Į Palangą atskrenda „Angelas“ iš Paryžiaus

Regionas

Rugpjūčio 27 d., penktadienį, 15 val., Palangos skulptūrų parke bus atidengta iš Klaipėdos kilusios šiuo metu Prancūzijoje gyvenančios ir kuriančios menininkės Rūtos Jusionytės skulptūra „Angelas“.

„Už šią skulptūrą  – iš Paryžiaus atskridusį „Angelą“ – turime būti dėkingi ne tik jį per septynerius mėnesius sukūrusiai Rūtai Jusionytei, – kviesdamas palangiškius ir miesto svečius į skulptūros atidengimo ceremoniją akcentavo vienas jos pastatymo iniciatorių, galerijos „Menų tiltas“ vadovas Edvidas Žukas. – Visų pirma turime būti dėkingi Palangoje gyvenusiam tikram kultūros žmogui Zigmui Stankevičiui ir jo šeimai“.

Z. Stankevičius itin mėgęs laiką leisti prie Vytauto gatvės 39A numeriu pažymėtame skvere įkurtame Palangos skulptūrų parkelyje. Ir savo artimiesiems – dukrai ir žentui – sakydavęs, kad jo svajonė yra Palangai padovanoti kokią nors gražią skulptūrą ir šitaip papuošti miestą ir jo paties pamėgtą erdvę.

Artimieji prašymo nepamiršo: dukra ir žentas prieš bemaž metus kreipėsi į E. Žuką prašydami padėti susisiekti su R. Jusionyte, mat šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius“ pamatė jos skulptūrą „Angelas“, kuri jiems nepaprastai patikusi.

„Rūta priėmė idėją skulptūrą perkelti į erdvę skulptūrų parke, ir po septynių mėnesių kūrybos baltas „Angelas“ iš Paryžiaus atskrido į Palangą“, – sakė skulptūros keline pasirūpinęs V. Žukas, paminėjęs, jog baltajam angelui juodą postamentą-koloną nutašė žymus akmentašys nuo Salantų Juozas Žilinskis ir pabrėžęs, jog viso projekto mecenatas – šviesaus atminimo Z. Stankevičiaus žentas Andrius Pranckevičius.

Ateisiantys į skulptūros „Angelas“ atidengimo ceremoniją turės progos pabendrauti su jos autore R. Jusionyte. Ir ne tik skulptūrų parke: dvi dienas šalia „Ramybės“ galerijos Vytauto g. 35 esančiame „Ramybės“ klube veiks naujausių pastaruoju metu Paryžiuje sukurtų Rūtos Jusionytės skulptūros ir tapybos darbų paroda.

Paroda bus atidaryta penktadienį, rugpjūčio 27 d. 16 val. ir lauks lankytojų iki 21 val., o šeštadienį, rugpjūčio 28 d. ekspoziciją bus galima apžiūrėti nuo 12 iki 19 val.

2 Comments

  1. Talk

    Gražus

    Reply
  2. Rimas

    Vežkit atgal tą baisuoklį.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Prasčiausia COVID-19 situacija - Palangoje

Valstybės duomenų agentūra praneša, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 38 nauji susirgimai COVID-19 infekcija (devyni žmonės susirgo antrą kartą, du ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This