Pradeda kilti „Decathlon“ parduotuvė

Svarbu, Verslas

Su „Švyturio” arenos automobilių stovėjimo aikštele ir prekybos centru „Arena” besiribojančiame Baltijos prospekto sklype jau prasidėjo Prancūzijos sporto reikmenų prekybos tinklo „Decathlon“ parduotuvės statybos.

Sklype, kuriame anksčiau stovėjo sovietmečiu pradėto statyti ir nebaigto sporto komplekso konstrukcijos, jau darbuojasi statybinė technika. Martyno Vainoriaus nuotr.

Sklypo Baltijos pr. 26A savininkai – bendrovė NMN – iš pradžių ketino statyti prekybos centrą „Ermitažą”, tačiau vėliau buvo paskelbta, jog  nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Galio Group“ su „Decathlon“ pasirašė patalpų nuomos sutartį ir čia statys šio tinklo parduotuvę.

Šalia „Decathlon“ parduotuvės esančioje teritorijoje „Galio Group“ numato plėtoti vadinamųjų „stock-office“ komercinių pastatų kompleksą „STOCK-O“, kuriame mažos ir vidutinio dydžio įmonės galės suderinti biuro, ekspozicijų ir prekybos patalpas su sandėliavimo arba gamybos patalpomis.

Aurimas Martinkėnas, „Galio Group“ NT projektų direktorius, „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog dabar pradėtos būtent „Decathlon“ parduotuvės statybos. Įkurtuvės numatomos kitų metų antrame ketvirtyje. „Stock-office“ komercinių pastatų kompleksas bus statomas kitame projekto etape.

Anksčiau skelbta, kad „Galio Group“ investicijos į „Decathlon“ projektą sieks apie 3 mln. eurų. Kitą dieną po šios publikacijos pasirodymo buvo išplatintas pranešimas spaudai, kuriame jau tvirtinama, jog „Galio Group“ investicijos į šį projektą jau siekia 5,85 mln. eurų su PVM. Parduotuvę stato statybų bendrovė „Baltijos pašvaistė“. 

Pagal UAB „Progresyvūs projektai” parengtą projektą statomas apie 2800 kv. m. ploto pastatas bus vieno aukšto, stačiakampio formos. Išorinės sienos numatomos iš daugiasluoksnių baltų ir mėlynų fasadinių plokščių su daline rudai raudono klinkerio apdaila.

Numatomi trys įvažiavimo keliai į sklypą – iš Merkio gatvės, pravažiuojamojo kelio tarp Dubysos g. ir Baltijos pr. bei iš pastarosios gatvės. Automobilių stovėjimo aikštelėje bus 168 vietos.

Ties pietiniu pastato fasadu statytojo lėšomis numatoma įrengti aptvertą krepšinio aikštelę su minkšta danga. Rytinėje sklypo pusėje, ties jungiamuoju keliu, bus įrengtas pėsčiųjų ir dviračių takas.

„Klaipėdoje statoma parduotuvė bus viena iš išskirtinių „Decathlon“ tinkle – pastato apdailai bus naudojami klinkerio elementai, kad parduotuvė harmoningai derėtų prie Klaipėdos miestui būdingo kolorito bei estetikos. Klaipėdos miesto savivaldybės pageidavimu, „Decathlon“ padarė retą išimtį, nes visos parduotuvės paprastai statomos pagal griežtą vieningą tinklo standartą“, – pranešime cituojamas A. Martinkėnas.

Anot pranešimo, „STOCK-O“ kompleksą sudarys daugiau nei 30 turtinių vienetų, sujungtų trijuose A++ energinio efektyvumo klasės komerciniuose pastatuose.

Bendras „SOCK-O“ komplekso plotas sieks apie 9 000 kv. m. Jo statybų pradžia numatyta šiemet rudenį, jis bus plėtojamas keliais etapais. Pirmojo etapo statybos darbus planuojama užbaigti 2022 m. gale.

21 Comments

  1. Skaitytojas

    https://youtu.be/AU1OVhE680E
    Lansbergio sutarties su Singapuru rezultatas,pletoti versla baltijos šalyse.Uždrausti kiniška preke, kuri buvo lietuviui prieinamesnė.Bet už tai valstybė negauna pelno pokeščio.Dabar naujokam pastatys salygas,kad tik tam tikriems asmenims nuo to pelno nubyrės.Nebūkim vaivūs.Vyriausybės nariai tik laikini.O žala pajusime visi

    Reply
  2. LIGONIS

    Kažkoki nepatenkinti, pasistatykit savo versla ir nereikes verkti.

