Dėl koronaviruso mirė jau daugiau nei 200 klaipėdiečių

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, trečiadienį šalyje nustatyti 1 486 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Ištyrus 24 046 mėginius 6 proc. jų buvo su virusu. Paskutinį kartą didesnis naujų susirgimų skaičius buvo fiksuotas tik gegužės 7-ąją.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, išankstiniais duomenimis, diagnozuota 118 žmonių (beveik 7 proc. mėginių su virusu). Antradienį ir pirmadienį, patikslintais duomenimis, susirgimų uostamiestyje buvo po 136 ir 134.

Mobili komanda paslaugas teiks kasdien nuo 8 val. iki 20 val. Kitu paros metu, pablogėjus paciento sveikatos būklei, jis turėtų kviestis greitąją medicinos pagalbą. Asociatyvi portalo archyvo nuotr.
Per parą – 15 mirčių

Savaitinis naujų atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 19,7 proc., Klaipėdoje – 14,2 proc.

Uostamiestyje susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius išaugo nuo 1124,5 iki 1 155,3 atvejų, šalyje jis padidėjo nuo 522 iki 550,7.

Pagal šį rodiklį Klaipėda išlieka trečioje vietoje nuo galo tarp visų savivaldybių. Blogiau yra tik Telšiuose (1 419) ir Rietavo savivaldybėje (1 560,3). Geriausiai dabar laikosi Raseinių rajono savivaldybė su 137,2 atvejo.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 13 175 žmonės, pasveikusiais laikomi 296 198. Klaipėdoje šiuo metu serga 1 441 gyventojas, o pasveikusiųjų skaičius jau yra 18 230: per parą pasveiko 154 klaipėdiečiai.

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąrašą papildė 17 gyvybių (dvi mirtys sąraše atsidūrė patikslinus ankstesnių dienų duomenis) ir bendras tokių netekčių skaičius šalyje jau pasiekė 4 866.

Iš 15 mirusių per praėjusią parą tik du buvo pasiskiepiję, jie priklausė 80-99 metų amžiaus grupėms.

Dvi iš praėjusios paros aukų – Klaipėdoje. Čia jau yra 201 tokia netektis (dar viena auka į sąrašus įtraukta patikslinus ankstesnių dienų duomenis).

Trečiadienį į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyta 119 pacientų.

3512 žmonių per praėjusią parą buvo vakcinuota pirma skiepo doze. 3240 pasiskiepijo antrą kartą. Atskirų savivaldybių skiepijimo duomenys ir toliau neskelbiami, nes vis dar vyksta sistemos atnaujinimo darbai, kuriuos baigus bus rodomi ir trečiąja doze paskiepytųjų skaičiai.

Visoje Lietuvoje trečiadienį trečia skiepo doze vakcinuoti 1212 žmonių. Iš viso tokių jau yra 18 880.

Dirbs mobilios komandos

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad blogėjant epidemiologinei situacijai dėl COVID-19 ligos Lietuvos savivaldybės atnaujins mobilių komandų paslaugas, kurios savivaldybės teritorijoje turės teikti asmens sveikatos priežiūros paslaugas koronaviruso infekcija sergantiems ir rizikos grupei priklausantiems asmenims jų namuose arba socialinės globos namuose.

Tokią mobilią komandą turėtų sudaryti šeimos gydytojas, bendrosios praktikos arba bendruomenės slaugytojas ir slaugytojo padėjėjas. Komandos nariai gali būti iš skirtingų sveikatos priežiūros įstaigų.

Koronaviruso infekcija sergantis ir rizikos grupei priklausantis pacientas, atsiradus naujų simptomų arba pablogėjus sveikatos būklei, nedelsdamas turi kreiptis į savo šeimos gydytoją arba pirmines ambulatorines asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiantį vidaus ligų gydytoją, vaikų ligų gydytoją. Šis, nustatęs, kad pacientui reikalinga kontaktinė konsultacija, turės nukreipti į mobilią komandą. Komanda pas pacientus turėtų vykti paciento kreipimosi dieną.

Mobili komanda paslaugas teiks kasdien nuo 8 val. iki 20 val. Kitu paros metu, pablogėjus paciento sveikatos būklei, jis turėtų kviestis greitąją medicinos pagalbą.

4 Comments

  1. Tomis

    O nuo kraujotakos ir širdies ligų,miršta tūkstančiai,tad jau gal laikas ir dėl to susirūpinti,o ne būtent tokiems ligoniams užverti prieinamumą prie gydymo,keistai atrodo,kad yra imituojamas rūpestis vienais,bet paliekama likimo valiai kiti,kur miršta LT.per mėnesį vidutiniškai 3000 žmonių,o per metus apie 36000,o palyginimui nuo kovido galimai mirė per 1.5metų apie 4000. Skirtumas kalba pats už save…

    Reply
  2. Li

    Ir bus tik blogiau, nes į ligoninę gali patekti tik kai pradedi mirt

    Reply
  3. Qwer

    Būtų sąžininga ir teisinga parašyti kiek iš mirusiųjų priklausė rizikos grupei. Šiaip pagal visos LT statistiką (bent praėjusios savaitės duomenimis) 88 % mirusiųjų buvo 60+ amžiaus, dar 9% sudarė penkiasdešimtmečiai.

    Reply
  4. Tikintis

    Idiotai,rašykut 20.000 bus baisiau…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This