Nuo pirmadienio „Atvira Klaipėda” jau bus kitokia (11)

Miestas, Svarbu
Avatar photoMartynas Vainorius
2021-10-29

Mieli „Atviros Klaipėdos” bičiuliai, noriu pranešti Jums, kad nuo pirmadienio mes jau būsime kitokie.

Daugiau nei dvejus metus „Atviros Klaipėdos” dalimi buvusi kolegė Virginija Spurytė kibs į naujus iššūkius. 

2-ojo „Atviros Klaipėdos” gimtadienio akimirka. Gintarės Šimtininkaitės-Čalkinos nuotr.

Puikios bendražygės sprendimą nulėmė mano abejonės dėl galimybių ir toliau išlaikyti „Atvirą Klaipėdą” tame pačiame lygyje, nes Virginija yra atsakinga ne tik už save, bet ir už dukrytę. 

Esu labai dėkingas visiems, kurie po paskelbto „Nekrologo „Atvirai Klaipėdai” suskubo skirti paramą. Galutinių skaičių dar nesusidėliojau, bet preliminariai galiu sakyti, kad jos dėka dabartiniame lygyje būtume išsilaikę du-tris mėnesius, o toliau – ir vėl nežinia. Mano prognozės dėl GPM paramos pasitvirtino – rėmėjų šiemet bus net mažiau nei pernai.

Bylos už laisvą žodį perspektyva dar irgi yra neaiški – svarstymas dėl to, ar ją atnaujinti, vyks tik lapkričio 10-ąją. Trečiąją šalimi byloje esantis verslininkas jau išguldė savo poziciją teismui, kodėl to nereikia daryti (beje, teismas iki tol net nebuvo prašęs bylos šalių pasisakyti šiuo klausimu). Tad ir čia dar visaip reikalai dėliosis. Gali būti, kad lauks metų metus truksianti teisinė kova per Konstitucinį, Europos Žmogaus Teisių Teismus.

Todėl esant tokiai neapibrėžtai situacijai, visiškai suprantu Virginijos sprendimą ir džiaugiuosi, kad jos dukra turi tokią atsakingą mamą. Šeima gyvenime yra svarbiausia.

Tad dabar noriu ir viešai padėkoti Virginijai už tuos daugiau nei dvejus metus, praleistus su „Atvira Klaipėda”, nes mes visą tą laiką jos dėka buvome ir išsamūs, ir greiti. 

Nuo pirmadienio taip jau nebebus. Su lietuvišku turiniu nuolat dirbsime tik mudu su kolege Palmira Martinkiene. Todėl iš anksto atsiprašau, jei dažniau teks pasakyti „ne”. Atsiprašau ir už tai, kad nebebūsime tokie greiti ir išsamūs, kaip iki šiol, tačiau ir aš bandau nepamiršti, kad visgi svarbiausia gyvenime yra šeima ir laikas, kurio niekada nebesusigrąžinsi.  

 

Žymos: | |

Komentarai (11):

Atsakymų į “Nuo pirmadienio „Atvira Klaipėda” jau bus kitokia”: 11

  1. Anonimas parašė:

    Čia beveik kaip gyvenime: ne laiku – anksti išeina geriausi, bet laikom špygas, kad šiuo atveju baigsis ne tragiškai

  2. O parašė:

    Įdomu kas finansuoja Partauką, Jurgeliavičienę ir Co ?

  3. Ona parašė:

    nesisielokite, brroliai, jus mielai priglaus lėkštučiai delfiai, lrt ir t. t.

  4. Vilimas parašė:

    Po to, kai panaikino Balticum TV žinias, paskutinės viltys dėl Klaipėdos pradėjo žlugti. Be užsistovėjusių „Vakarų ekspreso“ ir „Klaipėdos“ dienraščių, lik AK. Jei „Atvira Klaipėda“ galutinai žlugs ar bus priversta išsigimti, man tai bus rimtas argumentas kraustymosi iš Klaipėdos link. Tokio dydžio miestas be jokios viešos žiniasklaidos, pilietinės visuomenės – prarastas reikalas. Ypač turint omenyje, kur, kaip miestas, Klaipėda juda pastaruosius ~15 metų…

  5. Klaipediškė parašė:

    Martynai, pati blogiausia žinia šeštadienio rytą. Esate pats objektyviausias tinklaraštis, bet, deja, laimėti prieš sistemą ne tokiais resursais….. ? sistema objektyvumo ir tiesos nepakenčia….. ?

  6. Artūras parašė:

    Linkiu daugiau optimizmo ir tada viskas bus gerai.

  7. Kukis parašė:

    Šaunuoliai ?

  8. Irute parašė:

    Laikykitės.Jūs labai reikalingi.

  9. Tomas parašė:

    Turbūt pats puikiausias naujienų portalas klaipėdiečiams. Vis dar tikiuosi, kad viskas susitvarkys, ir su laiku būsite dar stipresni.

  10. Asara parašė:

    Apsiverkiau

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės, Svarbu

Kultūros finansavimas: ačiū, mere, apsieisime

Naująją kultūros finansavimo tvarką su savo bendražygiais sugalvojęs Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus birželį savo potvarkiu pagaliau išdalino šiemetinę paramą pasiūlytiems ...
2024-07-04
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Pasirodė naujas, papildytas „Pyliavų bylos" leidimas

Dvi uostamiesčio žurnalistės – Adelė Žičkuvienė ir Palmira Martinkienė, bendru Dviejų Žemaičių slapyvardžiu 2018 metais išleidusios atsiminimų knygelę „Išdraskytų lizdų ...
2024-06-26
Skaityti daugiau

Be kategorijos

„Atviros Klaipėdos“ balandis - su ištikimo tarno netektimi

Balandį, apie kurį ši tradicinė ataskaita, teko turėti neplanuotų išlaidų, nes tarnybą baigė nuo pat pirmų „Atviros Klaipėdos“ dienų naudotas ...
2024-05-20
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This