Nekrologas „Atvirai Klaipėdai”

Nuomonės, Svarbu

„Jei įsiteisės šis sprendimas, labai tikėtina, kad netrukus visoje Lietuvos žiniasklaidoje pamatysite štai tokius straipsnius: 10 milijonų eurų pirkimą laimėjo įmonė, kurios savininkas yra asmuo X, kuris yra giminystės ryšiais susijęs su politiku Y”, – pernai lapkritį po to, kai pirmos instancijos teisme pralaimėjome ginčą su Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba dėl atskleistų giminystės ryšių viešuosiuose Klaipėdos savivaldybės valdomos UAB „Gatvių apšvietimas” pirkimuose, rašė kolegė Birutė Davidonytė. 

Sveiki atvykę į naują realybę – trečiadienį Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) kolegija, kurią sudarė teisėjai Laimutis Alechnavičius, Ramūnas Gadliauskas ir Dalia Višinskienė, neskundžiamu sprendimu patvirtino, kad atskleisdami faktą, jog buvusios „Gatvių apšvietimo” vyr. finansininkės sūnaus valdoma įmonė buvo tapusi dažniausiu konkursų laimėtoju, padarėme pažeidimą, nes tai laikoma pertekline informacija, kurios visuomenei nevalia žinoti. 

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Publikacijos tikslas, teisėjų kolegijos vertinimu, galėjo būti pasiektas ir neatskleidus trečiojo suinteresuoto asmens duomenų”, – pakartojo ir šis teismas. 

Negaliu pasakyti, kad gerbiu tokį teismo sprendimą, suformulavusį naują praktiką, kuria privalės vadovautis visa šalies žiniasklaida, nes galutinis viešųjų pirkimų naudos gavėjas nuo šiol visada galės pasislėpti po teismo teiginiu, jog „viešuosiuose pirkimuose, apie kuriuos buvo kalbama publikacijoje, dalyvavo privatus juridinis asmuo, kurio akcininkas yra A. V., o ne pats A. V.”. 

Tačiau gyvename teisinėje valstybėje ir gerbdamas būtent ją, vadovausiuosi šiuo sprendimu.

Viktoras Franklis knygoje „Žmogus ieško prasmės” rašė, kad žemėje tėra dvi ir tik dvi žmonių „rasės”: padorių žmonių „rasė” ir – nepadorių.

„Visur išplitusios abi tos „rasės”, jos prasiskverbia į kiekvieną grupę; nė vienos grupės nesudaro vien tik padorūs ar vien tik nepadorūs žmonės, šia prasme nė viena grupė nėra „rasiškai gryna”, – rašė koncentracijos stovyklų siaubą išgyvenęs pasaulinio garso mąstytojas, humanistas.

Deja, bet nepadoriems žmonėms tokia teisiniu precedentu tapusi teismo nutartis atveria didžiules galimybes veikti ir supančioti bet kurį Lietuvos žurnalistą.

Užsibaigus teismo procesui jau tapo aiškios ir visos išlaidos – laisvo žodžio gynimas mums kainavo beveik 4 400 eurų. Toks pastaruoju metu būdavo vieno mėnesio „Atviros Klaipėdos” biudžetas. Suma skaudi, bet ne pinigai šioje istorijoje svarbiausia. 

Pernai lapkritį pirmos instancijos teisme retoriškai klausiau, ar taip iškastruota žiniasklaida galėtų „užtikrinti ir plėtoti atviros, teisingos, darnios pilietinės visuomenės idealą” (citata iš Konstitucinio Teismo sprendimo) ir kurti demokratiją bei padėti ją išsaugoti? Vėliau, rašydamas skaitytojams, dėsčiau, kad nesant tokių galimybių nematau ir „Atviros Klaipėdos” prasmės.

Duotas žodis man yra svarbiau už bet kokią rašytinę sutartį, todėl šiandien konstatuoju – dabartinė „Atvira Klaipėda” mirė. 

Prisipažinsiu, jau senokai morališkai kankinausi dėl to, jog supratau, kad tokios „Atviros Klaipėdos” nereikia daugumai jos skaitytojų. Gal ir reikia, bet nemokamai, neprisidedant prie jos gyvavimo savo euru. Tačiau vien tik už laikus po straipsniais, gerus žodžius, kaip kad „šaunuoliai”, „puikiai dirbat” ir panašiai,  serverio neišlaikysi, kuro degalinėje neįsipilsi, telefono ar interneto sąskaitos neapmokėsi ir galiausiai jų į šaldytuvą nepasidėsi, jais neapsirengsi, šeimos poreikių nepatenkinsi. 

