Romaldas Sakalauskas vadovaus Kretingos ligoninei

Sveikata

Nesėkmingai į Seimą su socialdemokratų partija per praėjusius rinkimus kandidatavęs ir teismuose kovą dėl nelaimėto konkurso toliau vadovauti Respublikinei Klaipėdos ligoninei pralaimėjęs Romaldas Sakalauskas tapo Kretingos ligoninės vyr. gydytoju. Tiesa, jis pareigas pradės eiti tik gavus iš specialiųjų tarnybų atitinkamą pažymą.

Dokumentus konkursui buvo pateikę keturi kandidatai, tačiau į pirmą etapą atėjo tik du. Iš jų tik R. Sakalauskas surinko reikiamą balų skaičių, kad patektų į antrą etapą – pokalbį su meru.

Vertinimo komisiją sudarė Kretingos pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas Arnas Juškys, Regioninės Telšių ligoninės direktorė Jovita Seiliuvienė, Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugijos darbuotoja, Kretingos ligoninės stebėtojų tarybos narė Roma Varnelienė ir Kartenos pirminės sveikatos priežiūros centro direktorius Normantas Žeimys.

„Mūsų pozicijos dėl ligoninės ateities identiškos – abu ją matome kaip įgaunančią pagreitį ir besiplečiančią”, – sakė Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.

Nuo 2006-ųjų rudens Kretingos ligoninei vadovausi Ilona Volskienė iš pareigų savo iniciatyva pasitraukė nuo spalio 1-osios, jos kadencija dar nebuvo pasibaigusi.

R. Sakalauskas Respublikinei Klaipėdos ligoninei vadovavo nuo 2000-ųjų. 2019 m. liepą liepą ligoninės dalininkės Sveikatos apsaugos ministerijos paskelbtą konkursą laimėjo Darius Steponkus, iki tol vadovavęs Šilutės ligoninei. R. Sakalauskas bandė ginčyti konkurso rezultatus teisme, bet nesėkmingai.

R. Sakalauskas per 2020-ųjų Seimo rinkimus Danės apygardoje sulaukė 11,67 proc. (1474) rinkėjų balsų ir į antrą rinkimų turą nepateko. Socialdemokratų partijos sąraše rinkėjai R. Sakalauską buvo nureitingavę iš 35 į 41 vietą.

6 Comments

  1. Algirdas

    Puikus gaspadorius.Tikrai moka tvarkyti jam paskirtą ūkį .Mato ,kad pacientus gydo ne tik vaistai,bet ir menas,estetika ,tvarka. Kalbos kalbom,bet tikrai gerai,kai toks specialistas neprapuolė. Sėkmės,Gydytojau,aujame darbo bare.

    Reply
  2. Anonimas

    Nuostabu. Kretingai tikrai labai pasiseke, puikus vadybininkas, geras specialistas, labai siltas zmogus. Sekmes Daktare!!!!!!Padarysit dar Staponku……

    Reply
  3. Nepartinis

    Šunys loja, o karavanas eina. Neverta stabtelėti ir mest atgal akmenį.

    Reply
  4. Nuomone

    Sveikiname, manome, jog kretingiškiai turėtų būti labai patenkinti.

    Reply
  5. Tas pats Antanas

    Sveikinu, nuoširdžiai džiaugiuosi, linkiu sėkmės.

    Reply
  6. Antanas

    Kretingai tiesiog pasisekė.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Kuriuo keliu nueis Kretingos rajono savivalda?

Darbėnai, kaip ir daugelis Lietuvos miestelių, seniūnijų turi savo herbą. Darbėnų herbas atvaizduoja keturių kelių susikirtimus, ir ne be reikalo. ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Savivaldybės įstaigose - kosminio kolapso požymiai*

Kolapsas – tai toks mažas gyvūnėlis, kuris sukelia kraujagyslių nepakankamumą, suryja jų tonusą ir kraujo masę. Ir sukelia įvairius reiškinius ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Regionas

Vydmantų „Pasagėlėje“ pradedami kapitalinio remonto darbai

Kretingos rajono savivaldybė pranešė, kad Vydmantų gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriuje „Pasagėlė“ pradėti šios įstaigos pastato kapitalinio remonto darbai. „Per tūkstančio ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This