Žinia iš Vilniaus: buvęs komisariatas teismu nebevirs

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas su darbo vizitu lankėsi Susisiekimo ir Teisingumo ministerijose. Anot savivaldybės pranešimo, vizito metu aptarti Klaipėdai svarbūs infrastruktūrinių projektų įgyvendinimo ir kiti klausimai, tarp kurių – ir į pradinį tašką grįžtantis buvusio policijos pastato Jūros g. likimas.

Vyriausybė nusprendė, kad Teisingumo ministerijai šis pastatas netinkamas, tad statinys grįžta Turto banko dispozicijon. „Oro grupės” nuotr.

Su Susisiekimo ministerijos atstovais meras aptarė Baltijos pr. žiedinės sankryžos su Šilutės ir Vilniaus pl. rekonstrukcijos finansavimo perspektyvas. Šiuo metu laukiama sutarties su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pasirašymo. Pagal šią sutartį Baltijos pr. rekonstrukcijai dar šiais metais turėtų būti numatyta 1,5 mln. eurų, tokia pačia suma ketinama prisidėti prie projekto įgyvendinimo ir ateinančiais metais.

„Vienas pagrindinių vizito tikslų ministerijoje ir buvo sutarties pasirašymo su uostu aspektai bei operatyvumas, nes metai baigiasi, o sutarties dar neturime. Tačiau šiandien išgirdome patikinimą, kad uosto strateginis veiklos planas, kuriame ir numatomas finansinis prisidėjimas, iki kitos savaitės vidurio turėtų būti patvirtintas ministro parašu. Tai iš karto atvers galimybes miestui ir uostui pasirašyti sutartį su jau  aptartomis proporcijomis. Kalbėdami apie tai, kaip efektyviau ir greičiau užbaigti Baltijos pr. sankryžos su Šilutės ir Vilniaus pl. estakados statybų etapą, tuo pat metu su ministerija žvelgiame ir į perspektyvą – Baltijos pr. ir Taikos pr. sankryžos sutvarkymą, kokį scenarijų rinktis šio projekto įgyvendinimui. Šiuo atveju su ministerija taip pat esame pasiruošę dalykinei diskusijai“, – pranešime cituojamas V. Grubliauskas.

Anot mero, kalbant apie miesto ir uosto santykius, finansinis prisidėjimas prie miestui ir uostui reikalingų infrastruktūros objektų numatomas ir tolimesniame etape, 2023-2024 metais, tačiau su „tam tikra žvaigždute“. Pasak V. Grubliausko, tai priminimas, kad šiuo laiku jau turėtų spręstis ir uosto statuso keitimo klausimas – iš valstybės įmonės į akcinę bendrovę.

„Šiame kontekste buvo džiugu girdėti pakankamai pozityvią poziciją dėl miesto galimybių dalyvauti uosto valdyme. Ministerija apie tai linkusi kalbėti dalykiškai ir ieškoti sprendimų“, – sakė V. Grubliauskas.

Susitikime taip pat akcentuota, kad būtina kuo greičiau pasiekti susitarimą su Lietuvos automobilių kelių direkcija ir perimti bei įjungti šviesoforus Pajūrio gatvėje, kurie buvo įrengti rekonstrukcijos metu, tačiau kol kas nėra naudojami. Šviesoforų perėmimo klausimas stringa dėl Kelių direkcijos ir darbus atlikusio rangovo diskusijų dėl rekonstrukcijos metu panaudotos asfalto dangos.

„Susitikime nuotoliniu būdu dalyvavo ir Kelių direkcijos atstovai. Sutarta, kad ateinančią savaitę Kelių direkcija turėtų pateikti siūlymą dėl šviesoforų eksploatavimo. Nepaisant kiek truks Kelių direkcijos diskusija su rangovais, šviesoforai turi veikti. Tikiuosi, kad Kelių direkcija į situaciją pažvelgs lanksčiai ir šviesoforai galės būti įjungti pačiu artimiausiu metu“, – teigia meras.

Susisiekimo ministerijoje aptartos ir Klaipėdos švyturio, esančio Burių gatvėje, perspektyvos.

„Sutarėme su ministerija dėl bendros principinės pozicijos. Mūsų siekis – atverti švyturį visuomenei, bet nestrigti šiame etape dėl būsimo turto savininko ar kitų eksploatacinių dalykų. Šiuo metu Susisiekimo ministerija ieško priemonių, kaip būtų galima užtikrinti reikiamą saugumą, kad švyturys galėtų būti atvertas. Matant priemones būtų galima apsispręsti dėl idėjos įgyvendinimo. Tikiu, kad rasime sprendimą“, – sako meras.