Visus tuos ketverius metus (spalio 17-ąją „Atvirai Klaipėdai” sukaks 4-eri) mes savo misiją iš esmės vykdėme tik laisvam žodžiui neabejingo verslo paramos dėka, prisidurdami iš kultūrinių projektų. Skaitytojai, kurie palaikydavo mus ne vien gerais žodžiais, bet ir finansiškai, kas mėnesį skirdavo 200-300 eurų paramos. Jei kas pervesdavo didesnę sumą, buvo lyg ir atvejų, kai tokia parama siekdavo apie 500 eurų.

Stabilus išliko ir deklaracijomis skyrusiųjų savo jau sumokėtą gyventojų pajamų mokestį (GPM) skaičius, tad ir šį lapkritį, kai Mokesčių inspekcija perves tokią paramą, stebuklo, kad smarkiai išaugs jų gretos, nebesitikiu.

Esu labai dėkingas visiems iki šiol rėmusiems „Atvirą Klaipėdą” – be Jūsų man nebūtų pavykę įgyvendinti šios savo svajonės. Kartu manau, kad per tą laiką su negausia komanda padarėme labai daug. Galiu ramia širdimi pasakyti, kad atidirbome Jums su kaupu – labai dažnai būdavome ir greičiausi, ir vieninteliai paskelbę kai kurias žinias. 

Nesikeičiant tokiai finansinei tendencijai pavargau. Pavargau rašyti kasdienius straipsnius ir tuo pačiu dar spėti parengti pačiam labai mielas, bet itin laikui imlias istorines publikacijas, įkelti į portalą pranešimus spaudai, rengti projektus, rašyti ataskaitas, ieškoti paramos. Pavargo ir mano šeima. 

Viltingai laukiau LVAT sprendimo. Tikėjausi, kad jis bus palankus laisvam žodžiui ir įpūs motyvacijos sukti naujų metų ratą ieškant paramos. Deja…

Tikrai nesiruošiu rašyti straipsnių, kad „pirkimą laimėjo įmonė, kurios savininkas yra asmuo X, kuris yra giminystės ryšiais susijęs su politiku Y”. Tad „Atvira Klaipėda” nebegali likti tokia, kokia buvo iki šiol. 

Kas toliau? Iki metų galo dar dirbsime panašiu ritmu, kaip ir iki šiol, nes, kaip jau ir minėjau, lapkritį turi pasiekti GPM parama, kuri paprastai sudaro mėnesinį mūsų biudžetą, ir mes už ją atidirbsime bei viešai atsiskaitysime, kaip ir kiekvieną mėnesį iki šiol. 

O po to išliksime atvira tribūna, kuria galės naudotis visi, norintys paskelbti savo naujienas. Taip pat tikiuosi, kad galėsime palepinti istorijos mėgėjus jiems skirtomis publikacijomis.

Pats nesiruošiu visiškai atsisakyti žurnalisto plunksnos ir pasistengsiu kartas nuo karto dar iškapstyti kokią naujieną ir pasidalinti ja, tačiau pažadėti, kad „Atvira Klaipėda” išliks tokia pat greita, spygliuota ir išsami – nebegaliu. 

Feci, quod potui, faciant meliora potentes.

53 Comments

  1. Oleg

    Pervesta, SEKMES JUMS MARTYNAI!

    Reply
  2. Irute

    Susidaro įspūdis , kad mūsų šalis grįžta 30 metų atgal . Tokie sprendimai tampa norma, svetima gėda apima.Nepasiduokite, man atrodo , jūs sugebėjote išlikti objektyvūs.Turime eilę pavyzdžių perkamos žurnalistikos … Laikykitės.Tikrai paremsime

    Reply
  3. Brigita

    Labai tikiuosi, kad po šiandienos naujienų ši situacija kardinaliai pasikeis. Laikykimės!

