Kauniečių kyšininkų bylą nagrinės Klaipėdoje

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos teismui ne pirmą kartą tenka imtis kitose apygardose baigtų bylų nagrinėjimo – užtenka paminėti kad ir vadinamųjų Kauno daktarų ar agurkinių bylas, kuriems apkaltinamuosius nuosprendžius paskelbė Klaipėdos teisėjai.

Šį kartą jiems teks narplioti jau senokai Kauno rajone nutikusią istoriją, į kurią įsipainiojo tuometinis Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai nustatė, kad dar 2012–2013 metų laikotarpiu, rengdamas savo namo projektą ir planuodamas jo statybą Kulautuvoje, Kauno rajono savivaldybės administracijos vadovas su viena bendrove sudarė materialiojo turto nuomos ir šilumos tiekimo paslaugų sutartis. Įtariama, jog bendrovė rajono vadovui be atlygino parūpino medžiagas namo statybai ir atliko kai kurias paslaugas, taip užsitikrindama galimybę netrukdomai veikti Kauno rajone.

„2016 m. rudenį R.P., siekdamas įteisinti Kulautuvoje pastatytą gyvenamąjį namą ir žinodamas, kad šio namo dalis statybinių medžiagų, darbų ir paslaugų yra gauta kaip kyšis, slėpė tikrąjį jo finansavimo šaltinį, buvimo vietą, faktines valstybės tarnautojo ir jo sutuoktinės nuosavybės teises į jį, šį turtą įregistravo kaip kito asmens nuosavybę bei tuoj po to sudarė pirkimo–pardavimo sandorį, taip turtą įteisindamas”, – rašoma rugsėjo pabaigoje Kauno apygardos prokuratūros išplatintame pranešime spaudai.

Prokurorai buvusiam Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriui pateikė kaltinimus, kad jis, siekdamas turtinės naudos sau ir sutuoktinei, pasinaudodamas užimamomis aukštomis pareigomis ir dėl to turima įtaka, įtariamas priėmęs didesnės negu 250 MGL vertės kyšį, iššvaistęs didelės vertės svetimą turtą ir legalizavęs nusikalstamu būdu gautą turtą.

Dalį nusikalstamų veikų, kaip įtariama, kaltinamasis padarė veikdamas organizuotoje grupėje, vadovaudamas ir paskirstydamas konkrečias užduotis kitiems asmenims. Jam taip pat pareikšti kaltinimai susitarus ir paėmus kyšį iš dar dviejų Kauno statybos bendrovių direktorių.

Į teisiamųjų suolą kartu su buvusiu valdininku sės dar 7 asmenys, kaltinimai pareikšti ir vienam juridiniam asmeniui.

Teigiama, jog buvęs savivaldybės administracijos direktorius savo kaltės nepripažįsta. 

Lietuvos apeliacinis teismas savo neskundžiama nutartimi šią bylą pavedė nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui. Jo atstovė komunikacijai Dovilė Saulėnienė patvirtino, jog byla teisme jau gauta, ją nagrinės teisėja Daiva Jazbutienė, tačiau pirmojo posėdžio data dar nepaskirta.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This