Per savaitgalį COVID-19 susirgo 383 klaipėdiečiai

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį visoje šalyje patvirtinta 1 114 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų. Per parą atlikus 9 549 mėginių tyrimus 11,6 proc. jų buvo su virusu.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, išankstiniais duomenimis, diagnozuota 129 žmonėms (12,4 proc. mėginių su virusu). Patikslintais duomenimis, šeštadienį COVID-19 liga buvo patvirtinta 254 klaipėdiečiams, penktadienį – 210, ketvirtadienį – 217, trečiadienį – 183, antradienį – 162, pirmadienį – 127.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 24,4 proc., Klaipėdoje – beveik 28 proc.

Uostamiestyje susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius išaugo nuo 1524,3 iki 1532,3 atvejų, o šalyje jis padidėjo nuo 752,5 iki 765,1 atvejo. Pagal šį rodiklį Klaipėda tarp visų savivaldybių išlieka trečioje vietoje nuo galo. Blogiau yra tik Telšių ir Joniškio rajonų savivaldybėse. Geriausia situacija išlieka Panevėžio rajono savivaldybėje – čia per parą rodiklis sumažėjo nuo 196 iki 190,4 atvejų .

Sekmadienį į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyti 85 pacientai.

Šiuo metu šalyje iš viso serga 19 127 žmonės, pasveiko 307 110. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai siekia 2 036 ir 19 526: per parą pasveiko 18 klaipėdiečių.

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąrašą papildė dar 24 gyvybėmis (keturios mirtys į sąrašą įtrauktos patikslinus ankstesnių dienų duomenis). Iš 20 mirusiųjų sekmadienį paskiepyti buvo tik trys, jie priklausė 70-99 amžiaus grupei. Bendras tokių netekčių skaičius šalyje jau pasiekė 5087. Klaipėdoje aukų skaičius padidėjo trimis gyvybėmis (dvi sąraše atsidūrė patikslinus ankstesnių parų duomenis) – tokių netekčių uostamiestyje jau yra 223.

Per praėjusią parą pirma skiepo doze buvo vakcinuoti 255 žmonės, o pilnai pasiskiepijo 111. Trečią vakcinos dozę sekmadienį gavo 62 gyventojai.

Sekmadienį Klaipėdoje pirmą kartą pasiskiepijo septyni, pilną vakcinacijos ciklą baigė 14 žmonių, o trečią dozę gavo penki. Pagal pilnai pasiskiepijusių žmonių skaičių (49,2 proc.) Klaipėda yra penktoje vietoje nuo galo.

Skiepys universitete prie „Studlendo“

Uostamiesčio savivaldybė pranešė, kad antradienį, spalio 5-ąją, norintys pasiskiepyti nuo COVID-19 gyventojai kviečiami į Klaipėdos universiteto auditorijų korpusą „Aula Magna“, adresu Herkaus Manto g. 90-2 (prie  „Studlendo“). Mobili vakcinavimo komanda čia dirbs nuo 12 iki 15 val. dirbs pirmame aukšte. Skiepytis kviečiami visi – ir universiteto bendruomenės atstovai, ir gyventojai, kuriems patogi ši vieta ir laikas. Bus skiepijama „Pfizer“ ir „Janssen“ vakcinomis. Išankstinės registracijos nereikia, norint pasiskiepyti užtenka turėti asmens dokumentą.

„Janssen“ vakcina gali būti skiepijami gyventojai nuo 18 metų, jos pakanka vienos dozės. „Pfizer“ vakcina gali būti skiepijami asmenys jau nuo 12 metų, reikalingos dvi dozės, tarp dozių turi būti daroma 3 savaičių pertrauka.

5 Comments

  1. Anonimas

    Galima ir 110% sveikų suskiepyti , tačiau pandemija LT nesibaigs, nes trečdalis esančių rizikos grupėje yra nepasiskiepiję. Butent jie kemša reanimacijas ir 90 proc. keliauja anapilin. Valdžia tesugeba švaistytis milijonais impotentiškoms laidoms ala „kitokie pasikalbėjimai” arba reklamoms neretai su užslėptu politiniu prieskoniu, tik skaldančiu visuomenę. Vakar skiepijausi ir mačiau kiek senolių „ateina” skiepytis . Ir tie keli greičiausiai trečiai dozei. Taigi sveikieji, būkime kantrūs ir nusiteikę skiepytis ir trečią, ir ketvirtą kartą…

    Reply
  2. Dovilė

    Būtina gerinti sveikatos sistemą, stiprinti žmonių imunitetą, kovoti prieš nesveiką aplinką ( taršą, triukšmą..), tai ir korona atstos.

    Reply
  3. Durnas antivakseris

    Man Lobovas su Celofanu sakė , kad nėra koronos , o skiepai nuodai.

    Reply
  4. Beleborda

    O kur dingo gripas?

    Reply
    • klp

      Kaukės ir atstumų laikymasis padeda ir nuo gripo, o šiaip serga žmonės ir toliau.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This