Koronaviruso skaičiai: užfiksuotas netekčių šuolis

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, penktadienį šalyje nustatyti 545 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Iš viso per praėjusią parą buvo ištirta 15 319 mėginių.

Klaipėdoje per parą šia infekcija, išankstiniais duomenimis, užsikrėtė 60 žmonių, Ketvirtadienį tokią diagnozę išgirdo 74 klaipėdiečiai, trečiadienį – 95, antradienį – 62, pirmadienį – 79.

Ligoninėse vis daugėja COVID-19 liga sunkiai sergančių pacientų. Mariaus Bartkaus (Respublikinės Klaipėdos ligoninė) nuotr.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius Klaipėdoje šiek tiek pakilo – 0,9 proc. Šalyje jis padidėjo 0,7 proc.

Uostamiestyje gana žymiai sumažėjo susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius – nuo 623,5 iki 591,8 atvejo. Šalyje jis sumažėjo labai nežymiai – nuo 283,5 iki 283 atvejų.

Bet pagal šį rodiklį uostamiestis ir toliau yra įsitvirtinęs paskutinėje vietoje tarp visų šalies savivaldybių. Šalia jo yra Plungės rajono savivaldybėje, kur susirgimų 100 tūkst. gyventojų skaičius per pastarąsias 14 dienų siekia 478,1 atvejo. Geriausia padėtis yra Elektrėnų savivaldybėje.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę žmonės 6 733, pasveikusiais laikomi 279 426. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 753 ir 16 125.

Per praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyta dar 67 žmonės.

Per parą COVID-19 pareikalavo net 9 naujų aukų ir bendras mirčių skaičius dabar jau siekia 4532. Klaipėdoje praėjusią parą aukų išvengta, uostamiestyje iki šiol koronavirusas yra pasiglemžęs 167 gyvybes.

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą šalyje dalinai paskiepyta 5229 žmonės, pilnai – 11 098. Klaipėdoje pirmą dozę gavo 272 asmenys, pilnai pasiskiepyti 577 klaipėdiečiai.

Klaipėdoje pilnai paskiepyti jau yra 67 102 gyventojai arba 45 proc., tačiau pagal šį rodiklį uostamiestis ir toliau smarkiai atsilieka nuo Lietuvos vidurkio, kuris yra 53,3 proc. paskiepytų asmenų.

20 Comments

  1. Nedebilas

    Per 9 mėn vien mirusių nuo skiepų 13.600 ir 600000 su sunkeis šalutiniais .CDC puslapis usa

    Reply
  2. As

    Ka daryti tiem kurie yra po insiulto ir inforkto .skiepitis ir kojas istiesti

    Reply
  3. Siaubas

    Skiepyti masiškai serga ir su trombais į kul vežami

    Reply
  4. Gėjus vatnikas

    O, Klaipėda, vargše tu mano,
    Nuo seno matei tiek skausmo ir kančios.
    Žemaičiai, švedai, ruskiai, o dabar ir neišsilavinę berazumiai.
    Varge, varge.

    Reply
  5. Valdas

    Parasyk tiksliai kas ir kik mire nuo skiepo

    Reply
  6. Tn

    Jokiu skiepu jei mori gyvas but

    Reply
  7. R

    Pirmą skiepą gavau balandį. Dabar darė antikūnių tyrimą. Norma 7.1 , turiu 328 . Tad nepi…. antivakseriai proto. Jei kiekvieną diena prisigėrę , o po to bandot kepenis pas kepenį ( šūdo net pavardės nerašysiu iš didžiosios raidės) atstayt, tai iš kur pas jus celofaniniai bus tie antikūniai.

    Reply
    • Jo

      Tai dziaukis kol gali vakseri. Kai gausi 8 skiepa jei dagyvensi tada kalbek zmogeli tu sistemos auk.

    • Raimis

      Tai tu jibanas pydare, ko nori? Kad ir kiti butu atsilupe kaip ir tu?

  8. Xxx

    Nezinau kaip kam, bet vakcina neefektyvi, septyni menesiai po antro skiepo praejo antikuniu belike 1,5 kur balandzio menesi buvo 9,8 tai kiek suprantu kas pusmeti po skiepa. Po antros dozes vos galo negavau.

    Reply
    • Tautvydas

      Nepisk proto Palangos joge.

    • T

      Dveskit jei neefektyvi. Aš gyvenu

    • To-T

      Ziurek pats neisdvesk kitiems belinkedamas ir is kur tokiu atsiranda, neveltui sako kad neissilavinusiu ir pasalpiniu dauguma.

    • Jo

      Kokiu pasalpiniu ir kas tau sako zurnaliugos ? Pilna auksto issilavinimo zmoniu nesiskiepija.

  9. Klp

    Klp daug gyventoju, kurie žiūri tik rusijos tv- tad nieko nuostabaus, kad atsiliekame nup civilizacijos

    Reply
    • Aš

      Kad atsiliekame tai tiesa, niekur eropoje toki ystatymai nepriiminėjemi mūsų valdžia kaip tik ima iš rusų baltarusių pavyzdį, važinėju po visą eropą ir palyginu ribojimus Lietuvoje yvedamus, ir eropoje ką žiniasklaida mūsų rašo pusę reik ištrinti, tai daroma tik dėl to kad ybauginti žmones, supriešinti. Prieš skiepa tyrimai joki nedaromi, tas skiepas nevienam jau mirtinas buvo, kur žmogiskumas, visi tik skaiciuoje pelnus kiek iš to uzdirbs , kaukių kiek parduos, kiek skysčio, momentinių testų, ir taip toliau, medikams tai pat papildomai mokami 5 eurai už atvestą skiepams žmogų tai jau viršūnė . žmonės mato tai ką mato, daro išvadas, joki salafanai nedomina, o domina priimti ir tolimesni valdžios veiksmai

  10. gūduma

    Gaila, kad Klaipėda nėra nei civilizacijos, nei kultūros centras. Atvirkščiai, Klaipėda – antivakserių citadelė.

    Reply
    • To "Gūdumai"

      Pats tu gūduma! Bėk ir skiepikis. Ko savo nuomonę kitiems kiši?

  11. Klaip.

    Kuo toliau rajonas nutolęs nuo civilizacijos centrų ( Vilniaus, Kauno ir t.t.), tuo tamsesnė liaudis, daugiau antivakserių ir Covidu sergančių.

    Reply
    • D

      Taip ir norisi nuo tų Vilniaus „progresinių” atsiskirti?Šaunuoliai Klaipėdiečiai! Nebailiai turi stuburą ir galvoja ar reikia to ar ne skiepo.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This