Koronaviruso skaičiai: Klaipėdoje – net keturios mirtys

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, penktadienį šalyje nustatytas net 1 351 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis. Praėjusią parą ištyrus 24 808 mėginius maždaug 5 proc. jų buvo su virusu.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, išankstiniais duomenimis, diagnozuota 114 žmonių. Ketvirtadienį tokią diagnozę išgirdo 136 klaipėdiečiai, trečiadienį – 150, antradienį – 113, pirmadienį – 70 miestiečių.

Asociatyvi V. Balkūno nuotr.

Savaitinis naujų atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 32,1 proc., Klaipėdoje – 13,9 proc.

Uostamiestyje susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius išaugo nuo 979,5 iki 1007,7 atvejų, šalyje jis padidėjo nuo 447,5 iki 465,8 atvejų.

Pagal šį rodiklį Klaipėda pakilo į ketvirtą vietą nuo galo. Blogiausia padėtis dabar yra Rietavo savivaldybėje (1630), už jos – Telšių rajonas (1171,9) bei Palanga (1010,4).

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 10 998 žmonės, pasveikusiais laikomi 292 380.

Klaipėdoje šiuo metu serga 1 174 gyventojai, o pasveikusiųjų skaičius jau yra 17 771.

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąrašas pasipildė 8 gyvybėmis ir aukų skaičius šalyje pasiekė 4777. Deja, net pusė mirusiųjų praėjusią parą buvo Klaipėdoje ir uostamiestyje bendras mirčių skaičius šoktelėjo iki 194.

Šeši iš praėjusią parą mirusių aštuonių žmonių buvo neskiepyti.

Per praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyta dar 86 žmonės.

Per parą šalyje dalinai paskiepyta 3 344 žmonių, pilnai – 7 176. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 150 ir 396.

35 Comments

  1. Jo jo,

    dul/kio 1 3 0 pun/ktų pla/nas veikia – tai so/ro/šinis pla/nas sus/kiepyti kuo daugiau popu/liacijos, o ne išgy/dyti!

    Reply
  2. Memelender

    Bet tai kiek daug antivakserių kometaruose pasirodė po nepavykusio vakarykščio mitingo.

    Reply
    • Ss

      Va va….?reik nors internete pasireiksti

  3. Šiaip

    Pagal Statistikos departamento informaciją 89 % mirusiųjų nuo Covid yra vyresni nei 60 metų amžiaus, 97% vyresni nei 50 metų. Jaunesni mirusieji taip pat turbūt nevisi buvo geležinės sveikatos.
    Jeigu valdžia nemėtytų milijonų pigiai reklamai ir propagandai, o juos išleistų dirbant individualiai įtikinėjant pasiskiepyti rizikos grupėje esančius, tuomet problema būtų išspręsta ir vaxeriams nebūtų ko pjautis su antivaxeriais . Vieną mėnesį šeimos gydytojai padirbo su sunkiausiai dirbusiais pensininkais, tuo ir pasibaigė individualus darbas su populiacija.

    Reply
  4. Lina

    Vakar buvome Akropolyje, žmonių tikrai labai daug. Kaip įprastą šeštadienį. Ir kas džiugina, kad bent pusė – su kaukėm.

    Reply
  5. As ir tu

    Skiepitas dar sunkiau serga kaip neskiepitas ir nereikia jei nezinot rasyti,kai esi skiepitas turėtum visai nesirgti,o taip sergi ir sunkiai ,o galiausiai irgi mirsta,skiepai nera issigelbejimas,nes tas pats kaip neskiepitas. Cia kaip vieni nuo vezio mirsta o kiti pasveiksta priklauso nuo zmogaus organizmo

    Reply
  6. geras sprendimas

    Skiepas nėra gyvybės eliksyras. Pasiskiepiję, jei jie serga sunkiomis, nepagydomomis ligomis, ir pasiskiepiję, bet užsikrėtę gali mirti ir miršta. Apie tai daug kartų aiškinta. Bet skiepai padeda lengviau sirgti šiaip sveikiems, bet šiuo virusu užsikrėtusiems. Šiandien buvau Akropolyje. Maniau nebus žmonių. O jų pilna. Nors puikiai suprantu, kad šie pasiskiepiję žmonės taip pat gali nešioti virusą ir užkrėsti, psichologiškai jaučiausi komfortiškai. Nes žinau, kad jie atidūs ne tik sau, bet ir man, kitiems aplinkiniams. O ir netgi jei nešioja virusą, tai išskiria jo kur kad mažiau nei nepasiskiepiję. Galimybių pasas – puiku.