    Reply
  4. Liudvika, Asociacija "Klaipėdos žalieji"

    Kokiais tempais dirba Martynas, matėsi iš straipsnių. Galiu pasakyti tik tiek – dirbant visuomeninėje veikloje tenka nuolat atlaikyti tiek finansinius, tiek moralinius smūgius, bet paradoksas tame, kad palaikančiųjų skaičius auga ir tai suteikia vilties išvysti šviesą tunelio gale. Aš pati dar dabar turiu reikalų su BDAR ir puikiai suprantu, kad tai priemonė ne tiek apsaugoti asmens duomenis, kiek nuslėpti. Šiuo atveju galiu paminėti pavardę, kuri kaišioja ir vilkina tyrimą, bet kaip ir Martynas galiu tik X ir Y rašyti. Atvira Klaipėda – tai leidinys, kad ir elektroninėje erdvėje, bet skaitytojų auditorija smarkiai išaugo, nes jame gali rasti, tai ko nėra kituose miesto savivaldybės remiamuose leidiniuose. Beje savivaldybės antokorupcinis komitetas galėtų pasidomėti Gatvės apšvietimo peripetijomis.

    Reply
    • ABC

      Buvo sakoma, kad užsiima tuom prokuratura, bet įtartinai tylu. Nesinori blogu įtarimų tureti… Oi yra ką ten išsiaiškinti apie šeimyninę rangą, ypatingai kas viskam vadovauja ir vel laimi savivaldybes viešuosius pirkimus

  5. nuomonė

    sprendimas tik detalė – viešinkite visą istoriją nes kitiems skaitytojams – ypač nacionaliniame lygmenyje sunku „pagauti”kontekstą – prarasti jau nėra ko tereikia užsispyrimo ir jokio pavargau čia negali ir neturi būti – tai auskinė galimybė žurnalistui – ypač žinant kontekstą. pirmyn!

    Reply
  6. N.Puteikienė

    Ne užuojautos reikia, o konkrečių pinigų. Čia yra daugiau nei 40 komentarų. Pervedam DABAR kiekvienas po 100 eur ir bus pinigai baudai ir bus laisvos Martyno smegenys galvoti apie sprendimo apskundimą KT ar dar aukščiau. Prarasti AK, reiškia prarasti dalį laisvės.

    Reply
    • Sauluteeee

      Gerulis ir jus Martynai,nors karta uzejot ant zmogaus!

    • Memel

      Pervesta.
      Nors daugeliui iš pačios minčių nepritariu, šitą palaikau.

  7. klaipėdietė

    palaikau Martyną,kreipkitės į Tv normalius kanalus,reikia viešint,tramdyt,o tai užsmaugs visus

    Reply
    • Pensininkas.

      Gal galit pavardinti „normalius” tv kanalus. Tokių Lietuvoje nežinau, visi kaip susitarę tą patį „šūdą” pasikeisdami mala, kai kurias žinias po kelių dienų kartoja kaip šiandienos, komentatorius kviečia tokius, kurie tik valdžios dūdą pučia, o jau „šamanai” t.y. tie patys nuolatiniai politikos ar ekonomikos apžvalgininkai iki gyvo kaulo įsiėdę, ir visiems jiems „gaires” nuleidžia iš Akmenų gatvės Vilniuje
      Tpfu .

    • Deivis

      Kokie tie normalūs Lietuvos TV kanalai? :)))) Taigi visur ta pati chebra, dar nepastebėjot. Visi jie ten: didžiausi naujienų portalai, radijo stotys, tv kanalai į tą pačią dūdą pučia. Tai ypatingai gerai matosi per pastaruosius metus. Tik naivus arba kvailas, arba suinteresuotas negali to nematyti

  8. Laurynas

    Lieka KT ir EŽTT

    Reply
  9. Oho ho ho hoooo

    Aišku, asmens A.V. duomenys lieka privatūs, bet atskirti akcininką A.V. nuo privataus asmens A.V. gerokai perlenkta. Yra tiesioginis naudos ryšys. Visuomenės nedomina jo privatūs reikalai, išskyrus, kai jie pasakoja apie privačių asmenų visuomenės reikaluose ryšius. Ir jeigu asmuo rangovas siejamas pirmos eilės giminystės ryšiais su viešojo pirkimo rengėju, privatūs ryšiai labai netgi vertintini, nes sudaro interesų konfliktą, reikalaujantį itin kruopščios priežiūros bei atsiribojimų.

    Reply
    • R

      Persuokit estafetę dėl teismo sprendimo viešinimo Skirmantui Malinauskui, papasakokite savo istoriją

  10. kęstutis

    Atrodo kažkas pabandė pasukti į Baltarusiją . Jeigu pasiseks ir niekas nereaguos spaus toliau . Bus liūdna tokiems „teisėjams” kai ir jiems prireiks pagalbos iš laisvos spaudos , bet bus po laiko .

