„Lidl“ statytojams – gyventojų prašymas nekurti spūsčių

Miestas, Svarbu

Statybininkų prospekte „Lidl“ prekybos centrą planuojantiems statytojams prašymų pateikė ir gyventojai, ir greta esančio vaikų darželio administracija. Tačiau projektuotojai patikino, kad visi šie prašymai jau yra pavėluoti.

Projektuotojų vizualizacija

Ketvirtadienio pavakare visuomenei viešai pristatyti Statybininkų pr. 18 esančio prekybos paskirties pastato rekonstravimo projektiniai pasiūlymai, kuriuos parengė bendrovė „Progresyvūs projektai“ (projekto vadovė Danutė Zubavičienė).

Nurodoma, kad projekto užsakovas (statytojas) yra IĮ V. Vilko komercinė firma, tačiau jau dabar aišku, kad šioje vietoje, kur dabar veikia maisto prekių parduotuvė „Grūstė“ ir restoranas „Juodasis vilkas“, atsiras prekybos centras „Lidl“. Jo atstovai jau anksčiau Eismo saugumo komisijoje derino susisiekimo sprendinius.

„Atsiras vienas prekybos paskirties pastatas – ne prekybos centras, o maisto prekių parduotuvė“, – viešame svarstyme būsimo prekybos centro pavadinimo vis dar neįvardijo projekto architektė Viktorija Baltrušaitienė.

Pastato architektūra, anot jos, labai lakoniška – tai bus vieno aukšto nedidelė maisto prekių parduotuvė. Įėjimas projektuojamas iš pietvakarinės pusės.

Pastato aukštis planuojamas iki 7 metrų, o fasadui parenkamos Klaipėdos miestui būdingos spalvos – numatomas raudonų plytų spalvos fasadas su tamsiai pilkos spalvos plokštėmis viršuje.

Pastatas, kurio prekybos plotas sieks beveik 1500 kv. m, projektuojamas sklypo šiaurinėje dalyje, o pietinėje numatoma apie 130 automobilių stovėjimo aikštelė.

Projektuotojų vizualizacija

„Pastato vieta, želdiniai ir parkavimas atitinka detaliojo plano sprendinius“, – pabrėžė architektė.

Ji taip pat akcentavo, jog sklype bus stengiamasi išsaugoti medžius, tačiau projektiniuose pasiūlymuose numatyta, jog teks pašalinti 28 lapuočius, iš kurių 10 yra saugotini, tačiau bus pasodinta naujų želdinių.

„Papildomu projektu sutvarkomos Statybininkų prospekto prieigos, kur gyventojų poreikiams bus įrengiama 47 vietos statyti automobilius. Juos čia galės palikti aplinkinių daugiabučių gyventojai. Tokios aikštelės įrengimą finansuos statytojas“, – aiškino V. Baltrušaitienė.

Į sklypą, kuriame atsiras naujas prekybos centras, suprojektuoti du įvažiavimo keliai iš Statybininkų prospekto.

„Visa eismo schema analizuota ir nagrinėta Eismo saugumo komisijoje ir pasirinkti optimaliausi sprendimai“, – teigė V. Baltrušaitienė.

Projektuotojų vizualizacijos

Tačiau būtent įvažiavimo keliai klaipėdiečiams ir kelia daugiausia nuogąstavimų. Viešame svarstyme dalyvavęs klaipėdietis Raimondas Butkus aiškino, kad pietvakariniu įvažiavimu jau dabar naudojasi septynių daugiabučių namų gyventojai ir dar darželio „Žemuogelė“ auklėtinių tėvai, administracija bei tiekėjai.

„Pagal tai, kaip dabar yra suplanuota, šis įvažiavimas tampa ir įvažiavimu į prekybos centro aikštelę, jau aišku, kad bus nesaugu, kad ypač piko valandomis susidarys didžiulės spūstys“, – aiškino klaipėdietis.

Jis siūlė esamą įvažiavimą iš Statybininkų prospekto palikti tik gyventojams, o į prekybos centrą planuoti naują – ties sklypo viduriu.

