Koronavirusas: iš 19-os per parą mirusiųjų pasiskiepiję buvo tik trys

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, trečiadienį visoje šalyje patvirtinti 1806 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Per parą atlikus 23 480 mėginių tyrimus, 3,2 proc. jų buvo su virusu.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, išankstiniais duomenimis, diagnozuota 181 žmogui. Patikslintais duomenimis, antradienį uostamiestyje nustatyti 162 nauji susirgimai, pirmadienį – 127.

Šeštadienį, spalio 2-ąją, klaipėdiečiai kviečiami pasiskiepyti Naujajame turguje nuo 10 iki 13 val. turgavietės paviljone, kur vyksta prekyba vaisiais ir daržovėmis. Palmiros Mart nuotr.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 24 proc., Klaipėdoje – 15,7 proc.

Uostamiestyje susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius išaugo nuo 1329,7 atvejų iki beveik 1346, o šalyje jis padidėjo nuo 656,3 iki 673,4 atvejo.

Pagal šį rodiklį Klaipėda tarp visų savivaldybių išlieka ketvirta nuo galo. Blogiausia padėtis ir toliau yra Telšiuose su 1741,5 atvejais. Geriausia situacija dabar fiksuojama Panevėžio rajono savivaldybėje (182) .

Trečiadienį į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldytas 161 pacientas. Iš 1611 kovidinių lovų šiuo metu šalyje užimta 1201.

Šiuo metu šalyje iš viso serga 16 268 žmonės, pasveiko 303 288. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai siekia 1653 ir 19 098: per parą pasveiko 106 klaipėdiečiai.

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąrašą papildė 19 gyvybių ir bendras tokių netekčių skaičius šalyje jau pasiekė 4993. Pasiskiepiję iš jų buvo tik trys.

Iš jų Klaipėdoje mirė 4 žmonės ir čia jau yra 215 tokių netekčių.

Skiepys turguje

2577 žmonės per praėjusią parą buvo vakcinuoti pirma skiepo doze, 2963 pasiskiepijo antrą kartą, o pilnai vakcinuotų skaičius sudaro 4289. Trečią vakcinos dozę trečiadienį gavo 1555 žmogus.

Pagal pilnai pasiskiepijusių žmonių skaičių (48,9 proc.) Klaipėda yra jau penktoje vietoje nuo galo. Trečiadienį Klaipėdoje pirmą kartą pasiskiepijo 55, pilną vakcinacijos ciklą baigė 205 žmonės, trečią dozę gavo 36.

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad gyventojai, norintys pasiskiepyti nuo COVID-19, šeštadienį, spalio 2-ąją, tai galės padaryti ir Naujajame turguje (Taikos pr. 80).  Pageidaujančiųjų pasiskiepyti medikai nuo 10 iki 13 val. lauks pagrindinio turgavietės pastato pirmajame aukšte – paviljone, kur vyksta prekyba vaisiais ir daržovėmis. Čia bus skiepijama „Pfizer“ ir „Janssen“ vakcinomis. Išankstinės registracijos nereikia, užtenka turėti asmens dokumentą.

Nuo penktadienio, spalio 1 d., keičiasi kai kurie kaukių dėvėjimo uždarose palatose ir kiti ekstremalios situacijos reikalavimai.

1 Comment

  1. Sonata

    Kada atsiras statistika kiek miršta nuo skiepų sukeltų komplikacijų?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su gydymo paskirties patalpomis. ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

ELTA

Suimtas merginos išžaginimu įtariamas vyras

Klaipėdos apylinkės teismas ketvirtadienį patenkino prokuratūros prašymą ir trims mėnesiams leido suimti merginos išžaginimu įtariamą vyrą. Apie tai Eltai pranešė ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Švietimas

Pradeda Jūreivystės mokyklos reorganizaciją

Praėjus porai mėnesių po Vyriausybės sprendimo Lietuvos aukštąją jūreivystės mokyklą (LAJM) padaryti Vilnius TECH padaliniu Klaipėdoje – Lietuvos jūreivystės akademija, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This