VMG grupė Latvijoje planuoja įgyvendinti medienos drožlių plokštės gamyklos projektą

Verslas

Privatiems investuotojams Latvijoje, Jekabpilio mieste, planuojant įgyvendinti 190 mln. eurų vertės medienos drožlių plokštės gamyklos projektą, statybas vykdyti ir gamyklos operatore tapti gali tarptautinė investicinė VMG grupė. Kompanija projekto įgyvendinimo klausimus ketvirtadienį aptarė su Latvijos premjeru Krišjaniu Kariniu.

Jekabpilis yra įsikūręs Latvijos pietryčiuose, pusiaukelėje tarp Rygos ir Daugpilio. Šiame mieste iki 2023 metų privačių investuotojų lėšomis planuojama pastatyti maždaug 190 mln. eurų vertės medienos drožlių plokštės gamyklą.

„Su Latvijos premjeru aptarėme valstybės įsipareigojimų dėl infrastruktūros iki sklypo įrengimo, pagalbos investuojant, darbo vietų, aplinkosauginius ir kitus klausimus“, – pranešime cituojamas VMG grupės generalinis direktorius Egidijus Mockus.

Egidijus Mockus

Pasak jo, daugiau detalių apie projektą grupė pateikti negalinti, kadangi dar nėra pasirašyta preliminari bendradarbiavimo sutartis.

Praėjusiais metais Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) pradėjo veikti viena didžiausių Europoje medienos drožlių plokščių gamyklų. VMG grupė į ją investavo 146 mln. eurų ir sukūrė 140 naujų darbo vietų. Pasak vienintelio VMG grupės akcininko Sigito Paulausko, tokios investicijos leidžia vienam darbuotojui per metus pagaminti produkcijos už 500 tūkst. eurų. Tai užtikrina gaminamos produkcijos konkurencingumą tarptautinėje rinkoje.

Tarptautinė investicinė VMG grupė vienija 25 įmones, kuriose dirba daugiau nei 5 tūkst. darbuotojų. Jos produkcija eksportuojama į daugiau kaip 40 pasaulio šalių.

Kompanija Baltijos šalyse, Baltarusijoje, Lenkijoje ir kitose Europos Sąjungos šalyse investuoja į medienos perdirbimą ir tvarių medienos gaminių gamybą, atsinaujinančią energetiką, ekologiškus pakavimo sprendimus, pramonės inovacijų ir technologijų vystymą, inžinerinių medienos konstrukcijų gamybą bei efektyvų infrastruktūros ir pramoninio nekilnojamojo turto valdymą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Mums rašo

„Mėlynosios bibliotekos" projektas bus tęsiamas kitomis veiklomis

2022 metais Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka inicijavo projektą „Mėlynosios bibliotekos: organizacijos ir inovacijos mėlynajai ekonomikai ir vandens ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This