Naujovė Klaipėdoje – pripučiamais kupolais dengtas sporto kompleksas

Sportas, Svarbu

Klaipėdoje planuojamas naujas sporto kompleksas – teniso ir padelio kortai, kuriuos numatoma uždengti pripučiamais kupolais, kad sportuoti būtų galima visus metus. Greta kortų planuojamas ir sporto paskirties pastatas.

Naujasis sporto kompleksas atsiras prie Palangos plento. Projektuotojų vizualizacija

Sporto paskirties statinių, kurie atsiras Arimų g. 27F esančiame sklype, projektinių pasiūlymų viešas svarstymas su visuomene vyko antradienio vakare ir jau tradiciškai susidomėjimo nesulaukė.

Apie 1,7 hektaro ploto sklypas, kuriame planuojamas naujas sporto kompleksas, yra prie Palangos plento, keli kilometrai nuo vadinamojo Jakų viaduko.  

Tiek teniso, tiek padelio kortus planuojama įrengti vakarinėje sklypo dalyje ir juos nuo 44 vietų automobilių stovėjimo aikštelės bei magistralinio kelio atskirti sporto paskirties pastatu.

Jis planuojamas vieno aukšto, iki 5 metrų aukščio, apie 650 kv. m. ploto. Šiame pastate numatoma įrengti trenerių kabinetus, administracines patalpas, persiregimo kambarius. Jame taip pat planuojamos patalpos kavinei ar sulčių barui su lauko terasa bei erdvė vaikų žaidimų kambariui, kad sportuoti atvažiavę suaugusieji turėtų kur palikti savo atžalas.

Ir teniso, ir padelio kortų aikštelės planuojamos maždaug po 2500 kv. m ploto. Aikštelėje numatomi treji teniso kortai bei galimybė įrengti papildomus, o padelio kortuose planuojamos aštuonios aikštelės.

Projektuotojų vizualizacijos

„Vėliau tiek teniso, tiek padelio kortus numatoma uždengti pripučiamais kupolais, tad jais bus galima naudotis visus metus. Įėjimas iš pastato į aikšteles bus suplanuotas taip, kad per lauką eiti nereikės, viskas bus po kupolu“, – aiškino projektinius pasiūlymus parengusios bendrovės „UP architektai“ projekto vadovas Mindaugas Raišutis.

Jis tikino, kad užsakovas (bendrovė – „Romversa“) turi planų naująjį sporto kompleksą plėsti, jei ši investicija pasitvirtins.

„Tolimesnis užstatymas šiame sklype nelabai įmanomas, nes yra daug tranzitinių inžinerinių tinklų, kurie turi savo apsaugos zonas. Tad jei sporto kompleksas pasiteisins, užsakovai veikiausiai plėsis aplink esančiuose sklypuose“, – teigė M. Raišutis.

Jis tikino, jog teniso ir padelio kortų aikštelių statybų leidimą tikimasi gauti jau netrukus, o pastato statyba bus antrasis etapas ir statybos leidimą planuojama gauti šiek tiek vėliau. 

Šiuo metu Klaipėdoje, Priestočio gatvėje, jau kyla dar vienas panašus objektas – UAB „Pliažas” įrenginėja lengvai demontuojamą kupolinę areną su penkiomis smėlio pagrindo paplūdimio tinklinio/teniso aikštelėmis ir pagalbinėmis patalpomis.

4 Comments

  1. J

    Kas daroma miestiečių labui – vis blogai. Gal norėtum , kad nieko niekas nedarytų! Daug metų Klaipėda merdėjo, o dabar ledai pajudėjo ur tuo reikia tik džiaugtis ir tai vertinti!

    Reply
    • Mantas

      Geriau jie nieko nebedarytų 🙂 Jau pridarė…
      Kitai valdžiai būtų lengviau…

  2. MArijus

    Ar studija kainavo kaip du kupolai? Gal paskui dar reiktų kad dūdorius užduduotų tą reikalą?

    Reply
    • ezys

      „užsakovas (bendrovė – „Romversa“)”. Kokia dar studija?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This