Teismas sušvelnino nuobaudą buvusiam Sporto skyriaus vedėjui

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmuose išnagrinėta administracinio nusižengimo byla pagal buvusio Klaipėdos savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjo Irenijaus Zaleckio skundą dėl Klaipėdos policijos jam skirtos nuobaudos už vairavimą neblaiviam.

Policijos nutarimu jis buvo nubaustas už tai, kad šių metų liepos 19 d. Šilutės pl. – Jūrininkų pr., Klaipėdoje, vairavo transporto priemonę, būdamas apsvaigęs – jam nustatytas 0,58 promilių neblaivumas. Už šį nusižengimą I. Zaleckiui buvo paskirta 800 eurų bauda su teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu 12 mėnesių.

I. Zaleckis teismo prašė pakeisti šią nuobaudą ir paskirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą trumpesniam terminui bei, esant galimybei, sumažinti paskirtos baudos dydį. Savo prašymą grindė tuo, kad uždirba 460 eurų, yra neįgalus, moka išlaikymą vaikui – 250 eurų, nuomojasi būstą, turi vaikščiojimo problemų. Taip pat prašė paskirtos baudos mokėjimą išdėstyti per 10 mėnesių. 

Teisme jis papildomai nurodė, jog labai gailisi dėl padaryto administracinio nusižengimo ir prašė paskirti švelnesnę nuobaudą, t. y. vietoj specialiosios teisės vairuoti transporto priemonės atėmimo 12 mėnesių skirti draudimą vairuoti transporto priemones, kuriose neįrengti antialkoholiniai variklio užraktai.

Bylą išnagrinėjęs teisėjas Vandalinas Vainius skundą tenkino iš dalies.

Teismas I. Zaleckiui paskyrė švelnesnę administracinio poveikio priemonę – teisę vairuoti transporto priemones atėmė 6 mėnesiams, o vienerius metus uždraudė vairuoti transporto priemones, kuriose neįrengti antialkoholiniai variklio užraktai.

Kadangi pareiškėjas nepateikė duomenų apie mokamą išlaikymą vaikui, turimą turtą, be to, nustatyta, kad jis turi savo verslą, gauna stabilias pajamas, todėl skundą dalyje dėl baudos sumažinimo teismas atmetė ir išaiškino, kad po nutarimo priėmimo paskirtos baudos mokėjimo išdėstymo klausimai sprendžiami Valstybinėje mokesčių inspekcijoje.

Ši nutartis dar gali būti skundžiama Klaipėdos apygardos teismui.

INFORMACIJA

Tai ne pirmas buvusio Klaipėdos savivaldybės valdininko susidūrimas su teisėsauga – dar 2018 metais jis turėjo aiškintis dėl to, kad plaktuku suniokojo savo posūnio ir jo uošvienės automobilius. O šių metų balandį I. Zaleckis pykosi su pareigūnais dėl automobilio statymo ypatumų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Irenijus Zaleckis užsidirbo dar vieną teistumą

Klaipėdos apygardos teismas nepalengvino buvusio Klaipėdos savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjo Irenijaus Zaleckio dalios –  pirmos instancijos nuosprendis baudžiamojoje byloje, ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Girtuoklis taranavo policijos automobilį

Klaipėdos policija pranešė, kad trečiadienio vakarą, apie 19.15 val., į Melnragėje, Smilgų gatvėje su įjungtais švyturėliais stovėjusį policijos tarnybinį automobilį ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Girtuoklis ryte taranavo tris automobilius

Klaipėdos policija pranešė, kad penktadienio rytą, apie 7.50 val., Laukininkų gatvėje 38-erių automobilio „Nissan Qashqai“ vairuotojas atsitrenkė į du stovėjusius ...
2023-10-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This