Nuo pirmadienio „Atvira Klaipėda” jau bus kitokia

Miestas, Svarbu

Mieli „Atviros Klaipėdos” bičiuliai, noriu pranešti Jums, kad nuo pirmadienio mes jau būsime kitokie.

Daugiau nei dvejus metus „Atviros Klaipėdos” dalimi buvusi kolegė Virginija Spurytė kibs į naujus iššūkius. 

2-ojo „Atviros Klaipėdos” gimtadienio akimirka. Gintarės Šimtininkaitės-Čalkinos nuotr.

Puikios bendražygės sprendimą nulėmė mano abejonės dėl galimybių ir toliau išlaikyti „Atvirą Klaipėdą” tame pačiame lygyje, nes Virginija yra atsakinga ne tik už save, bet ir už dukrytę. 

Esu labai dėkingas visiems, kurie po paskelbto „Nekrologo „Atvirai Klaipėdai” suskubo skirti paramą. Galutinių skaičių dar nesusidėliojau, bet preliminariai galiu sakyti, kad jos dėka dabartiniame lygyje būtume išsilaikę du-tris mėnesius, o toliau – ir vėl nežinia. Mano prognozės dėl GPM paramos pasitvirtino – rėmėjų šiemet bus net mažiau nei pernai.

Bylos už laisvą žodį perspektyva dar irgi yra neaiški – svarstymas dėl to, ar ją atnaujinti, vyks tik lapkričio 10-ąją. Trečiąją šalimi byloje esantis verslininkas jau išguldė savo poziciją teismui, kodėl to nereikia daryti (beje, teismas iki tol net nebuvo prašęs bylos šalių pasisakyti šiuo klausimu). Tad ir čia dar visaip reikalai dėliosis. Gali būti, kad lauks metų metus truksianti teisinė kova per Konstitucinį, Europos Žmogaus Teisių Teismus.

Todėl esant tokiai neapibrėžtai situacijai, visiškai suprantu Virginijos sprendimą ir džiaugiuosi, kad jos dukra turi tokią atsakingą mamą. Šeima gyvenime yra svarbiausia.

Tad dabar noriu ir viešai padėkoti Virginijai už tuos daugiau nei dvejus metus, praleistus su „Atvira Klaipėda”, nes mes visą tą laiką jos dėka buvome ir išsamūs, ir greiti. 

Nuo pirmadienio taip jau nebebus. Su lietuvišku turiniu nuolat dirbsime tik mudu su kolege Palmira Martinkiene. Todėl iš anksto atsiprašau, jei dažniau teks pasakyti „ne”. Atsiprašau ir už tai, kad nebebūsime tokie greiti ir išsamūs, kaip iki šiol, tačiau ir aš bandau nepamiršti, kad visgi svarbiausia gyvenime yra šeima ir laikas, kurio niekada nebesusigrąžinsi.  

 

11 Comments

  1. Anonimas

    Čia beveik kaip gyvenime: ne laiku – anksti išeina geriausi, bet laikom špygas, kad šiuo atveju baigsis ne tragiškai

    Reply
  2. O

    Įdomu kas finansuoja Partauką, Jurgeliavičienę ir Co ?

    Reply
  3. Ona

    nesisielokite, brroliai, jus mielai priglaus lėkštučiai delfiai, lrt ir t. t.

    Reply
  4. Vilimas

    Po to, kai panaikino Balticum TV žinias, paskutinės viltys dėl Klaipėdos pradėjo žlugti. Be užsistovėjusių „Vakarų ekspreso“ ir „Klaipėdos“ dienraščių, lik AK. Jei „Atvira Klaipėda“ galutinai žlugs ar bus priversta išsigimti, man tai bus rimtas argumentas kraustymosi iš Klaipėdos link. Tokio dydžio miestas be jokios viešos žiniasklaidos, pilietinės visuomenės – prarastas reikalas. Ypač turint omenyje, kur, kaip miestas, Klaipėda juda pastaruosius ~15 metų…

    Reply
  5. Klaipediškė

    Martynai, pati blogiausia žinia šeštadienio rytą. Esate pats objektyviausias tinklaraštis, bet, deja, laimėti prieš sistemą ne tokiais resursais….. ? sistema objektyvumo ir tiesos nepakenčia….. ?

    Reply
  6. Artūras

    Linkiu daugiau optimizmo ir tada viskas bus gerai.

    Reply
  7. Kukis

    Šaunuoliai ?

    Reply
  8. Irute

    Laikykitės.Jūs labai reikalingi.

    Reply
    • Vava

      Martynai,pakeisk nuotrauką,atrodai kaip po po savaitės gėrimo,,,zapojo,, ,bet linksmas ir patenkintas viskuom

  9. Tomas

    Turbūt pats puikiausias naujienų portalas klaipėdiečiams. Vis dar tikiuosi, kad viskas susitvarkys, ir su laiku būsite dar stipresni.

    Reply
  10. Asara

    Apsiverkiau

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Svarbu

„Atviros Klaipėdos“ rėmėjams - ypatingai gimusios dovanos

Kovo mėnesį, apie kurį ši tradicinė „Atviros Klaipėdos“ ataskaita, nutiko tai, ką aš vadinu stebuklu. Būtent jo dėka galėsime padaryti ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Mums rašo

Dar kartą apie savivaldybės būstų nuomos mokestį

Praeitą savaitę „Atviros Klaipėdos“ publikacijoje „Savivaldybės įstaiga nori iškeldinti profesorių“ aprašytas teisinis konfliktas tarp savivaldybės įstaigos „Klaipėdos butai“ ir manęs, ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This