    Reply
    • SS

      100 proc.su jumis sutinku?

    • Juzas

      Tai jau tikrai, nes prie pasiskiepijusių normalūs virusai nelimpa, tik įvairūs išsigimę virusai, be kojų, be rankų ar galvų ar net virusai-gėjai…

    • Anonimas

      Puikiai veikia tas jūsu pasas. Už mėnesio bus daugiau mirčiu pasiskiepijusiu nei nepasiskiepijusiu. Valio!!!!

    • Q

      Bezalai zmogau, kai tu pasiskiepij nezinai ar butu lengviau ar sunkiau persirges, o gal mires. Tu tai suzinai nes tau parase, o puikiai zinau zminiu kurie su skiepu susirgo vos galo negavo, o iki tol sirgdavo lengviau, tad nereikia pusti nesamoniu. Reikia suvokti, kad su gripo virusu zmones tai pat mirdavo tik niekas netestuodavo, tai pat su gripu ir plaucius vintiliuodavo, o dabar kai zmogui nustato covid jam prasideda psichosomatoniai, baimes reikalai todel padazneja kvepavimas, o sergant ir taip nera lengva kvepuoti ta ir turime rezultata. Baime valdo, o ne covidas kuros yra buvo ir bus gripas. Sekmes visiems pamatysit viena diena pranes nes nugalejome, o toliau paliekame sirgti su gripu 🙂

  7. M

    O kaip paskiepyti iš viso gali numirti?
    Be reikalo skiepyjosi.

    Reply
  8. Birute

    Mes su vyru persirgom, turim naturalu imuniteta, ne dirbtini, kaip valseriai 3 men, ir neemem paso, mes turim lietuviska pasa, o centru mums nereikia perkam, ar turgrliuose, ar parduotuvese, kurios mepriklauso prekybos centrams, nes mes nenorim dalint, kersint Lietuvos zmones

    Reply
    • Ss

      Jus ponia ir kErsinat Lietuva,nes visu antivaxeriu viema muzika ir vienas giedojimas…turiu pasa ir nesinaudoju)))aplamai pasu niekas nebesinaudoja,yra ID kortele

    • Klp

      Mes irgi, mes persirgom, pasidarem testus, antigenai virsyja 200 kartu, kaimynai pasiskiepyje susirgo korona. Jie turi pasus, o mes ju specialiai neimsim, palaikysim smulku versla. I maximas ir kitus centrus kojos nekelsim ir po viso sito genocidinio briedo. Yra daug smulkiu tiekeju su geresne produkcija..

  9. Vlad

    Daugiau švenčių kelkit ,privažiavo pilna žmonių per šventes.Na dabar gidikit .ir dar įdomu kur isniko paprastas gripas ar dabar po vieną šuka visus varo.

    Reply
    • Anonimas

      Gripas mažiau skleidžiamas dėl tu pačiu kaukių, rankų plovimo, retesniu kontaktu, mažiau susiburimu. Per 1.5 koronos eros metus niekas šeimoje net neslogavo. Bet kiti virusai niekur nedingo. Va po rugsėjo 1 ir mano 3 vaikai sloga pagavo. Ir nuo gripo juos skiepysiu. Mažiau nereiškia, kad pasiseks nesirgti būtent mums

    • T

      Anonimui: tu mastai ka rasai ? Gripas plinta oro laseliniu budu kaip ir korona, tai ka suvaldete ? Galva issiplauk. Jei abu plinta vienodai vienas dingo kitas ne ?

