Tarp naujų COVID-19 aukų – du neskiepyti 40-49 metų žmonės

Koronavirusas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad prasidėjus naujiems mokslo metams šią savaitę uostamiesčio aukštųjų mokyklų studentams ir darbuotojams bus suteikta galimybė pasiskiepyti nuo COVID-19 šalia mokymo įstaigų ir be išankstinės registracijos.

Trečiadienį, rugsėjo 1-ąją, mobili vakcinavimo komanda dirbs Klaipėdos universiteto (Herkaus Manto g. 84) aikštėje. Apsisprendusių skiepytis studentų ir šios aukštosios mokyklos darbuotojų medikai lauks nuo 13 iki 16 val.

Šią savaitę Klaipėdoje kviečiami skiepytis aukštųjų mokyklų studentai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Rugsėjo 2-ąją, ketvirtadienį, pasiskiepyti nuo COVID-19 kviečiami Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos, esančios adresu I. Kanto g. 7, studentai ir darbuotojai. Mobili vakcinavimo komanda šios įstaigos kieme dirbs nuo 12 iki 16 val. Esant blogam orui, skiepijimas vyks mokyklos vestibiulyje.

Bus skiepijama „Pfizer“ ir „Janssen“ vakcinomis, norint pasiskiepyti užtenka turėti asmens dokumentą.

Pasinaudoti šia proga pasiskiepyti kviečiami ir aplinkiniai gyventojai bei šalia įsikūrusių įstaigų darbuotojai.

Paros rodikliai

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, sekmadienį šalyje nustatyti 353 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, išankstiniais duomenimis, diagnozuota 65 žmonėms. Vienas iš jų – uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas. Šeštadienį tokią diagnozę, patikslintais duomenimis, išgirdo 82 klaipėdiečiai, penktadienį – 62.

Savaitinis naujų atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 4,8 proc., Klaipėdoje – net 34,4 proc.

Uostamiestyje vėl paaugo ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius – nuo 604,5 iki 610,5 atvejo. Šalyje jis pakilo labai nežymiai – nuo 283,2 iki 283,5 atvejo. 

Pagal šį rodiklį uostamiestis ir toliau yra įsitvirtinęs paskutinėje vietoje tarp visų šalies savivaldybių ir yra juodojoje zonoje. Greta jo yra Skuodas su 466,1 rodikliu. Geriausia padėtis šiuo metu yra Molėtų rajono savivaldybėje (65,2).

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtęs 7271 žmogus, pasveikusiais laikomi 279 689. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 869 ir 16 159 – per parą pasveiko 21 klaipėdietis. 

Per praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyta dar 40 žmonių.

Per parą COVID-19 vėl pareikalavo aukų. Mirė dar 8 asmenys, šeši iš jų buvo nepasiskiepiję, o dvi tokios netektys tarp nepasiskiepijusiųjų – 40-49 metų amžiaus kategorijoje. Bendras mirčių skaičius Lietuvoje dabar jau siekia 4547. Klaipėdoje praėjusią parą aukų išvengta, čia bendras mirčių skaičius lieka 168.   

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą šalyje dalinai paskiepyti 343 žmonės, pilnai – 113. Klaipėdoje sekmadienį pirmą vakcinos dozę gavo devyni asmenys, pilnai paskiepyti 36 klaipėdiečiai. 

1 Comment

  1. Atvirai

    Jeigu ATVIRA Klaipėda yra tikrai atvira – tai gal pasidomėtų ir praneštų visuomenei kiek pinigų buvo išleista gydymo įstaigų Covid skyrių įrangai, vietų skaičiaus didinimui, personalo gausinimui, mokyklų ventiliacijos sitemų įrengimui, kai vaikai beveik metus nelankė mokyklų – kas buvo nuveikta šia linkme? Kaip TIKRAI rūpinamasi visuomenės ateitimi? Iš straipsnio aišku, kad miršta ir vieni ir kiti, o su virusu reiks gyventi ir toliau. Ar vyriausybė, savivaldybė pinigus skiria tik informavimui ir bauginimui?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - 24 nauji užsikrėtę COVID-19, Klaipėdoje - du

Pirmadienį šalyje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių 6 žmonės susirgo antrą kartą, du – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This