Klaipėdietiški COVID-19 rodikliai keičiasi geriau nei šalyje

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį šalyje nustatyta 314 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų. Virusas rastas 5,3 proc. mėginių, iš viso jų ištirta 5 922.

Klaipėdoje per parą šia infekcija, išankstiniais duomenimis, užsikrėtė 30 žmonių (mėginių su virusu – 4,4 proc.). Šeštadienį pagal patikslintus duomenis tokią diagnozę išgirdo 41, penktadienį – 44 klaipėdiečiai.

Pirmadienį klaipėdiečiai, kuriuos domina galimybė pasiskiepyti nuo COVID-19 be išankstinės registracijos, kviečiami atvykti prie prekybos centro Vėtrungės „IKI“ (Taikos pr. 28). Virginijos Spurytės nuotr.

Klaipėda išlieka dugne

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius Klaipėdoje ir toliau mažėja. Šįkart jis sumenko 27 proc. Šalyje jis padidėjo tik neženkliai – 0,9 proc. Uostamiestyje sekmadienį sumažėjo ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius nuo 618 iki 613,9 atvejų. Tuo metu šalyje jis vėl nežymiai auga – nuo 273 iki 273,7.

Pagal šį rodiklį uostamiestis ir toliau yra paskutinėje vietoje tarp visų šalies savivaldybių. Po jo rikiuojasi Neringos savivaldybė su 604,6 atvejų rodikliu (šiuo metu serga 17 ten gyvenamąją vietą deklaravusių asmenų), Skuodo rajono (510,8) ir Palangos savivaldybė (rodiklis 499,4, šiuo metu serga 66 palangiškiai). Geriausia padėtis šiuo metu išlieka Elektrėnuose su 37,3 atvejo.

Per parą į COVID-19 aukų sąrašą įtraukti dar septyni žmonės. Tokių aukų dabar jau yra 4 494. Klaipėdoje aukų ir toliau išvengiama, pandemija nuo jos pradžios uostamiestyje yra nusinešusi 163 gyvybes.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 6 828 žmonės, pasveikusiais laikomi 276 188. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 804 ir 15 708 – per parą pasveiko 16 klaipėdiečių.

Per praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyti 24 asmenys.

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą šalyje dalinai paskiepyti 183 žmonės, pilnai – 375. Klaipėdoje sekmadieniais vakcinavimo centras nedirba, tačiau vakcinuotų žmonių sąrašą papildė 41 klaipėdietis. Iš jų pirmą dozę gavo 8 asmenys.

Pagal pilnai paskiepytųjų gyventojų procentą (43) uostamiestis išlieka šeštas nuo galo, o su 90,6 proc. paskiepytųjų ir toliau pirmauja Neringa.

Pirmadienį klaipėdiečiai, kuriuos domina galimybė pasiskiepyti nuo COVID-19 be išankstinės registracijos, kviečiami atvykti prie prekybos centro Vėtrungės „IKI“ (Taikos pr. 28).

Trečiadienį, rugpjūčio 25 d., gyventojai skiepytis kviečiami prie Vingio g. 31 esančio prekybos centro RIMI. Abi dienas mobilios vakcinavimo komandos nurodytose vietose dirbs nuo 11 iki 16 val. Bus skiepijama „Pfizer“ ir „Janssen“ vakcinomis. Su savimi reikia turėti asmens dokumentą.

Tarp mažiausiai besiskiepijančių – būsimi jūreiviai

Statistikos departamentas taip pat paskelbė informaciją apie studentų vakcinaciją ir bendrą imunizaciją nuo SARS‑CoV-2 pagal aukštąsias mokymosi įstaigas ir studijų programas.

Pagal studentų, vakcinuotų bent viena skiepo doze, dalį pirmauja Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija (96 proc.), Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (88 proc.) ir Vilniaus universitetas (87 proc.) bei ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas (85 proc.)

Mažiausias procentas studentų, vakcinuotų bent viena doze, yra Balstogės universiteto filiale Ekonomikos‑informatikos fakultete (33 proc.), Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje (45 proc.) ir Socialinių mokslų kolegijoje (50 proc.).

Didžiausia dalis imunizuotų studentų (įgavusių imunitetą natūraliai (persirgę) ir po vakcinacijos) mokosi Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje (94 proc.), Lietuvos sveikatos mokslų universitete (82 proc.), ISM Vadybos ir ekonomikos universitete (81 proc.) bei Vilniaus universitete (79 proc.).

Pati mažiausia imunizuotų studentų dalis yra Balstogės universiteto filiale Ekonomikos-informatikos fakultete (29 proc.), Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje (35 proc.), Lietuvos verslo kolegijoje (40 proc.) bei Socialinių mokslų kolegijoje (41 proc.).

Analizuojant pagal studijų programas pačiame priekyje pagal imunizacijos procentą atsiduria Vilniaus universiteto, Generolo Jono Žemaičio karo akademijos, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto programos, susijusios su medicina, biologijos mokslais, tarptautiniais santykiais, verslo administravimu, gynyba. Pirmoje vietoje atsiduria Vytauto Didžiojo universiteto tarptautinė verslo vadybos programa vadovams (93 proc.), Vilniaus universiteto medicinos programa (93 proc.), Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos nacionalinio saugumo ir gynybos programa (93 proc.).

O mažiausią imunizacijos procentą turi Klaipėdos aukštosios mokyklos, programos, susijusios su laivyba. Žemai sąraše yra programos, susijusios su grožio terapija, kosmetologija, estetine kosmetologija, alternatyviąja medicina, sveikatingumo ir SPA paslaugų vadyba. Kolegijose ir aukštosiose mokyklose mažesnis procentas imunizuotų studentų nei universitetuose.

Mažiausią procentą imunizuotų studentų turi Balstogės universiteto filialo Ekonomikos-informatikos fakulteto informatikos programa (22 proc.), Socialinių mokslų kolegijos tarptautinio verslo ir komunikacijos programa (23 proc.) ir Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos laivų elektros įrenginių eksploatavimo programa (23 proc.).

Į ataskaitą įtraukta 75,9 tūkst. studentų iš 42-iejų aukštųjų mokyklų, kolegijų, universitetų. Studentų sąrašas yra išankstinis (dar didės) ir iš dalies paruoštas pagal pavasario semestro sąrašus. Neįtraukti laikinai studijas sustabdę studentai.

Studentai, kurie neturi lietuviško asmens kodo, yra neįtraukti skaičiuojant imunizacijos procentą, nes asmens kodas reikalingas medicininiams duomenims sujungti su studentų registro duomenimis. Nelietuvišką asmens kodą, išankstiniais duomenimis, turi 8 proc. studentų. Didžioji dalis jų studijuoja Lietuvos sveikatos mokslų universitete (1,1 tūkst.), Vilniaus universitete – apie tūkstantį. Apie pusę tūkstančio jų studijuoja Vilniaus Gedimino technikos universitete ir Kauno technologijų universitete, Vytauto Didžiojo universitete ir LCC tarptautiniame universitete.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This