Klaipėdoje vėl nežymiai sumažėjo du COVID-19 rodikliai

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtinti nauji 3509 koronavirusinės infekcijos atvejai. Iš ištirtų 24 898 mėginių net 14 proc. buvo su virusu.

Klaipėdoje mirčių išvengta

Klaipėdoje per parą ši infekcija diagnozuota 255 žmonėms (pirmadienį tokių buvo 233.)

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 6,2 proc., tuo metu Klaipėdoje po dviejų dienų pertraukos šis rodiklis sumažėjo 3,7 proc.

Be to, uostamiestyje nežymiai sumenko ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų duomenys – nuo buvusių 2334,7 iki 2330 atvejų, o šalyje šis rodiklis išaugo nuo 1328 atvejų iki 1364,6.

Tačiau vis tiek Klaipėda pagal šį rodiklį ir toliau lieka paskutinėje vietoje tarp visų šalies savivaldybių. Geriausia padėtis tebėra Ignalinos rajono savivaldybėje su 460 atvejų.

Per parą į ligonines dėl SARS- CoV-2 ligos paguldyti 202 pacientai. Iš 2332 kovidinių lovų užimtos 1848.

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąraše atsidūrė 22 žmonės, iš jų pasiskiepiję buvo 6, priklausę 60- 99 metų amžiaus grupėms. Bendras koronaviruso aukų skaičius šalyje jau siekia 5720.

Klaipėdoje mirčių nuo COVID-19 per parą išvengta, aukų skaičius uostamiestyje lieka 251.

Šiuo metu šalyje serga 30 834 gyventojai, išgijo 351 657. Tarp sergančiųjų yra 2708 klaipėdiečiai, tarp pasveikusiųjų jų – 24 191: per parą pasveiko 106 klaipėdiečiai.

Antradienį pirmą kartą pasiskiepijo 2920 žmonių, pilnai vakcinavosi 2560, o trečią skiepą gavo 3405. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 69, 144 ir 147.

Uostamiestyje pilnai pasiskiepiję yra 49,8 proc. gyventojų. Mažiau skiepijamasi tik Klaipėdos, Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose. Šie rodikliai nekinta jau kelias savaites iš eilės.

Palmiros Mart nuotr.
Patarimai lankantiems kapus

Atsižvelgdama į nepalankią epidemiologinę situaciją šalyje dėl COVID-19 ligos Sveikatos apsaugos ministerija teikia gyventojams rekomendacijas, kokių saugumo priemonių imtis Vėlinių ir Visų Šventųjų dienoms.

Pirmiausia, rekomenduojama nevykti aplankyti artimųjų kapų asmenims, turintiems ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių, tokių kaip karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan. Izoliacijoje esantiems asmenims palikti izoliavimo vietą ir lankyti artimųjų kapus draudžiama.

Be to, esant galimybei, rekomenduojama nevykti į kapines viešuoju transportu. Jei tai neišvengiama, privaloma dėvėti kaukę. Po kelionės viešuoju transportu reikėtų dezinfekuoti rankas rankų dezinfekavimo priemone.

Šiuo metu susitikimai su kitais asmenimis, įskaitant ir paskiepytaisiais, nerekomenduojami. Vis dėlto, jei susitinkama su kitais asmenimis, rekomenduojama:

  • laikytis ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo tarp asmenų ar asmenų grupių, vengti tiesioginio fizinio kontakto, pavyzdžiui, rankų paspaudimo, apsikabinimo, laikytis asmens higienos reikalavimų;
  • aplankius artimųjų kapus, vengti organizuoti giminių susitikimus uždarose patalpose, ypač su tais asmenimis, su kuriais įprastai nebendraujama. Bendraujant su kitais žmonėmis laikytis saugaus ne mažesnio kaip 2 metų atstumo, dėvėti kaukę.  
  • laikytis kosėjimo, čiaudėjimo etiketo (kosėti ar čiaudėti prisidengus vienkartine servetėle arba į sulenktos alkūnės vidinę pusę).
  • Neskiepyti, sergantieji lėtinėmis ligomis ir vyresnio amžiaus žmonės yra labiausiai pažeidžiama gyventojų grupė, turinti didelę sunkių komplikacijų riziką užsikrėtus COVID-19 liga, todėl šioms gyventojų grupėms rekomenduojame ypatingai saugotis:
  • vengti buvimo žmonių susibūrimo vietose arba riboti buvimo tokiose vietose trukmę.
  • vengti tiesioginio kontakto su žmonėmis, su kuriais įprastai nebendraujama.

1 Comment

  1. Karolis

    Mirė 6 pasiskiepiję iš 22 ,60-99 metų grupėje. Mirė su diagnoze Covid-19. O koks jų buvo sveikatos stovis dar ęsant gyviems? Tikrieji skaičiai nežinomi, nes nežinomas sveikatos stovis likusių šalies gyventojų. Nes patekti pas gydytojus problema Nr. 1. Pablogėjo registracija, ypač telefonu

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This