Tik trys klausimai

Nuomonės

Amerikiečiai, panašu, baigė savo fiasko patyrusią, daugybę finansinių nuostolių ir, kas skaudžiausia, jaunų žmonių gyvybių nusinešusią 20-ties metų karinę aferą Afganistane. Tiesa, konstatuoti, jog baigė, yra ne visai tikslu, mat dalies savo tautiečių amerikiečiai taip ir nesugebėjo parskraidinti į namus, palikę juos kartu su gausia ginkluote talibams.

Jei šie turtingiausios pasaulio šalies kariniai žaidimai būtų tik jos vienos problema, nuostolius galėtume nurašyti dėdės Semo naivumui ir jo kišenei, nesukdami sau dėl to galvos.

Lietuvos kariuomenės nuotr.

Deja, bet šios beprotybės, siekusios demokratiją sukurti viduramžiškos santvarkos šalyje, rezultatus dar ne vienerius metus jausime mes visi, Lietuvos ir Klaipėdos gyventojai – taip pat.

Melskimės, kad jie būtų tik finansiniai, priglaudus mūsų šalyje beveik 200 žmonių iš gentinės santvarkos šalies ir už tai paskyrus premijas juos evakavusiems kariams, kurių tariamus žygdarbius taip kruopščiai piarina oficialioji žiniasklaida.

Beje, dėl dalies žiniasklaidos.

Praėjusį savaitgalį Klaipėdoje vyko Vakarų Lietuvos žurnalistams skirtas seminaras, kuriame be kitų dalykų buvo kalbama ir apie šiandieninės šalies žiniasklaidos būklę, gyventojų pasitikėjimui ja kritus iki dar neregėtų žemumų.

Man labiausiai įsiminė šiuo metu Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininko pavaduotojo pareigas einančio, o praeityje – žymaus TV žurnalisto ir laidų vedėjo Dariaus Lukoševičiaus viena svarbi pastaba. Jo teigimu, kai kurie dabartiniai žurnalistai ne tik kad nebemoka paklausti, bet jie to net ir nebedaro, kaip papūgos atkartojantys kitų, tarp jų – ir politikų – pasakytus žodžius. Praradę (o greičiausiai – net jų ir neturėję) vienus iš svarbiausių šiai profesijai būtinų bruožų – smalsumą, žingeidumą ir, žinoma, kritinį mąstymą, jie neretai neužduoda klausimų net ir tuo atveju, kai situacija pati juos pateikia „ant lėkštutės”.

Mano akimis, tokia „lėkštutė” ir yra dabartinė situacija su afganų vertėjų, jų gausių šeimų narių bei kitų esą lietuvių kariams talkinusiųjų pargabenimu į Lietuvą.

Kadangi tiesiogiai paklausti anušauskų/landsbergių&Co neturiu galimybių, tai padarysiu šio kuklaus portalo erdvėje. Nors klausimų turėčiau ne vieną, šiam kartui apsiribosiu vos trimis.

Kuris iš ministrų galėtų paneigti, jog tarp ne tik į Lietuvą, bet ir į kitas Europos šalis bei JAV atgabentų „gerųjų” afganų nėra tokių, kurie čia persikraustė, iš anksto turėdami konkretų tikslą – sukurti talibano agentūros tinklą nekenčiamame kitatikių pasaulyje, kad čia būtų galima pradėti šventąjį džihadą?

Kas bus atsakingas už tai, jei Paryžiuje, Londone ar Berlyne, neduok Dieve, po kurio laiko pasikartos rugsėjo 11- oji? „Gerieji” afganai, naivieji politikai ar abu labu?

Ir svarbiausias klausimas: kiek iš viso ši karinė intervencija, įskaitant ir Lietuvos karių dalyvavimą vadinamojoje misijoje Afganistane, kainavo ir kiek dar kainuos mūsų šalies biudžetui?

O kokius kitus klausimus ta pačia tema prieš dieną uždavė mūsų portalo apžvalgininkas, rasite čia.

8 Comments

  1. Di

    Kaip jūs pati manote,ar išdavę savo šalį afganai,neišduos ir Lietuvos?Žinoma išduos,nes jų tokia prigimtis.Melagiai,bailiai ir išdavikai.

    Reply
  2. Anonimas

    ” kurių tariamus žygdarbius taip kruopščiai piarina oficialioji žiniasklaida. ”
    Laukiu teisybes is Palmiros Mart apie tikruosius ju darbus

    Ir dar klausimelis, as irgi noriu buti zingeidus, kuria neoficialia žiniaskalaida reikia tiketi? Aciu uz konkrecius pasiulymus

    Reply
    • Anonimas

      Dar vienas: kokiomis temomis dar nereikia tiketi oficialiaja ziniasklaida. Dar karta aciu

    • Nezabitauskas

      Atsakyčiau – bet kuriomis temomis. Kai valdžia ar žiniasklaida prisimeluoja (tiek vidaus, tiek užsienio politikos temomis), ja nebetikima net tada, kai ji sako tiesą (pvz., apie skiepų naudą).

  3. Anonimas

    „Kuris iš ministrų galėtų paneigti, jog tarp ne tik į Lietuvą, bet ir į kitas Europos šalis bei JAV atgabentų „gerųjų” afganų nėra tokių, kurie čia persikraustė, iš anksto turėdami konkretų tikslą – sukurti talibano agentūros tinklą nekenčiamame kitatikių pasaulyje, kad čia būtų galima pradėti šventąjį džihadą? ”

    VAJE VAJE KAS BUS KAI TERORISTAI ATEIS IKURS TALIBANA LIETUVOJE KLAIPEDOJE VAJE BUS TALIBANO AGENTURA TAURALAUKYJE VAJE TERORISTAI SUSPROGDINS VISKA VAJE VAJE KAS DABAR BUS OI OI OI OI KAS GALI PANEIGTI KAD BUS LABAI BAISU???? aš tik užduodu klausimus čia

    Reply
  4. ?

    O prie amerikonų dirbęs Afganistano prezidentas , dabar jau buvęs , pabėgo pagrobęs valstybės pinigus ? Matyt patryjotas ?

    Reply
  5. ?

    Parvežė tuos kurie dirbo okupantui ? Jooo…ir parvežė Lietuvos patryjotai kurie virkauja dėl ” sovietžmogių ” bendradarbiavimo , verčia paminklus ? Neliko nieko valdant šiai seimo daugumai …atsakomybė prieš Lietuvą ir jos žmones ? Manau jie iš vis nežino ką tie žodžiai reiškia .

    Reply
    • Anonimas

      Gal tur ir busi ta Talibano agentura, kurio Afganistana buvo okupave okupantai?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Lietuvių ir portugalų kariai treniravosi Klaipėdoje

Šią savaitę Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Uosto ir priekrantės gynybos tarnybos Povandeninių veiksmų komandos ir Apsaugos kuopos kariai Klaipėdoje ...
2023-05-06
Skaityti daugiau

Nuomonės

Ar bebus kam atstatyti sugriautą Ukrainą?

Pradžioje – keli skaičiai: 143,4 mln. ir 43,79 mln. bei 17,1 mln. kv. km. ir 603 700 kv. km. Neversiu ...
2023-01-11
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kaip Kalėdos švenčiamos įvairiose šalyse

Kalėdos – šeimos šventė, prie bendro stalo sukviečianti artimuosius, priverčianti patikėti stebuklu bei gatvėse paskleidžianti imbierinių kepinių ir gliuntveino kvapus. ...
2022-12-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This