Aistros dėl automobilių: kaimynai skundžia, policija baudžia

Svarbu, Transportas

Nors Klaipėdos savivaldybė yra patvirtinusi miesto daugiabučių namų kiemų infrastruktūros gerinimo priemonių planą iki 2023 metų ir dalį darbų jau pradeda įgyvendinti, vietų automobiliams statyti šalia namų uostamiestyje vis dar trūksta.

Ši problema ypač aktuali pietinės Klaipėdos dalies vadinamųjų miegamųjų mikrorajonų gyventojams.

Pasak Natalijos, į Laukininkų g. 3 namą įsikėlus naujiems kaimynams, pastarieji dėl netinkamai parkuojamų automobilių nuolat „praneša apie tai policijai, kuri suskuba padėti”. Skaitytojos nuotr.
30 metų buvo ramu?

„Jau pusmetį Laukininkų g. 1 ir 3 namo gyventojai yra baudžiami už mašinų pasistatymą neleistinoje vietoje. Teisiškai viskas gerai: mašinos pastatomos vienu šonu ant šaligatvio, kitu šonu ant asfalto. Kadangi nėra tai leidžiančio daryti ženklo, viskas teisingai. Bet! Tų namų gyventojai, kaip ir kiekvieno kito namo Laukininkų g., taip parkinasi jau virš 30 metų, nes savivaldybei trūksta lėšų greitam parkavimo vietų perplanavimui. Skirtumas yra tas, kad į Laukininkų g. 3 namą įsikėlė […] žmonės, kaskart pamatę pro langą ant šaligatvio besiparkančią mašiną, praneša apie tai policijai, kuri suskuba padėti”, – „Atvirai Klaipėdai” atsiųstame laiške rašo Natalija prisistačiusi klaipėdietė.

Moters teigimu, policija už tai gyventojus nuolat baudžia ir ne vienas jų jau turi prikaupęs baudų net už kelis mėnesius.

„Tai galit primesti, kiek tokių baudų yra gavusios kiekviena iš tuose namuose gyvenančių šeimų su vaikučiais ir senyvo amžiaus žmonių, kuriems gyvenimas be automobilio yra tiesiog neįmanomas”, – guodėsi klaipėdietė.

Kartu ji vylėsi, jog naujieji kaimynai paskaitys publikaciją ir esą „dar kartą apmąstys, ką daro”.

„Nejaugi taip sunku pagalvoti apie tokių skambučių pasekmes ir padėti vieni kitiems kurti draugišką bendruomenę, o ne neapykantą ir chaosą? Gyvenkim draugiškai, padėkim vieni kitiems tai suprasti!” – darniai sugyventi kaimynus kviečia Natalija.

Policija: ant šaligatvių automobilius statyti draudžiama

Deja, tačiau policija nei jai, nei kitiems minėtų Laukininkų g. daugiabučių namų gyventojams gerų žinių neturi.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėjos Andromedos Grauslienės, jei yra padarytas pažeidimas ir apie tai pranešama policijos pareigūnams, jie privalo reaguoti įstatymuose ir teisės aktuose numatyta tvarka.

„Priminsime, jog Kelių eismo taisyklės numato, jog statyti automobilius draudžiama ant vejos, šaligatvio, taip pat sporto, vaikų žaidimo aikštelėse ir kitose transporto priemonių eismui (stovėjimui) neskirtose teritorijose”, – komentavo policijos atstovė.

Jos teigimu, automobilių statymui ant šaligatvių yra numatytos kai kurios išimtys: kai ten stovėti leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai arba transporto priemonė nurodyta leidime, išduotame prekiauti viešoje vietoje renginių metu.

Ragina prisidėti gyventojus

Miesto kiemų infrastruktūros gerinimui Klaipėdos savivaldybė iki 2023 metų yra skyrusi per 3,6 mln. eurų. Kadangi šių pinigų visų miestiečių poreikiams patenkinti nepakanka, miesto valdžia ragina gyventojus patiems prisidėti prie kiemų sutvarkymo darbų, išplečiant automobilių stovėjimo vietas šalia namų.

Pasak Klaipėdos miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, tokios tvarkos uostamiestyje iki šiol nebuvo, tačiau sulaukus gyventojų skambučių, nuspręsta tvarką, kai kiemų infrastruktūra gerinta tik biudžeto lėšomis, keisti.

„Esame sulaukę skambučių, ir bendrijos domėjosi, nori prisidėti, kad tik namų kiemai būtų greičiau sutvarkyti. Todėl ir parengėme tokią tvarką, kad žymiai greičiau išsispręstų aktualūs klausimai“, – dar balandžio mėnesį „Atvirai Klaipėdai” kalbėjo I. Šakalienė.

5 Comments

  1. Jutano

    Gera plana sugalvojo p. Sakaliene , o europos pinigus kur desit ? Viska norit sukabinti ant gyventoju peciu , mokame valstybei mokescius , o savivaldybe renka nemazus pinigus uz automobiliu parkavima mieste , tai labai idomu kur eina tie , nemazi pinigai ?

    Reply
  2. Klp

    Kol kas savivaldybe tik blogina eismo salygas
    Akivaizdu, kad šios kadencijos atsakingi valdininkai visiskai neismano savo darbo arba dirba ji atmestinai. Vien pristatyti nauji šviesoforai be mygtukų kiek kelia nepatogumų. Kur tik bepažiutesi Klaipedoje- visur iki galo neužbaigti projektai arba užbaigti netinkamai.

    Reply
  3. Kokia problema ?

    Žmonės patys turi kreiptis į savivaldybę su prašymu leisti pasistatyti tokį ženklą, surinkę parašus iš kaimynų, ir patys už savo lėšas isirengti ženklą, tikrai nedidelė investicija 1

    Reply
  4. Edvardas

    Gal savivaldybe kieme suderinus galėtu pastatyti leidžianti taip parkuoti kelio ženklą ir pasibaiktu baudos

    Reply
    • manau

      Savivaldybės avinams visai neįdomu kaip vargsta gyventojai norėdami pasistatyti automobilius

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Žvejybos uosto rajone degintos ir plėšytos trispalvės (atnaujinta)

Penktadienį vienoje aktyvioje socialinio tinklo grupėje pasirodė pranešimų apie tai, jog Klaipėdoje, Žvejybos uosto rajone, keliose vietose rasta sudegintų bei ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

ELTA

Nuteistieji R. Pinikas ir A. Miltenis - jau Šiaulių kalėjime

Modelio Dovilės Didžiūnaitytės žūties byloje realiomis laisvės atėmimo bausmėmis nuteisti Ričardas Pinikas ir Aivaras Miltenis ketvirtadienį konvojuoti į Šiaulių kalėjimą. ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This