Dėl Klaipėdos savivaldybės direktoriaus – politikų protestas

Politika, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje antradienį nesulaukusios opozicijos atstovės pačios iš jo pasitraukė, nes esą nebemato prasmės taip dirbti.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio dalyvavimo posėdžiuose pasigedo daugelio komitetų nariai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje turėjo būti svarstomas klausimas dėl Klaipėdos savivaldybės strateginio veiklos plano pakeitimo. Vienas iš pokyčių, apie kuriuos jau rašė „Atvira Klaipėda“, numatytas J. Zauerveino gatvės remontas. Šioje gatvėje gyvena Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto narė Alina Velykienė jau ne kartą viešai kėlė klausimą, kodėl ši gatvė jau yra remontuojama, jei Strateginio veiklos plano pakeitimams miesto taryba dar nepritarė.

„Šiandien (antradienį – V. S.) viešai paskelbtoje Klaipėdos savivaldybės vadovų darbotvarkėje nurodyta, kad G. Neniškis ir jo pavaduotojas Andrius Dobranskis dalyvaus Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje. Bet prieš valandą gauname informaciją, kad jie posėdyje nepasirodys, nes esą atsirado kitų darbų. Kas gali pasakyti, kur yra direktorius?“ – komitete klausė A. Velykienė.

Jai antrino komiteto narė Vaida Raugelė.

„Pati stebėjau visus tiek praėjusios, tiek šios savaitės komiteto posėdžius. Kone visuose yra keliamas klausimas, kaip gatvė gali būti remontuojama, jei miesto taryba dar nėra pritarusi. Tik pats direktorius galėtų atsakyti į šiuos klausimus ir diskusijos būtų baigtos. Bet jis ir vėl nepasirodo, kaip nedalyvavo ir kituose komitetų posėdžiuose“, – piktinosi V. Raugelė.

Todėl tiek ji, tiek, A. Velykienė teigė, kad dirbti tokiame posėdyje nemato jokios prasmės ir iš jo pasitraukė. Sykiu su politikėmis iš posėdžio pasitraukė dar vienas opozicijos atstovas Jurijus Šeršniovas, todėl komitete nebeliko kvorumo ir posėdį teko nutraukti, nors jame turėjo būti svarstomas ne tik Klaipėdos savivaldybės strateginio veiklos plano pakeitimas, bet ir naujasis Klaipėdos bendrasis planas.

„Mes jau pavargome per mėnesį rašyti keliasdešimt raštų ir nesulaukti atsakymų. Manau, kad direktorius ir jo pavaduotojas posėdį žiūri „Youtube“ kanale, bet patys bijo pasirodyti. Taip dirbti nebeįmanoma. Viso gero“, – konstatavo A. Velykienė.

Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkas Kazys Bagdonas vylėsi, kad posėdis įvyks kitą antradienį.

„Tikėkimės, kad kitą kartą kolegos nesutrukdys ir galėsime priimti miestui naudingus sprendimus“, – teigė K. Bagdonas.

Komiteto nariai antradienį spėjo svarstyti tik vieną klausimą – išklausyti informaciją apie penktadienį Klaipėdoje planuojamą išvažiuojamąjį Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdį. Jo darbotvarkėje numatyta, jog bus skaitomas „Klaipėdos savivaldybės pranešimas apie asmens sveikatos priežiūros organizavimo viziją Klaipėdos mieste“.

V. Raugelė teiravosi, kas pranešimą skaitys ir kokia ta vizija yra.

„Aš esu gavęs pakvietimą į tą renginį, o atsakymą rengia Klaipėdos savivaldybės administracija. Nesu linkęs improvizuoti šia tema“, – į diskusijas nesileido už sveikatos apsaugos sritį atsakingas Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė taip pat negalėjo atsakyti, kas savivaldybės vardu skaitys pranešimą apie miesto viziją. „Šiandien pateikti susistemintos informacijos negalime, nes diskusijos dėl reformos yra tęsiamos ir konkrečios koncepcijos iki galo ministerija nėra pateikusi. Sveikatos apsaugos ministerija rengia reformos koncepciją, kuri bus patvirtinta, rengia Seimo rudens sesijai krūvą įstatymų pakeitimų projektų, kurie lies sveikatos sistemą, bet tų projektų šiai dienai dar nematėme. Nuo šio mėnesio vidurio prasideda ministerijos konsultacijos su kiekviena savivaldybe ir regionu, kai ministerija pristatinės savo viziją, kokia ta reforma turėtų būti ir bus atsakoma į savivaldybei kylančius klausimus, nes šiai dienai mes, kaip administracija, matome dar nepakankamai informacijos, kas yra planuojama. Todėl negalime pasakyti, kokias gaires mes brėžtume. Bet mes esame įvardinę, visas sveikatos sektorius pasisako už tai, kad reformoje tikrai savivaldybė dalyvaus, tiek bus reformuojamas pirminis, antrinis, tretinis lygis. Tai ką siūlys ministerija, bus atidžiai svarstoma ir pritaikoma prie miesto poreikių ir turimos sveikatos priežiūros infrastruktūros“, – tvirtino R. Perminienė.  

