės, piešimo flomasteriais, siūlais ar riedlenčių restauravimo, dekoravimo procesų.

Nuo gatvės meno neatsiejama ir tatuiruočių kultūra, todėl bus laukiami visi neabejingi šiai meno krypčiai. Tatuiruočių studijos „Tattoo Virus“ meistrės užsiregistravusiems lankytojams darys mažas tatuiruotes, o Danielius Djačkovas, tatuiruočių studijos „Danis Tattoo“ įkūrėjas, pasidalins patirtimi ir kvies į diskusiją apie meną. Neabejingieji repo muzikai bus kviečiami į popietę, kurioje savo kūrinius atliks reperiai FunkTM, Domas ir THC. Koncerto metu menininkai Pijus su draugais niūrią senamiesčio tvorą pavers miestą puošiančiu objektu.

Renginių programa

Rugpjūčio 28 d. 17 val. Virtualus seminaras su Violetta Melnikova (Eye Above Sky), Ivona Tautkute-Rustecka (Ivona Tau), Ivona Macejevska (Ivona Aya) ir oonthinice apie skaitmeninio meno kūrinius, savitą autentiškumo sertifikatą NFT.

Rugpjūčio 29 d. 17 val. Kūrybinės dirbtuvės su Jolita Puleikyte. Piešimas flomasteriais.

Rugsėjo 3 d. 18 val. Menininko Tado Vincaičio-Plūgo kūrinio pristatymas ir diskusija apie grafičius.

Rugsėjo 4 ir 5 d. 15 val. Kūrybinės dirbtuvės su „Commune DIY“ (riedlenčių perdirbimo dirbtuvės) ir „Core Indoor Vilnius“ (riedlenčių mokykla).

Rugsėjo 6 ir 8 d. 18 val. Kūrybinės dirbtuvės su lektorėmis Toma Šlimaite-Bubeliene ir Žaneta Jasaityte-Bessonova. Grafika ant audinio.

Rugsėjo 11 d. 15 val. Susitikimas su komiksų „Miesto superherojai“ kūrėjais Pijumi ir Vikte.

Rugsėjo 17 d. 17 val. Susitikimas su aerografikos dizaino kūrėju Donatu Valčiūnu.

Rugsėjo 18 d. 15 val. Repo „tūsas“ su atlikėjais FunkTM, Domu, THC ir piešimas ant tvoros.

Rugsėjo 19 d. 15 val. Vilniaus dailės akademijos studentų performansas „Kubas“.

Rugsėjo 22 d. 16 val. Kūrybinės dirbtuvės su menininku Ernestu Veikučiu. Siūlų grafika ant drobės.

Rugsėjo 24 d. Tatuiruočių diena. 15 val. mini tatuiruotės su studijos „Tatto Virus“ meistrėmis Jekaterina, Daniele, Natalija (Klaipėda) ir Juste Zarembaite (Vilnius). 17 val. Susitikimas su tatuiruočių studijos „Danis Tattoo“ įkūrėju Danieliumi Djačkovu.

Išsami informacija apie renginius bus skelbiama ir nuolat atnaujinama KKKC feisbuko paskyroje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Knygos meno festivalį vainikuos paskaita apie rašto raidą

Lapkričio 12 d., sekmadienį, Knygos meno festivalis Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose pabaigs savo intensyvią renginių programą. Organizatoriai kviečia ...
2023-11-10
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras braunasi į jaunimo erdves

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) kartu su atviru jaunimo centru VšĮ AUK („AJE Skatepark”) rugpjūčio 12-ąją – Tarptautinę jaunimo dieną ...
2022-08-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre – daugiau galimybių vaikams

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras kartu su mobilia VIVITA Lithuania laboratorija liepos mėnesį Klaipėdoje skiria vaikų ir paauglių dienos stovykloms, kurių ...
2022-07-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This