Šildymas Klaipėdoje – be iškastinio kuro

Miestas, Svarbu

Klaipėdiečiai po kurio laiko nebegalės šildytis iškastiniu kuru – tokia nuostata turėtų būti įtvirtinta naujame Klaipėdos teritorijos šilumos ūkio specialiajame plane, kurio parengimui trečiadienį pritarė Finansų ir ekonomikos komiteto nariai.

Specialiajame plane bus numatyta, kokiose miesto teritorijose ir kaip gali šildytis klaipėdiečiai. Asociatyvi piqsels.com nuotr.

Klaipėdos savivaldybės vyriausiasis inžinierius Arūnas Dieninis aiškino, kad rugsėjo pabaigoje Klaipėdos bendrąjį planą patvirtinę politikai pritarė ir šilumos tiekimo sprendiniams, kurie ir bus sukonkretinti parengtame Šilumos ūkio specialiajame plane. Jame bus reglamentuojami aprūpinimo šiluma būdai ir (arba) naudotinos kuro bei energijos rūšys šilumos gamybai, numatomos preliminarios investicijų apimtys, finansavimo poreikis.

Skaičiuojama, kad parengti tokį planą miesto biudžetui kai kainuoti 30 tūkst. eurų.

„Neseniai kalbėjome apie ekologinę situaciją mieste ir apie tai, kad privatūs ūkiai šildymui naudoja iškastinį kurą. Ar planuose yra numatytos priemonės, kurios keistų situaciją?“ – teiravosi komiteto narys Arvydas Vaitkus.

Klaipėdos savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus patarėja Aušra Šimkuvienė teigė, kad naujame bendrajame plane jau yra sprendiniai, kad iškastinio kuro Klaipėdoje nebus galima naudoti ir tai bus konkretizuota specialiajame plane.

„Ar tai reiškia, kad nuosavo židinio nebus galima kūrenti malkomis?“ – pasitikslino komiteto pirmininkas Aidas Kaveckis.

A. Šimkuvienė patikino, jog malkos nėra iškastinis kuras, kalbama apie anglis, kai kuriais atvejais – ir gamtines dujas.  

„Tai yra labai svarbus dokumentas. Šilumos ūkio specialusis planas buvo patvirtintas prieš 20 metų, 2001-aisiais, ir juo jau tikrai nebegalima vadovautis. Todėl tikrai reikia naujo specialiojo plano“, – tvirtino komiteto narys Rimantas Taraškevičius, todėl tokio plano rengimui pritarė visi komiteto nariai.

Jie taip pat pritarė, kad būtų pradėtas rengti Klaipėdos teritorijos geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtros specialusis planas. Skaičiuojama, kad parengti šį dokumentą gali kainuoti apie 150 tūkst. eurų.

2 Comments

  1. Cha...

    Ką daro vakcinacija⁉️ Čia tiesiog „varžytuvės”: kas durnesnį pasiūlymą pasiūlys. O aš kuriam kurui turiu pinigų, tokiu ir kūrenu…

    Reply
  2. Simona

    Finansų komitetas turėtų kalbėti apie pinigus, o ne apie kuro rūšis. Apie kuro rūšis, ir ar reikia jau dabar gąsdinti žmones dėl kūrenimo dujomis, turėtų kalbėti ūkio komitetas

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sveikata

Miesto sveikatos įstaigoms siekia gauti 7 mln. eurų paramos

Klaipėdos savivaldybė skelbė, jog parengė investicinį planą ir jau pateikė paraišką finansavimui gauti, kad Sveikatos centro veikloje dalyvaujančios miesto gydymo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This