    Reply
  11. Skatytoja pensininkė

    Gal galite man konkrečiai pasakyti, parašyti, kaip konkrečiai PERIODIŠKAI galiu paremti” Atvirą Klaipėdą” Palaikydama atvirą , dorą portalą noriu priminti, kad Martynas nuo nesąžiningų klerkučių , gydytojų nukentėjo ne tik finansiškai, bet ir morališkai. Numirė užsamugtos puikios radijos stotys, kolegos pasitraukė į sotesnias „dvaro apžvalgininkų” pareigas… Negraudensiu, mano pensija maža, bet pasakykite man konkrečiai, kaip RERIODIŠKAI padėti?

    Reply
    • neringa

      Skambinat ATVIRA2 arba ATVIRA5 ( tai atitikmuo 2 eurams ir 5 eurams). Komutatorės balsas padėkojo – jūs paaukojot .Taip darau kas mėnesį .

    • Martynas Vainorius

      Galima pasidaryti periodinį pervedimą interneto bankininkystėje arba nuėjus į banką, kad kas mėnesį pervestų į kurią nors iš šių VšĮ „Klaipėda atvirai“ sąskaitų LT783500010002980312 arba LT394010051004084267 nustatytą sumą. Arba galima suvesti banko kortelės duomenis čia https://www.atviraklaipeda.lt/parama/ ir parama bus pervedama kas mėnesį, kol nuspręsite nutraukti.

  12. Anonimas

    Čia korupcija. Reikia eiti toliau. Kur Prezidentas? Tai skandalas.

    Reply
    • Anonimas

      puikios naujienos!

    • POSTKLAIPEDA

      Viena teisėjų kolegijos narė spalio 6 dieną, kai ir buvo priimta ši nutartis, sulaukė prezidento Gitano Nausėdos malonės. Kitaip tariant, teisėją nutarta paaukštinti pareigose.
      Kaip skelbė žiniasklaida G. Nausėda kreipiasi į Teisėjų tarybą patarimo dėl D. Višinskienės skyrimo Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėja.
      Trečiadienį prezidentas dėl šio kreipimosi pasirašė dekretą. LAT teisėjus skiria Seimas prezidento teikimu.

  13. Pensininkas.

    Nu, ką, karti realybė, jei nemoki pinigų uždirbti plunksna, yra dar lopeta, statybininkų labai trūksta….

    Reply
    • Pensininkui

      Rimtos problemos nereikia versti juoku. Moka uždirbti pinigą, bet nori dar ir sąžiningai uždirbti pinigėlį.

    • Anonimas

      Sąžiningai pinigą galima uždirbti tik su lopeta, šake ar šluota. Visais kitais atvejais turi būti sukčius, melagis, apgavikas, reketininkas, šantažistas ar plėšikas.

    • Pensininkui

      Ne visai teisingai supratote Lenino mokymą, jis inteligentus ne visada vadino veltėdžiais.

    • Pensininkas.

      Lenino mokymo nesimokiau, o štai laisvos rinkos ir demokratijos postulatus esu girdėjęs.
      1) Demokratija tai, kai už turčių pinigus vargšai išrenka turčius į valdžią, kad tie būdami valdžioje vargšus smaugtų.
      2) Pirmas laisvos rinkos dėsnis : kvailių pinigai priklauso protingiesiems.
      3)Antras rinkos dėsnis: neturėk sąžinės, neturėk garbės, nuomone keisk pagal vėjo kryptį, parduok prekę kurios neturi, firmą registruok ofšore.
      4) „Šamano” Laučiaus tėkmės dėsnis: tik plaukdamas pavandeniui, gali išplaukti į plačius vandenis.
      Kitus patys susiraskit.

    • Saulute

      ???

  14. Dar palaikymui

    Martynui,
    Patarimas/pasiūlymas – gal nėra sudėtinga padaryti galima pavedimą ir abonementinį mokant telefonu, žinute, kaip kad yra kituose portaluose – nori pajungi, nori atjungi.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Yra galimybė ir mus paremti SMS, bet tai pats blogiausias būdas, nes paslaugos teikėjas pasiima daugiau nei 50 proc. sumos, todėl jo pernelyg ir nereklamuojame. Kai padaromas pervedimas į sąskaitą (gali būti ir periodinis) gauname viską iki centro. 1670 ATVIRA2 – 2 eurai, ATVIRA5 – 5 eurai, ATVIRA9 – 9 eurai.