  10. SS

    Nezinau,bet mano aplinkiniu rate/buryje serga arba persirgo nesiskiepyje,as kalbu apie paskutines 2-3savaites

    Reply
  11. Džiaugsmingai

    Tegyvuoja korona mokyklose!!! Net išsivedinti negali patalpų, vaikai suvaryti specialiai apsikrėsti, jokių srautų, bendri renginiai…Ir viskas toliau planuojama lyg nieko nebūtų. Plinta ir adenovirusas, bėrimai, vėmimas. Niekas nedaro jokios apklausos, klasėse daug mokinių nelanko. Visuomenės sveikatos centras savo darbo NEDIRBA. Ko jūs norite, kitokių skaičių? Paskiepyti vaikšto sirgdami, platina džiaugsmingai. O DABAR GYDYKIT!!!

    Reply
    • Ss

      O kokio bb antivaxeriai klykiat,kad jusu niekur neileidzia?patys saukiat,kad jums turguj gerai…”jus juk niekur neinat”

    • Anonimas

      ?

  12. Bum

    Nu kitur skaičiau kad iš aštuoniu mirusiu penki buvo pilnai paskiepiti o trys like nepilnai arba visai be skiepo. Tai čia jau priešingai rašoma nu gal suderinkit veiksmus melagiukai.

    Reply
    • Tai aš

      Žiniasklaida griba pjauna jau patis susipainiojo melagenuose

  13. Hm.

    Jūs vakseriai trenkti ar čia nuo skiepų toks šalutinis poveikis? Kodėl pr.m. rugsėjo 11d. kai dar nebuvo skiepų naujų atvejų buvo 44,o šių metų rugsėjo 11d. virš 600 naujų atvejų kai virš 70% susibsdę,o kur dar persirgę ? Pagal skelbiamą tūkstantinę kasdien statistiką nuo praitų metų jau beveik visa Lietuva turėjo persirgti. Niekam nieko neįrodinėju,bet jeigu mokat skaičiuoti turėdami laiko patyrinėkit skaičius.

    Reply
    • Vaida

      Kvailo antivakserio pasiteisinimas.

    • Ss

      GP pasa turi 1.5 mln.Lt gyventoju.Kitas 0.5 mln. be skiepu ir gerina statistika…..atsakymas bukam antivaxeriui

    • Nieko sau Vaida

      Net skaičių nepažįsti ? Jau nerašau apie logikos trūkumą , nes logikai reikia nors trupučio veikiančių smegenų …Apgailėtina …

  14. SS

    Snd buvau akropoly.Pasaka,nei vieno antivaxerio,jokiu kaimo dinastiju pulku nesitrainioja ir nesukauja po prekybcenti,pirkeju veidai nesugadinti intelekto?

    Reply
    • Aha :)))

      Matyt raktiniai žodžiai – ” pirkėjų veidai nesugadinti intelekto ” :))) čia taip apie vakcinuotus su gp ” akropolyje ” :))) Klaiku kokie skersvėjai patryjotų galvose 🙂

    • Nežeminkit kitų

      Taaip..dabar akre tik pirkėjų veidai nesugadinti intelekto-komentaro autorius puikiai aprašo save? tik vargu ar akro parduotuvėms lb džiugu dėl taip sumažėjusių žmonių.
      Nuo savęs-nors turiu GP, šv.maistą nuo šiol perku turgelyje:šviežia, skanu, gali paragauti, grynas oras ir nėra besibastančių be kaukių vaxerių.Visa kita jau gerą dešimtmetį beveik viską pirkau internetu..Tad atia akropoliai! Lankstykitės ir toliau PIŠ..mūsų šeimos ten nebus nė kojos.

  15. T

    Nėra ko norėt, antivakseriai toliau miršta!

    Reply
    • Jurga

      Gavęs vieną dozę irgi antivakseris

    • Joo

      Tai kas neleido anksciau gauti tos antros dozes? Paskutine minute pasiskiepyjes ir dar priverstinai i sveikatos traukini nebeisoksi.

    • As

      Vakseriai taip pat mirsta, taio kad nereikia ieskot uzpakaly slieku

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This