Naujojo Jūrininkų poliklinikos pastato statybų startas – kitąmet

Svarbu, Sveikata

Kitais metais Klaipėdoje turėtų prasidėti vienos labiausiai laukiamų statybų – Birutės gatvėje ims kilti Jūrininkų sveikatos priežiūros centro naujasis pastatas.

Klaipėdos savivaldybės strateginės veiklos plane iki 2023 metų numatyta, jog vadinamosios Jūrininkų poliklinikos naujo pastato statybos turi prasidėti 2022 metais.

„Šio plano ir laikysimės, nes šios statybos yra tarp prioritetų, naujo pastato labai reikia“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Naujojo Jūrininkų poliklinikos pastato projektą sukūrė vilniečiai. Projektuotojų vizualizacija

Šiuo metu jau yra parengtas naujo pastato techninis projektas ir pateiktas ekspertizei. Jei ekspertų išvada bus teigiama, techninis projektas bus derinimas su visomis atsakingomis institucijomis, kad būtų galima gauti statybų leidimą.

„Tikimės, kad statybų leidimą turėsime jau šiemet ir galėsime pradėti rangos darbų pirkimo procedūras. Kitas klausimas – finansavimas. Realiausia tai, kad šiam pastatui sieksime ES lėšų iš naujo finansavimo periodo ir labai tikimės jų gauti“, – vylėsi A. Dobranskis.

Techniniame projekte numatyta, jog skaičiuojamoji naujo poliklinikos pastato statybų kaina yra apie 10 mln. eurų. Tuo metu 2018-ųjų birželį, kai miesto Tarybos kolegija sprendė, kokį poliklinikos ateities variantą rinktis, galimybių studiją parengusios bendrovės „Nemuno deltos projektai” direktoriaus pavaduotojas Antanas Čepys tikino, kad statybos šioje vietoje būtų pigiausias variantas, preliminariai galintis kainuoti 2,8 milijono eurų.

Anksčiau būta svarstymų, jog dalį pinigų statybos pavyktų gauti pardavus Pievų take esantį pastatą, kuriame dabar veikia Jūrininkų sveikatos priežiūros centro filialas ir odontologai bei pagrindines poliklinikos patalpas Taikos prospekte.

„Tačiau Pievų take esantis pastatas atiduotas Turto bankui mainais už miesto rotušę ir S. Šimkaus g. 11 esantį pastatą. O už tas patalpas Taikos prospekte, net jei jas ir parduotume, tai gautos sumos tikrai statyboms neužtektų“, – tvirtino A. Dobranskis, pabrėžęs, kad realiausia yra naują Jūrininkų poliklinikos pastatą pastatyti už europinius pinigus.  

Klaipėdos miesto tarybos kolegija dar 2017 metais nusprendė, jog naujasis vadinamosios Jūrininkų poliklinikos pastatas turi iškilti Birutės g. 5 esančiame sklype, kuriame anksčiau veikė šaudykla.

2019 m. sausį įvyko pastato architektūrinis konkursas. Jame buvo pateikta 12 darbų, kaip turėtų atrodyti naujasis objektas, o nugalėtoja išrinkta vilniečių kompanija „Mes architektai“ (projekto vadovas Dovydas Čipkus), pristačiusi projektą „Du kiemai”. Ši kompanija ir pasamdyta parengti techninį projektą.

Jame numatyta, kad pastatas bus dviejų aukštų.

„Pastatas išskirtinis tuo, kad jame yra vidiniai apželdinti kiemeliai, kurie kartu veikia ir kaip šviesos šuliniai. Tiek vidiniuose kiemeliuose, tiek pastato išorėje planuojami tokie augalai, kurie lankytojus ir darbuotojus džiugintų ištisus metus. Prieigose esančios liepos kartu su naujais želdiniais sukurs gražų, jaukų mini parkelio įspūdį. Šalia esančių liepų bei naujose žaliose salose įrengiamos žmonių pasisėdėjimo, poilsio vietos“, – rašyta naujojo pastato statybų projektiniuose pasiūlymuose.

Į naujojo Jūrininkų poliklinikos pastato sklypą projektuojami du įvažiavimai iš Birutės gatvės – vienas arčiau šiaurinės ribos, kitas arčiau pietinės sklypo ribos. Šiaurinis įvažiavimas skirtas darbuotojams ir skubios pagalbos automobiliui. Pietinis įvažiavimas, esantis arčiau Bijūnų g., skirtas lankytojams. Čia numatomas patekimas pandusu į požeminę automobilių stovėjimo aikštelę, taip pat neįgaliųjų automobilių stovėjimo aikštelė.

Sklype projektuojamos 159 automobilių stovėjimo vietos, nors pagal galiojančius reikalavimus reikėtų 150. Požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje numatomos 137 vietos, o antžeminėje dalyje – 22.

Pagrindinis lankytojų įėjimas į pastatą formuojamas ties artimiausia Birutės ir Bijūnų gatvių sankryža.

Pastate numatyta ne tik registratūra, laukimo zonos, laboratorijos patalpos, radiologijos skyrius ir profilaktinis skyrius, reabilitacijos korpusas, šeimos gydytojų kabinetai, gydytojų specialistų ir ginekologijos korpusas bei odontologijos korpusas, bet ir patalpos Karščiavimo klinikai. Į naująjį pastatą Birutės gatvėje, kurį numatoma pabaigti statyti 2024 metais, turėtų persikelti ne tik visi darbuotojai ir pacientai iš dabar Taikos prospekte esančio Jūrininkų sveikatos priežiūros centro, bet ir iš jo padalinio, esančio Pievų take, kur dirba ir šeimos gydytojai, ir odontologai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This