Jūrininkų ligoninėje prasideda rekonstrukcijos darbai

Sveikata

Klaipėdos jūrininkų ligoninė pranešė, kad joje prasideda Ligonių – skubiosios pagalbos skyriaus rekonstrukcija. Planuojama, kad rekonstrukcija bus baigta greičiau nei po dviejų metų.

Nuo spalio 28 dienos Klaipėdos jūrininkų ligoninėje buvusiame Ligonių priėmimo – skubiosios pagalbos skyriuje įsikurs statybininkai. Skubi pagalba laikinai bus teikiama kitose ligoninės patalpose – buvusiame Jūros medicinos poskyryje, į kurį, apvažiavus ligoninę, galima patekti nuo
miško pusės.

„Galbūt privažiuoti iki durų nebebus taip patogu, kaip buvo, tačiau šie nesklandumai laikini, kol vyks priestato statyba. Rekonstrukcijos metu mažiau komforto bus ir medikams, ir pacientams. Atsiprašome dėl galimų nepatogumų ir dėkojame už supratimą bei kantrybę. Visi laikini nepatogumai vieną dieną baigsis. Tada galėsime džiaugtis moderniu ir šiuolaikišku Ligonių priėmimo – skubiosios pagalbos skyriumi. Visa tai daroma dėl pacientų gerovės“, – pranešime cituojamas Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius prof. dr. Jonas Sąlyga.

Klaipėdos jūrininkų ligoninė, steigėjui – Sveikatos apsaugos ministerijai – pritarus, prieš keletą metų pradėjo projektuoti vieno aukšto priestatą, kuriame iki 1000 kv. m. išsiplės Ligonių priėmimo – skubiosios pagalbos skyrius. Rekonstruoti ir išplėsti šį skyrių buvo būtina siekiant dar kokybiškiau ir greičiau teikti medicinos paslaugas pacientams.

Projektiniai rekonstrukcijos darbų pasiūlymai buvo paskelbti dar 2019-ųjų vasarį.

Prieš beveik 40 metų projektuotos Klaipėdos jūrininkų ligoninės Ligonių priėmimo – skubiosios pagalbos skyriaus patalpos nebeatitinka šios dienos poreikių. Per dešimtmečius pasikeitė ligoninės profiliai, pacientų srautai, techninės galimybės. Skyriaus patalpos yra ankštos, trūksta apžiūrų
kabinetų, reikia erdvesnių koridorių, šiuolaikiškų laukimo erdvių pacientams ir jų artimiesiems. Susiduriama su ligonių transportavimo problemomis priimant juos iš greitosios medicinos pagalbos personalo ir perskirstant pagal pagalbos pobūdį.

Rangos darbų konkursą laimėjo UAB „Losrita”, pasiūliusi juos atlikti už 2,21 mln. eurų. Pagal sutartį su rangovu, rekonstrukcijos darbai turėtų trukti iki 2023 metų vasaros.

Dar beveik 39 tūkst. eurų ligoninei atsiėjo projektavimo darbai, kuriuos vykdė „Synergy Solutions”, 21 tūkst. eurų už techninės priežiūros paslaugas bus sumokėta UAB „Pastatų diagnostika ir statyba”.

2 Comments

  1. zdf

    pries kelis metus, priemimo sk buvo remontuotas, praplestas, apsildintas….. ES ir musu visu mokesciu moketoju pinigais
    Dabar remontas, pletra…., nors visi kalba , kad greitu metu bus sujungiamos lig….. Tai gali ir neprireiktui to naujo priėmimo …Bet reikia skubeti, nes…pinigai./… ps;- visame normaliame pasaulyje , priemimo padalinius ir diagnostikos padalinius stengiamasi atskirti, kad bet kokios masines infekcijos atveju, ligonine netaptu pletros zidiniu. Kiek suprantu, tai jur. lig pasuko kitu kursu. Viska apjungti i viena moduli ir ….virkite savo sultyse…. Tik LTSR galimi tokie bajeriai

    Reply
  2. Simas

    Ministrui jokia reforma klaipėdoje nepavyks- ligoninės toliau planuoja ir investuoja į ateities sveikatos paslaugų pletrą . Tai reiškia, kad jokio bendro šiuolaikinio skubios pagalbos centro Klaipėdoje nebus!!!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This