COVID-19: per 10 proc. mėginių – su virusu, ligoninės – perpildytos

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, ketvirtadienį šalyje patvirtinti 2736 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Atlikus 26 564 tyrimus, mėginiuose rasta jau daugiau nei 10 proc. viruso.

Klaipėdoje per parą ši infekcija diagnozuota 338 žmonėms. Patikslintais duomenimis, trečiadienį tokią diagnozę išgirdo 277, antradienį – 262, pirmadienį – 146 klaipėdiečiai.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 15,7 proc., Klaipėdoje – 8,3 proc. Uostamiestyje susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius padidėjo nuo 2012,7 atvejo iki 2095,5, šalyje – nuo 1038,7 iki 1069 atvejo. Pagal šį rodiklį Klaipėda išlieka paskutinėje vietoje. Geriausia padėtis ir toliau yra Panevėžio rajone su 309,8 atvejų.

Šalyje į ligonines dėl SARS- CoV-2 ligos ketvirtadienį paguldyti nauji 169 pacientai. Iš 2006 kovidinių lovų užimta 1571.

Šiuo metu šalyje serga 25 483, pasveiko 325 257 gyventojai. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 2550 ir 21 515: per parą pasveiko 177 klaipėdiečiai.

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąraše atsidūrė 15 žmonių, iš jų 6 buvo pasiskiepiję: vienas priklausė 60-69 metų, trys – 70-79 m., du – 80-89 m amžiaus grupėms.

Bendras koronaviruso aukų skaičius šalyje jau siekia 5376.

Klaipėdoje ketvirtadienį aukų išvengta, uostamiestyje jų yra 231.

Pristatė dar vakcinų

Per praėjusią parą šalyje pirma skiepo doze buvo vakcinuota 2619 žmonių, pilnai pasiskiepijo 3452, o trečią dozę gavo 2189.

Klaipėdoje pirmą dozę gavo vos 37, pilną vakcinacijos kursą baigė 106, tiek pat klaipėdiečių paskiepyta ir trečią kartą.

Pagal pilnai paskiepytųjų skaičių (49,8 proc.) Klaipėda kartu su Kretingos rajonu dalinasi ketvirta-penkta vieta nuo galo tarp visų savivaldybių.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad gamintojai „BioNTech ir Pfizer“ ir „Janssen Pharmaceutica NV“ šią savaitę pristatė dvi COVID-19 vakcinų siuntas – iš viso 68 460 dozių.

„BioNTech ir Pfizer“ pirmadienį pristatė 44 460 „Comirnaty“ vakcinos dozių, farmacijos kompanijos „Janssen Pharmaceutica NV“ antradienį pristatytą siuntą sudaro 24 000 „Janssen“ vakcinos dozių.

Naujos siuntos saugomos Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėlyje, kol savivaldybėms skirstomos anksčiau gamintojų pristatytos vakcinos.

ES COVID pažymėjimas galios ir po trečio skiepo

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad Lietuvoje Europos Sąjungos (ES) Skaitmeninis COVID pažymėjimas po vakcinacijos galioja neribotą laiką. Po vakcinacijos sustiprinančiąja trečia doze dokumente atnaujinamas tik dozių skaičius (3/3). Taip pat primename, kad ES Skaitmeninis COVID pažymėjimas, gautas atlikus tyrimą dėl COVID-19 ligos, negalioja kontaktinėms veikloms šalies viduje.

ES Skaitmeninis COVID pažymėjimas yra dokumentas, kuris patvirtina, kad jo savininkas buvo paskiepytas nuo COVID-19 ligos, yra persirgęs šia liga arba turi neigiamą COVID-19 tyrimo rezultatą. Pažymėjimas generuojamas e. sveikatos sistemos duomenų pagrindu ir jį galima rasti prisijungus prie savo paskyros e. sveikatos portale.

Šiuo metu po vakcinacijos pažymėjimas galioja neribotą laiką, ir sustiprinančioji trečia vakcinos dozė galiojimui įtakos neturi. Jei asmuo pasiskiepija sustiprinančiąja vakcinos nuo COVID-19 doze, dokumente atnaujinamas dozių skaičius (3/3), o atnaujintas pažymėjimas įsigalioja iškart po 3 dozės įskiepijimo.

5 Comments

  1. Vadimas

    Viskas čia ok respublikoje kuri vadinasi Lietuva gyvena individai todėl mes niekur nieko ir nesutareme o žiūrima tik į savo nauda o ne bendrai kad visiems būtų gerai

    Reply
  2. Nesvarbu

    Tai jau priėjom iki to kad tarp mirusiųjų pasiskiepyjusių daugiau negu nepasiskiepyjusių. Sveikas protas nesuvokia ko dar yra laukiama. Kokia nauda iš tų skiepų jei tokie šalies rodikliai?

    Reply
    • Anonimas

      Nepriėjom ir neprieisim, jeigu tik tiek bus pasiskiepijusiu.

    • Palmira Martinkienė

      Iš 15-os mirusių 6 buvo pasiskiepiję- buvo likęs netikslumas, pataisėme.

    • matematikas

      Ar mokėtės matematikos? 15 mirė ,iš jų 6 skiepyti.Tai kur mirusių pasiskiepijusių dauguma?Tai tik dar kartą įrodo nesiskiepijančių išsilavinimo stoką ir bukumą….

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis*

Žymus kultūrologas, menotyrininkas bei visų kitų galų meistras Spyglys negalėjo pro ausis praleisti didžiai įdomaus per radiją vykusio pokalbio, kuriame ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

ELTA

Nacionalinio miškasodžio metu šalyje pasodinta daugiau nei 100 girių

Šeštadienį Lietuvoje vyko Nacionalinis miškasodis „Kad giria žaliuotų“, kurio metu visoje šalyje pasodinta daugiau kaip 100 girių. „Lietingas lietuviškas oras ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingos rajone - nuo japonų iki Lietuvos grafų tradicijų

Kretingos kraštas vilioja gamtos grožio ir žmogaus kūrybos harmonija. Ilgėjančios dienos, skaisčiai šviečianti saulė ir pagaliau atėjęs pavasaris vis dažniau ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Verslas

Pelningiausiai iš savivaldybės įmonių pernai dirbo „Klaipėdos vanduo“

Praėjusiais metais visos savivaldybės įmonės dirbo pelningai. AB „Klaipėdos vanduo“ grynasis ataskaitinių finansinių metų pelnas siekė 5 218 881 eurą. ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Bute aptiktas irstantis moters kūnas

Penktadienio rytą, apie 9 val., Klaipėdoje, Laukininkų g. esančiame bute rastas mirusios, spėjama, 70- metės moters jau irstantis kūnas be ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This