  15. Taigi

    Duokit saskaitos numerį, paramą pervesim iš karto

    Reply
    • .....

      Davė .

    • PAREMKIT, NE TIK KOMENTARUS RAŠYKITE

      Visi, kuriems rūpi teisybė, susivienykim. Pažiūrėkite, kiek pinigų surenkama televiziniuose projektuose. Negi mes negalime susivienyti ir padengti teismo išlaidų, t.y. nelygios kovos dėl teisybės išlaidų. Aš jau tai atlikau. Nebūkite abejingi.

  16. MST

    AK yra absoliučiai vienintelis naujienų portalas, kurį remiu ir skaitau. Būtų labai labai gaila jo nebeturėti…

    Dar liūdniau, kad žmonės gaili poros eurų per mėnesį.

    Reply
    • ir

      Vienintelis sąžiningas .

  17. Va taip

    Padorumas skęsta interesų liūne , pinigo virusas alina valstybę. Žurnalistiką ir laisvą spaudą keičia influenceriai, FB pranašai ir valdžios nupirkti atstovai spaudai bei jiems patarnaujantys „žurnaliūgos”.Visuomenė praranda paskutinę sąžiningiausią , Tiesai dar vakar tarnavusią „ketvirtą valdžią”.

    Reply
  18. MArijus

    Martynai nepasiduok! Šiandien sistemine žiniasklaida pasitiki gal vos 26 proc visuomenės. Lietuvos istorijoje dar nebuvo sisteminé žiniasklaida vadinama „Šūdasklaida” net sovietmečiu. Čia ne karo pradžia, o tik vienas mūšis ir manau jis jau vienas finalinių. Sunkiausia jau praeityje. Tavo iniciatyva reikalinga ir gerbiama.

    Reply
  19. Zydra

    Geriau paskelbkite rinkliavą teismo išlaidoms padengti ir manau susimesime kas kiek galime…o pailsėti, Martynai-būtina.Gal ir ateitis tuomet ne tokia niūri atrodys.

    Reply
    • Pritariu.

      Paskelbkite. Manau, kad tikrai susimesime.

    • Martynas Vainorius

      Čia visos mūsų sąskaitos ir paramos skyrimo būdai. Esame paramos gavėjai, tai visus pavedimus galima daryti tiesiog su paskirtimi parama ar pridėti dar konkrečią paskirtį, kam turime panaudoti pinigus: https://www.atviraklaipeda.lt/parama/

  20. GintarasR

    Ši Atvira Klaipėda istorija – tik dalis labai stropiai pudrinamo, bet iš esmės niūraus mūsų vietinio peizažo. Laisva žiniasklaida slopinama, visuomeninis NVO sektorius mieste nuosekliai susinamas, atstovaujamosios demokratijos principas nustoja veikti iškart po rinkimų, vietinis administravimas tapo pati save kontroliuojančia ir uždara sistema, pergraužta korupcinių, nepotizmo ryšių ir „tu netrukdyk man, aš nestabdysiu tavęs”. Nebesitikėk teisingumo teismuose, o sveikatos neieškok pas daktarą, išsilavinimo negausi per mokyklos programą ir t.t. ir panašiai , nes tai mums brukamas Naujasis Normalu. Net partijos savo spalvas pamiršo, tapo vien merkantilių interesų (miesto pinigų srautų valdymas, prekyba poveikiu) siekiančiomis gaujelėmis. Miesto urbanistinė raida, gyventojų gerovė ir sveikata tapo tik darbo priemonėmis, kažkokiomis sąnaudinėmis medžiagomis atsakingu apsimetančio verlso grupuotėms, savo valiai pajungusiomis kiek viešąjį administravimą, tiek aplinkos kokybės kontrolę, o per tai kiek miesto ateitį, tiek ir žmonių gyvenimo kokybę.