„Bet juk ir dabar šiame sklype veikia ir parduotuvė, ir „Juodasis vilkas“, tad įvažiavimu naudojasi ne tik gyventojai. Be to, į naują parduotuvę planuojami du įvažiavimai, tad manykime, jog ir eismo srautas dalinsis per pusę“, – tikino V. Baltrušaitienė.

R. Butkus atrėmė, jog „Grūstės“ ir „Lidl“ pirkėjų srautai yra net nelyginami, kad į pastarąjį prekybos centrą atvyks žymiai daugiau pirkėjų, tad išaugs ir transporto srautai.

V. Baltrušaitienė aiškino, kad kitaip planuoti įvažiavimų neįmanoma, nes Statybininkų prospektas yra B kategorijos gatvė, o jai keliami reikalavimai, kad minimalus atstumas tarp įvažiavimų ir išvažiavimų būtų 150 metrų.

„Tai bus pakankamai didelis prekybos centras. Tai turbūt yra pirmas toks projektas mieste, kai prekybos centras statomas daugiabučių namų kiemuose. Todėl natūralu, kad žmonės nenori papildomų sunkumų. Mes nesame nusiteikę prieš prekybos centrą, tik norime, kad į mūsų pastabas taip pat būtų atsižvelgta“, – tvirtino R. Butkus.

Teritorija, kurioje planuojama prekybos paskirties pastato rekonstrukcija.

Tačiau tiek V. Baltrušaitienė, tiek D. Zubavičienė teigė, kad į šio klaipėdiečio pastabas atsižvelgti negali, nes jos nėra susijusios su pristatomais projektiniais pasiūlymais. Jų teigimu, įvažiavimai, Statybininkų prospekte numatyta nauja reguliuojama pėsčiųjų perėja, „patraukiamas“ apsisukimas yra kito projekto dalis, kuriam jau pritarė Eismo saugumo komisija.  

Klaipėdos darželio „Žemuogėlė“ vadovė dar prieš viešą svarstymą raštu pateikė prašymą įvertinti, kad privažiavimas prie darželio yra siauras.

„Mes rengėme sprendinius sklypo viduje, o darželio raštas yra apie problemas už sklypo ribų. Techniškai mes net neturime galimybių ne mūsų sklype, o laisvoje valstybinėje žemėje projektuoti pravažiavimus. Tačiau tikimės, kad atsiradusi nauja automobilių aikštelė „nukraus“ kiemus, tad pro juos bus lengviau atvažiuoti ir į darželį“, – vylėsi V. Baltrušaitienė.

11 Comments

  1. Klaipėdėtė

    Kada atidarys tą parduotuvę? Ar iki Kalėdų atidarys?

    Reply
  2. L.

    Prekybos centrų miestas.Baisu.

    Reply
  3. transporto problema

    Kaip visada bus išspresta vel kokiais 2 šviesoforais kas 50 metru,ir taip visas miestas šviesaforu sostine.

    Reply
  4. vaska

    kas gali pirkti lenkiska suda tame lidle, nebent visiski ubagai…

    Reply
  5. Liulis

    Teko pabendrauti net raštu su Lidl administracija. Protu nepasižymi 100%, arba valgo kažka ne tai, arba rūko kažka ne to.

    Reply
  6. sosedas

    Lidlas sudas su savo smirdancia kiauliena ir vistena ir kita tripiriena

    Reply
  7. Ruta

    kas į šį Lidlą ažiuos mašinomis?Tik mažuma.Didelis rajonas ateis dauguma pėsčionis

    Reply
  8. Puciu

    Nuo kada i Lidla buna srautas nebejuokinkit zmones.

    Reply
    • Žibutė

      Niekada!!@Zofija

    • Mantas

      Patarimas Butkui: traukinis s-i-k-a-n-c-i-u nelaukia. Kur tu buvai pries metus, kai vyko derinimai ir svarstymai su bendruomene???

  9. Anonimas

    1 gyventojas yra lygu visi klaipėdiečiai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

ELTA

Pigo pigiausios prekės

Kovą pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su šių metų vasariu, šalies parduotuvėse pigo 4,52 euro (6,6 proc.) ir buvo 14,65 euro ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This