COVID-19 paros skaičiai: 2354 nauji atvejai ir 26 mirtys

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, pirmadienį Lietuvoje patvirtinti nauji 2354 koronavirusinės infekcijos atvejai. Iš 24 089 ištirtų mėginių beveik 10 proc. buvo su virusu.

Klaipėdoje – 5 mirtys ir 419 pasveikusiųjų

Klaipėdoje per parą ši infekcija diagnozuota 233 žmonėms. Per dvi praėjusio savaitgalio dienas tokią diagnozę išgirdo 494 klaipėdiečiai.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 12,6 proc., tuo metu Klaipėdoje fiksuojamas nedidelis – vos 1 proc. augimas.

Uostamiestyje vėl auga susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rodiklis – šįsyk jis padidėjo nuo buvusių 2274,3 iki 2334,7 atvejo, šalyje išaugo nuo 1314,4 atvejo iki 1328.

Klaipėda pagal šį rodiklį ir toliau lieka paskutinėje vietoje tarp visų šalies savivaldybių. Geriausia padėtis tebėra Ignalinos rajono savivaldybėje su 403,4 atvejo.

Per parą į ligonines dėl SARS- CoV-2 ligos paguldyti 166 pacientai. Iš 2316 kovidinių lovų užimtos 1842.

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąraše atsidūrė net 26 žmonės, iš jų pasiskiepiję buvo 7, priklausę 60-99 metų amžiaus grupėms. Bendras koronaviruso aukų skaičius šalyje jau siekia 5693.

Klaipėdoje nuo COVID-19 per parą mirė 5 žmonės ir viruso aukų skaičius uostamiestyje pasiekė 251.

Šiuo metu šalyje serga 29 505 gyventojai, išgijo 349 424. Tarp sergančiųjų yra 2662 klaipėdiečiai, tarp pasveikusiųjų jų – 23 985: per parą pasveiko net 419 klaipėdiečių.

Pirmadienį pirmą kartą pasiskiepijo 3151 žmogus, pilnai vakcinavosi 3119, o trečią skiepą gavo 3032. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 102, 219 ir 269.

Uostamiestyje pilnai pasiskiepiję yra 49,8 proc. gyventojų. Mažiau skiepijamasi tik Klaipėdos, Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose. Šie rodikliai nekinta jau kelias savaites iš eilės.

8 Comments

  1. Išminčiui Tomui

    Pasidomėjau: Vilniaus miesto apylinkės teisme sulaukta ieškinio dėl galimybių paso atšaukimo. Privatus asmuo siekė, kad jis būtų pripažintas diskriminaciniu.
    Ieškinį priimti atsisakyta. Teismai tikriausiai irgi yra pasaulinio sąmokslo dalyviai, nupirkti vakcinų gamintojų

    Reply
  2. Iš 26 paskiepytu

    7mirė paskiepyti 2 arba 3 skiepais, o likusieji paskiepyti 1 skiepu arba nepraejo 2 savaitės po 2, apmaudu?????

    Reply
    • Lina

      Apmaudu, kai žmonės galvoja, kad visi mirusieji pasiskiepijo prieš pat ligą, arba susirgę jau. Jei visi šitie būtų pasiskiepiję, nebūtų nė pusę tiek mirčių. Reikia smegenis įjungt, o ne fb melo „profesoriais” tikėt ir garbint

