Minijoje žvejojo su tinkliniu ekranu: gresia iki 500 eurų bauda

Regionas

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, vykdydami akciją „Lašiša“, Minijos upėje nustatė asmenį, neteisėtai žvejojusį tinkliniu ekranu. Taip pat netoliese esančioje sodyboje aplinkosaugininkai rado ir daugiau neteisėtų žvejybos įrankių.

Klaipėdos rajone, Minijos upėje neteisėtu žvejybos įrankiu – tinkliniu ekranu žuvį gaudžiusiam asmeniui surašytas administracinių nusižengimų protokolas ir gresia bauda iki 300 eurų.

„Tinklinis ekranas, su kuriuo žvejojo asmuo – tai toks prietaisas, kuriuo žvejojama panašiai kaip tinklu, tinklinė medžiaga pritvirtinta prie poros metrų strypo, o tinklo viršutinė dalis prikabinama prie meškerės įleidžiama į vandenį. Kurį laiką palaikius šį tinklinį įrankį, jis iškeliamas su ten pakliuvusiomis žuvimis“, – pranešime spaudai paaiškino Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys.

Taip pat, pasak aplinkosaugininko, tikrinant asmenį kilo įtarimas, kad jis gali turėti ir daugiau neteisėtų žvejybos įrankių, todėl buvo patikrina netoliese esanti sodyba.

Nuojauta neapgavo, sodyboje rasta samtis žuvims gaudyti, meškerė skirta kabliauti ir dar vienas tinklinis ekranas. Kito sodyboje gyvenančio asmens patalpose irgi rastas dar vienas samtis žuvims gaudyti.

Už neteisėtai laikomus ne mėgėjų žvejybos įrankius asmenims gresia baudos iki 200 eurų.

Taip pat buvo paimti žvejybos metu naudoti ir sodyboje laikyti nelestini žvejybos įrankiai.

„Svarbu atkreipti dėmesį, kad pradedame pastebėti pirmąsias migruojančias lašišas ir šlakius, o nuo spalio 16 d. prasidės jų gaudymo draudimas. Įspėjame, už lašišų ir gaudymą neteisėtais žvejybos įrankiais gresia ne tik baudos, bet ir skaičiuojama žuvų ištekliams padaryta žala. Džiugu, kad šį kartą pažeidėjai žuvų pagauti nespėjo“, – pabrėžia aplinkosaugininkas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Karšių žvejybos apribojimai Nemuno deltoje

Nuo balandžio 22 d. iki gegužės 20 d. Nemuno deltos regioniniame parke bus draudžiama gaudyti karšius. Įprastai šis draudimas įsigalioja ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Regionas

Vakarų Lietuvos savivaldybių kreipimasis į ministerijas dėl potvynių valdymo

Pastaruoju metu potvyniai Vakarų Lietuvos regione intensyvėja, apima vis naujas teritorijas, todėl net keturios savivaldybės – Klaipėdos miesto, Klaipėdos, Šilutės ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Regionas

Kyla vandens lygis Minijoje ir Atmatoje

Pirmadienį, vasario 26 d., didžiojoje šalies dalyje stebimas vandens lygio kilimas. Didžiausias vandens lygio kilimas (68 cm) stebimas Minijoje ties ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This