    Bet šitokiu būdu juk monoindustrinės gyvenvietės piliečiai gauna pelnytą atlygį už savo pačių abejingumą savo miestui, už baimę nulipti nuo sofos, vengimą dalyvauti pilietinėse veiklose ir taip stiprinti savo miesto ir visuomenės atsparumą aukščiau minėtiems dalykams. Nieko nepadarysi, kaip fizikoje yra atoveiksmis prieš veiksmą, taip ir gyvenime pasyvumas, abejingumas, proto tingumas visada iššaukia į save agresiją per veiksmą. Stipri ir plėšri žuvis suvalgo paliegusią ir tingią žuvį, o ekosistema nuo to tampa juk tik sveikesnė, tikriausiai… 🙂
    Kalambūras apie Kauną, kuris neva tai tik kolonėlė tarp Klaipėdos ir Vilniaus – nebejuokingas Klaipėdoje, kuri pati, savo noru pasidarė tik ilgo asfalto galas fūroms.

    Ne, tai ne viso gero ir skirstomės atgal ant sofos, tikrai ne. Gali būti ir taip, kad Martyno minėta kita forma ir praplėstu turiniu veikianti Atvira Klaipėda bus dar naudingesnė mūsų miestui. Dar yra daug klaipėdiečių, atsakingo verslo subjektų, visuomeninių organizacijų ir benduomenių, kurie linkę dėl Klaipėdos pasistengti ir tikrai kartu atsispirsim nuo dugno.

    Reply
    • nagg

      geras komentars, respect

    • Miestiete

      Didelė pagarba Gintarui R. Ir Martynui.

  21. Labai liūdna

    Labai, labai liūdna. Tie kas užsima nešvariais darbais, po tokio teismo sprendimo dar labiau iškels galvas.Grįžtam į niūrius sovietinius laikus. Labai ačiū Martynui už darbą ir sėkmės.

    Reply
    • D.B.

      Tarybiniais laikais dar buvo padorumo.Patikekite….dabar tai neveiktu

  22. Labai labai gaila

    Negi sunku susimesti ir palaikyti tokia žiniasklaida, kad ne išnyktų?

    Reply
  23. Dalia

    Martynai, tikiuosi, jog tai emocija, išleista, nes neteisybė žiauriai užknisa… Bet pagalvok, kiek niekdarių (iš to nepadoriųjų arba gudručių rato) dabar trina rankom, sulaukę viltingų žinių, jog vėl galės savo darbelius sukti netrukdomi. Gal tai motyvuos ir vėl užkurs žurnalistinę ambiciją?

    Reply
    • Martynas

      Didžiausias liūdesys, kad valstybė dabar yra pasirinkusi poziciją ginti nepadoriuosius, o ne visuomenės interesą, ir būtent tai įtvirtina teisės aktais. Man tai žiauriai nepatinka, bet teisės aktais privaloma vadovautis, jei esame teisinė valstybė. Teisės aktai – keičiami, bet tai kiekvieno piliečio rūpestis, kiekvienas neabejingas gali paspausti Seimo narį, už kurį balsavo. Turėtume finansinių resursų, kaučiausi už kiekvieną tokį atvejį iki galo, kaip dariau ir dabar, bet, deja, to neturime. Klaipėdai to nereikia ir tiesiog ramiai susitaikiau tuo faktu, nes visgi nesu jau visiškas Don Kichotas, yra gyvenime ir kitokių prasmingų darbų. O laikas anksčiau ar vėliau viską sustato į savo vietas.

  24. Siulymas

    Siulome Martyna paskelbti kankiniu.

    Reply
    • Pssss

      ?

  25. Anonimas

    Ar KT nebe aukščiau už LVAT?

    Reply
  26. Rokas Arbušis

    Peklon.
    Nebetikiu žiniasklaida kaip 4a valdžia, tačiau profesionali žurnalistika būtina.
    Liūdna kai BDAR suvaržyta žiniasklaida dabar dar ir teismo apribojimus gaus.
    Kai teismas formai suteikė pirmenybę prieš turinį.

    Reply
  27. alg

    Apeliaciniame teisme kažkas negerai, sprendimai dažnai paremti prieleidomis, o ne įrodymais.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu

„Atviros Klaipėdos“ rėmėjams - ypatingai gimusios dovanos

Kovo mėnesį, apie kurį ši tradicinė „Atviros Klaipėdos“ ataskaita, nutiko tai, ką aš vadinu stebuklu. Būtent jo dėka galėsime padaryti ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Neo Group” paguldė ant menčių Mokesčių inspekciją

2022-ųjų vasarį Europos patentų organizacijos patentą sukurtai cheminio antrinės PET pakuotės perdirbimo technologijai gavusiai Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančiai ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This