    • Tomas

      ponia Lina,
      panašu kad smegenis įjungt reiktų Jums, tuoj paaiškinsiu kodėl. Tiksliau, užduosiu klausimų, kurie privers mąstyti. Jūs žinote kiekvieno mirties atvejo aplinkybes detaliai ir prireikus galėtumėt pateikti jūsų teiginį patvirtinančius dokumentus? Kuo pagrįstas teiginys apie tai kad visiems pasiskiepyjus nebūtų nė pusės tiek mirčių? Ar turit įrodymų kad minėtas skaičius žmonių mirė nuo covid, o ne su covid? Kur straipsnyje pateikta informacija apie mirusių amžių? Kur informacija kad tie žmonės nebuvo ir be covid jau buvo mirštantys, pvz 80 metų amžiaus ar pan.? Kur informacija apie jų bendrą sveikatos būklę iki užsikrėtimo covid? Kur informacija apie apie tai kiek iš bendro mirusių žmonių skaičiaus buvo paskiepytų? Kur įrodymai kad pirmas skiepas nebuvo mirties priežastis arba prie to prisidėjęs veiksnys? Ir apskritai, koks jūsų išsilavinimas ir patirtis virusologijoje, kad taip drąsiai teigiate eksperimentinių skiepų išskirtinai teigiamą poveikį, kai net patys gamintojai neprisiima atsakomybės? Nes tyrimai bus baigti tik po metų, o šiuo metu vaistų gamintojai negali įrodyti vaistų teigiamo poveikio visiems, bet jūs jau pilnai įsitikinusi. Kol nenagrinėjat tokių klausimų, net nepriartėjate prie „smegenų įjungimo”.

    • Tomui

      Šios dienos skaičiai: 5440 mirusių nuo COVID neskiepyti, 253 – pasiskiepiję. Sausio viduryje, kai pradėjo skiepyti ne tik medikus buvo apie 2300 mirusių, kurie tiesiog nesulaukė vakcinos. Atmetus juos nesiskiepijusiųjų mirusiųjų vis tiek yra 12 kartų daugiau. Abejokit ir toliau. Jei pats atiduosit galus nuo koronos arba likusį gyvenimą jausite rimtas komplikacijas sakyčiau nieko tokio, nes pačio toks pasirinkimas, bet linkiu, kad nemirtų nė vienas, kurį įtikinot nesiskiepyti, nes tikriausiai bus sunku nešiotis tokią naštą ant dūšios, jei turit nors kruopelę sąžinės.

    • Tomui

      Ar mokate sksičiuoti?per 2 metus neskiepytu iš Jūsų statystiko mirė apie 2000 gyventojų
      2.nuo 2020m pradėjo skiepyti ir mažiau nei per metus mirė virš 2000 žmonių.
      Tai kai paskiepyta apie 70% miršta dvigubai daugiau
      O vyriausybė nuslepė info kiek mirė pi 1 skiepo ir kiek po 2 skiepu nepraejus 2 savsitėms. Nes čia miršta masiškai

    • To tomui

      Pandemija į Lietuvą atėjo tik 2020 metų pabaigoje. Korona į Lietuvą bandė ateiti jau 2020 metų pavasarį, bet su griežtu karantinu ji buvo trumpam sutramdyta. Akivaizdu, kad skiepai padeda, kai vienam mirusiam vakcinuotam žmogui tenka 5 nevakcinuoti.

    • Tomas

      Panašu, kad praėjus pusantrų metų po gyvulių ūkio kovos su covid peršalimo virusu, uostamiestyje vis dar pilna nei mokslu nei statistika nesidominčių gyvulių, kurie tiki vakcina kaip panacėja ir mano kad šalyje vykdoma politika yra teisinga. 3 milijonai virusologijos specialistų b…, kurie nuo savo diplominio laikų nėra matę mokslinio straipsnio. Delfi ir feisbuko aukos, tiesiog pabandykit atsakyt į mano aukščiau pateiktus klausimus. Siūlau pradėt aiškintis nuo to, kiek iš visų mirusių buvo skiepyti ir kiek žmonių mirė tiesiog negavę med pagalbos. Po to pereikit prie kitų klausimų, gal tada pradės smegenys veikti. Dar pabaigai pasidomėkit savo kolaboranto paso legalumu 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitės pradžia - su 57 naujais COVID-19 atvejais

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 57 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai (13 žmonių užsikrėtė antrą kartą, du ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This