Per parą – 1300 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų

Koronavirusas, Svarbu

Ketvirtadienį, rugsėjo 16-ąją, klaipėdiečiai kviečiami be registracijos pasiskiepyti prie Klaipėdoje, Smiltelės g. 19, įsikūrusio LIDL prekybos centro. Mobili vakcinavimo komanda čia gyventojų lauks nuo 16 iki 19 val. Bus skiepijama „Janssen“ (kiekis – ribotas) ir „Pfizer“ vakcinomis. Su savimi būtina turėti asmens dokumentą.

Šiandien pasiskiepyti norintys klaipėdiečiai laukiami prie LIDL Smiltelės g. Palmiros Mart nuotr.
Paros rodikliai

Statistikos departamento duomenimis, trečiadienį šalyje nustatytas naujas anitrekordas – 1300 koronavirusinės infekcijos atvejų. Praėjusią parą ištyrus 24 531 mėginius, juose rasta 5,2 proc. viruso.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, išankstiniais duomenimis, diagnozuota 150 žmonių. Antradienį, patikslintais duomenimis, koronavirusine infekcija susirgo 113, pirmadienį – 70 klaipėdiečių.

Savaitinis naujų atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 29,4 proc., Klaipėdoje – 19,5 proc.

Uostamiestyje susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius išaugo nuo 927,2 atvejų iki 963,4, šalyje jis padidėjo nuo 415,6 iki 434 atvejų.

Pagal šį rodiklį Klaipėda iš ketvirtos vietos nukrito į 3-čią nuo galo. Blogiausia padėtis ir toliau yra Rietavo savivaldybėje (1407), o geriausia išlieka Raseinių savivaldybėje su 98 atvejais.

Per praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyti 97 pacientai. Iš 1225 kovidinių lovų užimtos yra 869.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 10 543 žmonės, pasveikusiais laikomi 290 304. Klaipėdoje šiuo metu serga 1176 gyventojai, per pastarąją parą pasveiko 92 miestiečiai, o bendras pasveikusiųjų skaičius čia jau yra 17 528.

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąrašas pasipildė 8 gyvybėmis ir aukų skaičius šalyje pasiekė 4751. Vienas žmogus mirė Klaipėdoje, čia aukų priskaičiuojama 189.

Per parą šalyje dalinai paskiepyta 3100 žmonių, pilnai – 6228. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 150 ir 288. Pagal pilną vakcinacijos kursą praėjusiųjų uostamiestis su 48,7 proc. jau yra 7-tas nuo galo.

Nesitestuoja dauguma mokinių

Šalies mokyklose šiuo metu yra 130 aktyvių koronaviruso protrūkių, izoliuojasi apie 3000 mokinių.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos teigimu, šiuo metu greitaisiais antigeno testais mokyklose testuojasi vidutiniškai vos 37 proc. mokinių. Ministerija neigia pasigirstančius teiginius, kad kai kurios mokyklos negali gauti greitųjų antigeno testų. Anot jos, Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija užtikrino, kad testų yra pakankamai ir užteks visiems.

„Savivaldybės rūpinasi testų pristatymu įvertinę ugdymo įstaigų poreikius. Kai kurios mokyklos testavimą pradėjo dar prieš rugsėjo pirmąją. NVSPL informavo, kad priemonių tikrai pakanka. Reikia, kad savivaldybių administracijos, surinkusios poreikį iš mokyklų, juos užsakytų“, – pranešime spaudai pažymi švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Ji apgailestauja, kad mokiniams tenka kuriam laikui (nuo 10 iki 14 dienų) išeiti į izoliaciją ir mokytis nuotoliniu būdu.

„To šiuo momentu negalime išvengti. Tikiuosi, kad artimiausiu laiku bus priimti sprendimai, kurie leis sumažinti mokinių izoliacijos trukmę, o tada mokiniai į klases galės grįžti anksčiau. Prašau visų supratimo ir kantrybės šiuo nelengvu laikotarpiu“, – sakė ministrė.

8 Comments

  1. Na

    Atvira Klaipėda, ne „Per parą – 1300 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų” o 1300 teigiamų PGR testų. Tai du skirtingi dalykai. Tarp tų 1300 daug ale „besimtomių”. Briedas kažkoks.

    Reply
  2. Jadvyga

    Tuščios ligoninės, vos keli susirgę, o visa ligoninė tuščia

    Reply
    • Li

      Pilnos deja

    • Ona

      Gluša nuo gimimo?

  3. Melo statistika.

    Žiūrėkite „#NEABEJINGI Europos Vaistų Agentūros duomenimis, sparčiai auga mirčių nuo vakcinos skaičius.“ svetainėje „YouTube“.

    Reply
  4. Algertina

    Tiesiog juokinga darosi vis skaiciai skaiciai daugiau nieko nera ko rasyti atsibodo

    Reply
  5. T

    Kuo daugiau jų trinsis mažose parduotuvėse, tuo saugiau mums, vakcinuotiems.

    Reply
    • Na

      Ar tikrai?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This