Susitikime su teisingumo ministre Evelina Dobrovolska meras akcentavo būtinybę kuo greičiau išspręsti pastato Jūros g. 1 panaudojimo klausimą. Pastatas, kuriame iki 2015 m. veikė Vyriausiasis policijos komisariatas, nebuvo perduotas miestui, statinį planuota pritaikyti teismų veiklai.

„Išaiškėjo, kad Jūros g. 1 esančio pastato klausimas grįžta į pradinį tašką. Vyriausybėje priimtas sprendimas, kad Teisingumo ministerijai šis pastatas netinkamas, tad statinys grįžta Turto banko dispozicijon, nors realiai per visą tą laiką niekur iš ten ir nebuvo iškeliavęs. Tačiau šiandien vėl kyla klausimas, ką daryti su šiuo turtu. Manau, vėl bus reikalinga operatyviai grįžti į diskusijos lauką tiek su menininkų bendruomene, tiek su politikais ir pasitikrinti, kokios mūsų ambicijos šiandien. Jei mes ambicijų nepareikšime, šis pastatas vėl bus teikiamas aukcionui ir lauks savojo pirkėjo“, – sako meras.

Teisingumo ministerija šiuo metu teismo rūmus jau planuoja sklype Kauno gatvėje, greta dabartinio Vyriausiojo policijos komisariato. Čia numatomos naujos statybos. Anot mero, viena vertus, džiugina, jog bus įgyvendinamas projektas, tačiau susitikime akcentuota, kad miestui labai svarbu, jog kartu būtų išspręstas ir infrastruktūros klausimas – daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės statyba.

9 Comments

  1. Gražu pažiūrėti,

    kaip į istorinius pastatus žiūrimaVokietijoje.Šimtmečius skaičiuojantys pastatai nuvalyti, suremontuoti, restauruoti puošia miestus ir miestelius, tarnauja visuomenės reikmėms ir džiugina svečių akis. Tai tikras architektūrinis turtas, tik ne pas mus .Valdžiažmogiams tai tik galvos skausmas, pardavimų konkursuose mažai kas dalyvauja, restauravimuose nedaug tenubyra, visai kitas reikalas naujų betoninių monstrų statyba.Ten žarstomi milijonai, konkursų dalyviai pešasi kas arčiau prieis prie organizatorių, ir visiems gerai , išskyrus miestus ir jų gyventojus.

    Reply
  2. Inni

    Jauni klaipėdiečiai palieka Klaipėdą, nes neatranda vietos reikštis, trūksta kultūros, pasirinkite teisingai – atiduokite istorinį buvusį policijos pastatą jaunajai kartai kurti naujas istorijas.

    Reply
  3. Anonimas

    Kultūros fabrikas – menininkams, paštas -menininkams, policijos komisariatas -menininkams. Žodžiu, viskas menui.

    Reply
    • O

      to meno kaip nematyt, taip nematyt.

  4. Geros žinios

    teismo pastatas tai iš esmės biurų patalpos su daug didelių kambarių teismo posėdžiams ir su savo spec. patalpomis. Tokiam pastatui būtina šiuolaikinė vėdinimo, šildymo kondicionavimo sistema – vamzdynai, kanalai kurie iš esmės sunaikintų kultūros vertybę. Gaila , kad tam suvokti reikėjo kelių metų. Bet džiugu, kad susivokta neišgriovus. Kuo greičiau pardavus verslui su sąlyga , kad pirmas aukštas būtų laisvai prieinamas ir naudojamas viešai paskirčiai, visuomenės poreikiams 3-4 metai ir pastatas blizgėtų ir miesto biudžetui tai nieko nekainuotų, bet naudotis visi galėtų. Ir menininkai, jei to nusipelnė.

    Reply
    • keistas požiūris

      o kitos paskirties patalpoms šiuolaikinės vėdinimo, šildymo ir kondicionavimo sistemos nereikalingos?

  5. Sėkmės

    Dėl teismo arba policijos pastato, dėkui kai kuriems menininkams ir tuo pačiu merui. Dabar galės A. Grubliauskas tesėti pažadus, paštas, teismas.

    Reply
  6. T

    Eilinį kartą sąvartynas,kur meras nieko negali padaryti, kam tas nevykėlis iš vis reikalingas. Gėda!

    Reply
  7. Akys

    Eilinis fiasko. II Nacionalinis stadionas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Veidai

Edmundas Federavičius: „Muzika - mano pašaukimas"

Džiazo gerbėjams gerai ne tik Klaipėdoje, Lietuvoje, bet ir užsienyje žinomas  būgnininkas Edmundas Federavičius mini gražų jubiliejų ir ta proga ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Politika

Pradėjo skelbti savivaldybės tarybos narių algas

Neatlygintinai dirba tik vienas Klaipėdos miesto tarybos narys. Tai paaiškėjo savivaldybei po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kritikos paskelbus informaciją apie ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This