COVID-19 statistika: skaičiai Klaipėdoje vis dar auga

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, šeštadienį šalyje nustatyti 396 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Iš viso per praėjusią parą buvo ištirta 7 859 mėginių, virusas rastas 5 proc. iš jų.  

Klaipėdoje per parą šia infekcija, išankstiniais duomenimis, užsikrėtė 82 žmonės. Penktadienį tokią diagnozę išgirdo 60 klaipėdiečių, ketvirtadienį – 74 klaipėdiečiai, trečiadienį – 95, antradienį – 62, pirmadienį – 79.

Mobili vakcinavimo komandą Klaipėdoje kitą savaitę dirbs prie aukštųjų mokyklų. Palmiros Mart nuotr.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius Klaipėdoje pakilo net 17,1 proc., šalyje jis padidėjo 2 proc.

Uostamiestyje vėl šoktelėjo ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius – nuo 591,8 iki 604,5 atvejo. Šalyje jis pakilo labai nežymiai – nuo 283 iki 283,2 atvejo.

Pagal šį rodiklį uostamiestis ir toliau yra įsitvirtinęs paskutinėje vietoje tarp visų šalies savivaldybių ir yra juodojoje zonoje.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę žmonės 7 058, pasveikusiais laikomi 279 529. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 824 ir 16 138.

Per praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyta dar 63 žmonės.

Per parą COVID-19 vėl pareikalavo aukų – mirė septyni žmonės, iš kurių vienas buvo paskiepytas. Bendras mirčių skaičius Lietuvoje dabar jau siekia 4539. Klaipėdoje praėjusią parą aukų taip pat neišvengta, mirė vienas žmogus ir bendras mirčių skaičius išaugo iki 168.  

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą šalyje dalinai paskiepyta 1049 žmonės, pilnai – 1326. Klaipėdoje pirmą dozę gavo 122 asmenys, pilnai pasiskiepyti 134 klaipėdiečiai.

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad prasidėjus naujiems mokslo metams uostamiesčio aukštųjų mokyklų studentams ir darbuotojams bus suteikta galimybė pasiskiepyti nuo COVID-19 šalia mokymo įstaigų ir be išankstinės registracijos.

Kitą savaitę, trečiadienį, rugsėjo 1 d., mobili vakcinavimo komanda dirbs Klaipėdos universiteto (Herkaus Manto g. 84) aikštėje. Apsisprendusių skiepytis studentų ir šios aukštosios mokyklos darbuotojų medikai lauks nuo 13 iki 16 val.

Rugsėjo 2 d., ketvirtadienį, pasiskiepyti nuo COVID-19 kviečiami Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos, esančios adresu I. Kanto g. 7, studentai ir darbuotojai. Mobili vakcinavimo komanda šios įstaigos kieme dirbs nuo 12 iki 16 val. Esant blogam orui, skiepijimas vyks mokyklos vestibiulyje.

Bus skiepijama „Comirnaty“ („Pfizer“) ir „Janssen“ vakcinomis. Išankstinės registracijos nereikia, norint pasiskiepyti užtenka turėti asmens dokumentą.

Siekiama, kad kuo daugiau gyventojų galėtų grįžti į iki pandemijos įprastą gyvenimą – mokytis ir dirbti kontaktiniu būdu. Pasiskiepiję įgyja „imunitetą“ įvairiems nuo rugsėjo 13-osios įsigaliosiantiems suvaržymams. Vadovaujantis Vyriausybės nutarimu, auditorijose studijuoti ir dėstyti galės tik turintieji Galimybių pasus. Paprasčiausias būdas jį įgyti tiems, kurie yra pasiskiepiję – reikia tik atsispausdinti ar išsaugoti išmaniajame įrenginyje.

Pasiskiepyti nuo COVID-19 prie aukštųjų mokyklų kviečiama ne tik švietimo bendruomenė. Pasinaudoti proga pasiskiepyti kiekvienam patogiu laiku kviečiami ir aplinkiniai gyventojai bei šalia įsikūrusių įstaigų darbuotojai.

Pasiskiepyti be išankstinės registracijos galima kiekvieną ketvirtadienį bet kuriame Lietuvos vakcinavimo centre. Klaipėdos vakcinavimo centre gyventojai be išankstinės registracijos taip pat priimami kiekvieną darbo dieną 13-15 val.

Primenama, jog Klaipėdos vakcinavimo centras, dabar veikiantis adresu Kretingos g. 36, nuo  rugsėjo 1 d. persikels į kitą vietą naujosios Futbolo sporto mokyklos teritorijoje, adresu Paryžiaus Komunos g. 16A. Kaip ir iki šiol, vakcinavimo centre bus skiepijami visi norintys. Vakcinacijos centro darbo laikas nesikeis: pirmadienį – penktadienį nuo 8 iki 20 val., šeštadienį – nuo 9 iki 12 val.

2 Comments

  1. Raimis

    Gal kas galetu mane uzkresti, niekaip nepavyksta per tuos du metus, nors imk ir pasiskiepik..

    Reply
  2. Kuo daugiau skiepu , to daugiau covid susirgimu

    Praeita vasara nebuvi tiek daug paskiepytu, nebuvo vasara ur civid lygoniu

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This