    Reply
  3. Hantelis

    Sporto prekių parduotuvių ir dabar netrūksta, tik perkančių jose mažoka. Dar vienas griozdas kažin ar labai reikalingas. Viena vertus, viskas po vienu stogu atrodo nebloga idėja. Antra vertus, vystytojai mato geriau, kur merkti ar tai savo, ar skolintus pinigus.

    Reply
  4. Logika

    Pasprinkit slyktus,nieko nuprantantys,gyvenimo nubausti komentatoriai

    Reply
  5. Pagaliau

    Džiugu, kad dar vienas civilizuotas verslas ateina į Klaipėdą. Laukiam nesulaukiam. Artėja ta diena, kuomet parazitinės įmonės kaip „Aprangos grupė” ir panašios turės keisti kraugeriškus įpročius, arba iš vis užsidarys.

    Reply
  6. Anonimas

    Vizualizacijoje ant dviračio tako „pasodinti” medžiai.

    Reply
  7. Mst

    Garantuoju, kad mus eilinis, šlykščiai ir banaliai atrodantis, plokštėmis apkaltas, stačiakampis sandėlis pačiame miesto centre. Tragedija.

    Reply
    • Joris

      Nesunku pasigooglinti ir pažiūrėti kaip Vilniuje atrodo-visiškai baisiai.

  8. Lochotronas

    Koks gajus tas sovietinis Chrušiovo laikų architektūros stilius – kaip siurbėlė, prisisiurbė prie projektuotojų smegenų ir siurbia modernių idėjų kraują. Nors… greičiausiai pinigų gaila

    Reply
  9. Normaliai

    Verslininkui, komercinių projektų direktoriui, Aurimui Martinkėnui nusišikt ant tos Klaipėdos. O ką? Jei jau jai pačiai niekas nerūpi. Verslui kuo mažiau architektūros tuo didesnis biznis. Geriausiai kai jos aplamai nėra, bet yra laukai parkingų ir takai tarp mašinų žmonėms praeiti iki Tų dėžių. Greitu laiku dar Baltijos pr. pridėliosime kelias juostas burzgiančių fūrų ir uždengsime prospekto abi puses plastikiniais murzinais triukšmo ekranais. Geresnės nuotraukos iliustruojančios kaip negalima kurti miestų centrų ir paieškoti dar reikėtų, bet mūsų miestelio Vadovams tai Grožis ir Gėris.

    Reply
  10. Dalia

    Miestą užkariavo kvadratinės dėžutės. Kam tie biurai? Vis dažniau renkasi darbą nuotoliu. Bendravimą su klientais ZOOM arba TEAMS programų pagalba.

    Reply
    • Joris

      Tai čia juk parduotuvė sportinių prekių, tikrai ne biuras.

    • klp

      Patikėk vien Teams, Zoom tikrai neužtenka. Matos kad nieko neišmanai. Pačio pastato išvaizda tai tikrai nuvilia.

    • ezys

      >>>Joris. Uz Dechatlon pilkai pavaizduotos dezes, ten biuru pastatai, apie jis ir straipsnyje rasoma siek tiek, nes priklauso tiem patiem savininkam. Originaliai sioje vietoje buvo suplanave statyti Ermitaza.

    • Joris eziui

      Nebūtinai ofisai. Čia maximiniai, beje, šį sklypą gavę mainais už Švyturio arenos sklypą, planuoja prekybinės paskirties patalpas:
      https://citify.eu/stock-o-1-etapas/

  11. algirdas

    nauda keli metrai dviračių tako….ubaginis miestas

    Reply
  12. gyventojas

    Angaras centrineje miesto dalyje, parodo miesto potencialą.

    Reply
  13. Joris

    Gaila, kad tokiose vietose kyla užmiesčio verti statiniai.

    Reply
    • Pritariu

      ?

    • Pritariu

      ? Taip

    • Klaipėdietis

      Šiaip realiai, pagal tai kas su Klaipėda jau daugelį metų daroma, tai miesto dalį nuo Kauno gatvės į Pietus reiktų atiduoti rajonui.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išpuoliai prieš trispalves tęsiasi

Policija pranešė, kad naktį į pirmadienį, apie 1.50 val., Klaipėdoje, prie Baltijos pr. 36-ojo namo, ant šaligatvio rasta valstybės vėliava. ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pavogęs automobilį toli nenuvažiavo

Antradienį, apie 14.27 val., policija gavo pranešimą, kad Klaipėdoje, Baltijos pr., iš stovėjimo aikštelės dingo 3000 eurų vertės automobilis „VW ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nepilnametei neišsigandus plėšiko, jis atsidūrė areštinėje

Policija informavo, kad ketvirtadienio vakarą, apie 20.20 val., Klaipėdoje, prie vieno Baltijos prospekto prie namo, jaunuolis, grasindamas 14-metei, reikalavo iš ...
2023-12-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This