Teisėjų taryba rengs diskusiją dėl teisės žinoti

Konsultacijos

Teisėjų taryba pranešė, kad „reaguodama į viešosios informacijos priemonėse kilusią diskusiją dėl asmens teisės į privatumą ir visuomenės teisės žinoti vertinimo teismų praktikoje, taip pat atsižvelgdama į tai, kad teisė į asmens duomenų apsaugą turi būti suderinta su teise į saviraiškos ir informacijos laisve, įskaitant duomenų tvarkymą žurnalistikos tikslais”, gruodžio 2 d. planuoja organizuoti renginį-diskusiją „Privatumo ribos Bendrojo duomenų apsaugos reglamento kontekste“.

Renginyje-diskusijoje numatoma aptarti Bendrojo duomenų apsaugos reglamento taikymo praktikoje diskusinius aspektus: informacijos apie asmenį teikimą viešosios informacijos rengėjams, tokios informacijos rinkimą ir skelbimą, viešo asmens teisės į privatumą ribas, priežiūros institucijų ir teismų kompetenciją ginant galimai pažeistas duomenų subjektų teises.

Taip pat planuojama į renginį pasikviesti užsienio ekspertų, kurie galėtų pasidalinti savo įžvalgomis ir gerąja praktika šioje srityje.

Į šį renginį be pagrindinių dalyvių – teismų sistemos ir žiniasklaidos atstovų – ketinama pakviesti įstatymų leidžiamosios ir vykdomosios valdžios, asmens duomenų apsaugos politiką formuojančių ir įgyvendinančių institucijų, akademinės bendruomenės atstovus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mušeikos išsukimo istorija: pasekmių gali sulaukti ir teisėja

Istorija, kai Klaipėdos prokurorės ir teisėjos sprendimų dėka buvo šiurkščiai pažeistos teisės normos ir mušeika būtų išsisukęs nuo baudžiamosios atsakomybės, ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Neringoje bręsta vietinis „Votergeitas”?

Penktadienio pavakarę Neringos meras Darius Jasaitis savo paskyroje socialiniame tinkle paskelbė įrašą apie tai, kad pastaruoju metu duomenimis apie jo ...
2023-02-10
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Teismas pasisakė dėl advokato teisės rinkti informaciją

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) teisėjų kolegija priėmė sprendimą administracinėje byloje, kurioje buvo ginčijamas Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos (VDAI) sprendimo ...
2023-02-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This