Pradėjo dar vienerius pandeminius mokslo metus

Fotoreportažai, Svarbu, Švietimas

Trečiadienio rytą Lietuvininkų aikštėje tradiciškai surengta mokslo metų pradžios šventė – jau antroji tokia, dėl pandemijos apribota ir dalyvių skaičiumi, ir trukme. Į ją šiemet buvo pakviestas dainininkas Donatas Montyvas, pralinksminęs susirinkusiuosius ne tik savo dainomis, bet ir pasisveikinimu „labas vakaras”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak mokinius sveikinusio Klaipėdos vicemero Arvydo Cesiulio, šiemet į miesto mokyklas ateina apie 21 tūkst. mokinių – 600 daugiau nei pernai.

Vicemeras šiais „ne pačiais linksmiausiais laikais” linkėjo gyventi žiūrint į priekį, nesiskirstyti į vakserius ir antivakserius, o vadovautis Mauglio išmintimi, kad visi esame vieno kraujo.

Rugsėjo 1-osios išvakarėse išplatintame sveikinime švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė akcentavo, kad „praėję mokslo metai paliko spragų, kurias reikia įveikti ir eiti pirmyn, vėl atrasti įprastą mokymosi ritmą”.

„Prašau tėvų atidumo, dėmesio ir palaikymo. Būtent tėvų atsakomybė yra užtikrinti, kad vaikas mokytųsi, būtų mokykloje. Pandemija vis dar čia, todėl turėsime laikytis saugumo reikalavimų. Tai mažiausia, ką galime padaryti dėl vaikų, mokytojų ir artimųjų sveikatos. Mūsų siekis bendras – kad visi vaikai mokytųsi klasėse, studentai – auditorijose. Visi kartu, visa švietimo bendruomenė sieksime šio tikslo. Raginu tėvus leisti vaikams testuotis, kviečiu paskiepyti vyresnius nei dvylikos metų vaikus. Vaikai taip pat serga, kai kurie ir labai sunkiai. Jau pasiskiepijo daugiau kaip 75 procentai švietimo darbuotojų. Dėkoju ir džiaugiuosi, kad pasitikime mokslu ir mokslininkais, kurie sukūrė vakcinas, kad visi galėtume grįžti į įprastą gyvenimą. Kad galėtume ramiai dirbti, mokytis, bendrauti. Tai, kokie bus naujieji mokslo metai, yra mūsų visų atsakomybė. Juo labiau visi saugosime vienas kitą, laikysimės rekomendacijų, tuo ilgiau bus gyvos mūsų mokyklos. Visi kartu pasieksime, kad sugrįžimas į mokyklas taptų ilgalaike sėkme“, – cituojama ministrė.

Šiemet bendrojo ugdymo mokyklų duris pravers 324,9 tūkst. mokinių, iš jų 28,3 tūkst. pirmokų ir 22,1 tūkst. abiturientų.

Preliminariais duomenimis, profesinio mokymo įstaigose mokysis 29,4 tūkst. mokinių. Universitetuose ir kolegijose studijuos 104,8 tūkst. studentų, iš jų 18,8 tūkst. pirmakursių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atvėrė kelią atkurti senamiesčio gatvės atkarpą

Nors Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas buvo nepritaręs mero siūlymui perimti savivaldybės nuosavybėn iš privačių asmenų ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This