19 Comments

  1. Petras

    Kas tokias politikes renka? Galvoje ir veiksmuose- tik intrigos o rimtų darbų miesto labui- nematome!

    Reply
    • Anonimas

      Teisingai, Petrai! Reikia rinkt rimtus vyrus, kurie daro rimtus darbus – gatves asfaltuoja! 🙂

  2. to SMT

    Sencacija tai jus, o jie tiesio laiko direktoriu atskatingu. Man patinka;)

    Reply
  3. klp

    Viskas normaliai, šunys loja, karavanas eina ! Tai vadinasi politika…

    Reply
  4. Stebėtojas

    Matyt yra ką slėpt Neniškiui, kad nepasirodo posėdžiuose, ….. na o Raugelė , Velykienė, Puteikienė gerai kad iškelia kaikam nepatogius klausimus, paviešina ir tai , kas akivaizdžiai kelia įtariimų, Šaunuolės! Matosi kad gilinasi,dirba ,o ne rankeles kilnoja kaip kiti nariai, su viskuom sutikdami balsavimuose.

    Reply
  5. Domas ir kiti

    Bet juk neniškis turi platų skydą, kuris visada kalba už jį, kai reikia ką nors prastumti-kur dingo šį kartą tą moteriškė?

    Reply
    • Anonimas

      Kas tas skydas?

  6. Vytas

    Neniški traukitės kol laikas ,pražudyti nori save ir kitus gerai pagalvok kur EUR tai bėda

    Reply
  7. Klaipėdoje

    konservatoriai pasiėmė perbėgėlį merą ir jau 2 metus mieste štilis, na va dabar Nėniškis lyg ir savo gatvę paasfaltavo…

    Reply
  8. Simona

    Jei trūksta kompetencijos, geriau komitetuose nesirodyk. Komitetuose yra žmonių kurie geriau už direktorių išmano savivaldos reikalus. Taigi gali apsijuokti. To ir bijo vadovybė.

    Reply
  9. Klausimas

    Nesuprantu, kodėl neišdrįsta ateiti ir paaiškinti kaip ten yra su tomis gatvėmis ir kitais dalykais? Jei jau atsakingi pareigūnai nenori paaiškinti demokratiškai išrinktiems tarybos nariams, tai gal iš tiesų kažką negero slepia? Kažkoks vaikų darželis, ar tie žmonės yra tinkamoj vietoj?

    Reply
  10. Jons

    Tos dvi tuoj Puteikiene su savo cirkais pralenks. Rupi ne dirbti, o tik cionga kelti.

    Reply
    • Pritariu

      Tikras cirkas tos moterėlės….

  11. Ačiū Velykienėi

    Kad neniškio nešvarus darbelius rodo

    Reply
  12. Neniški

    Dek mandata ur išeik

    Reply
    • hmm

      Tai, kad jis neturi jokio mandato. Neniškis yra paskirtas

  13. Pastoviai Velykienė ir Raugelė

    nieko nuostabaus, tai jeigu nemato prasmės, tegul deda mandatą ir eina lauk.

    Reply
    • SMT

      Visiškai pritariu. Amžinai nepatenkintos ir ieško sensacijų, kur jų nėra.

      Jos realiai neturi kompetencijų, jų privatus verslas nesamdys, todėl joms yra vienintelė išeitis – valstybės tarnyba arba visokios tarybos „dasidurti” pinigėlio kukliam šeimos biudžetui. Man asmeniškai gaila jų.

    • Teisuoliams

      Konservatoriai, į būdą! Norit tyliai pinigus plaut? Geresnės valdžios Klaipėdoje nebuvo, ania?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This