Uosto direkcija – Klaipėdos universiteto Ateities paramos fondo globėja

Švietimas

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, reikšdama palaikymą Klaipėdos universiteto Ateities paramos fondui, tapo jo globėja.

Iš kairės: Klaipėdos universiteto rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Algis Latakas, Klaipėdos universiteto Ateities paramos fondo valdybos pirmininkas AB „Limarko” laivininkystės kompanija generalinis direktorius Vytautas Lygnugaris, Klaipėdos universiteto Ateities paramos fondo direktorius Vytautas Adomaitis.

„Tikimės, kad fondas taps svarbia inovacijų ekosistemos dalimi bei stiprins verslo ir mokslo bendradarbiavimą, telks kompetencijas ir augins infrastruktūrą, reikalingą plečiant inovatyvias technologijas ir paslaugas jūrinės energetikos, uostų veiklos ir laivybos, biotechnologijų ir kituose mėlynosios ekonomikos sektoriuose. Džiaugiamės tapę šio fondo globėjais ir tikime, kad jis augs ir klestės“, – pranešime cituojamas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Algis Latakas.

Idėja sukurti pasaulinėje praktikoje patvirtintą verslo paramos modelį, skirtą aukštajam mokslui finansuoti bei remti akademinėje ir verslo bendruomenėje svarstyta ne vienerius metus. Jo užduotis – kurti Klaipėdos universiteto finansinio palaikymo platformą, skatinančią mokslo pažangą, aukštąsias technologijas ir didinti universiteto konkurencingumą. Fondui skirta parama bus naudojama pažangiausiems moksliniams tyrimams ir projektams, talentingiausiems dėstytojams palaikyti ir pritraukti bei gabiausiems studentams skatinti.

„Uosto partnerystė Universitetui labai reikšminga. Esame bendraminčiai ir bendražygiai Lietuvoje įgyvendinant mėlynosios ekonomikos, žaliojo kurso iššūkius, ieškant naujų idėjų ir inovatyvių sprendimų regiono verslui, mokslui bei socialinei aplinkai. Šis ryšys mums svarbus ir Europos universiteto EU-CONEXUS kontekste: visi junginio partneriai – miestų – uostų universitetai, plėtojantys įvairiapusius jūrinius tyrimus“, – teigia universiteto rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Klaipėdos universiteto ateities paramos fondas yra įsteigtas Klaipėdos universiteto ir verslo įmonių iniciatyva. Šis fondas išimtinai veikia Klaipėdos universiteto naudai. Fondo veiklos tiksluose taip pat yra siekiai kurti ir remti naujas bei verslui ir bendruomenei aktualias studijų programas, mokymus.

„Didžiuojamės tuo, kad Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija tapo šio fondo globėja ir atvirai deklaruoja palaikymą jam. Tikiu, kad šios valstybės įmonės buvimas fondo globėja prisidės prie spartesnio fondo augimo ir uosto įmonių susitelkimo mokslo labui“, – teigia Klaipėdos universiteto Ateities paramos fondo direktorius Vytautas Adomaitis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This