Panašu, kad valdantieji nenori daugiau investicijų mieste

Politikų tribūna

Saulius Budinas
2021-10-29

Komentarų: 1

Pastarojo Klaipėdos miesto tarybos posėdžio metu Klaipėdos miesto valdančioji dauguma ir kai kurie Valstiečių frakcijos atstovai pritarė dar vienam mokesčio didinimui.

Šis mokestis tik atgrasys daugiau verslo investicijų Klaipėdos mieste. Tarybos sprendimu buvo padidintas kompensacijos mokestis, sumokamas investuojančių verslininkų už neįrengtas automobilių stovėjimo vietas, neatsižvelgiant į paties verslo pasiūlymus ir pozicijas. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai, kurie vienija daugiau nei 230 narių, tarp kurių – didžiausios regiono įmonės bei vidutinio ir smulkaus verslo atstovai, išsakė poziciją, jog atsižvelgiant į rinkos tendencijas, realu kelti kompensacijos dydį nuo 1500 eurų, kuris buvo priimtas 2019 metais, iki 2500 eurų. Vis dėlto, panašu, kad Klaipėdos valdantiesiems verslo ir asocijuotų organizacijų nuomonė nėra argumentas.

Atsižvelgdamas į Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų poziciją, siūliau savivaldybės administracijos parengtą sprendimo projekto pakeitimą, kuriuo kompensacijos mokestis už neįrengtas automobilių stovėjimo aikšteles būtų ne 4500 eurų, o 2500 eurų su PVM, kaip siūlo verslo atstovai. Apmaudu ir tai, kad diskusijos metu paaiškėjo, jog savivaldybės administracija net negali atsakyti į klausimą, kada ir kiek įrengta parkavimo vieta atsiperka, įvertinus sumokamus parkavimo mokesčius, kurie, beje, šiais metais irgi buvo padidinti.

Nuo šių metų pradžios visi fiziniai ir juridiniai asmenys, pateikę prašymą gauti statybą leidžiantį dokumentą statiniui statyti ar rekonstruoti, ir planuojantys statyti ar rekonstruoti statinį jau moka  savivaldybės infrastruktūros plėtros įmoką. Tad akivaizdu, kad padidindami dar vieną mokestį net tris kartus, investuotojus mes dar labiau apkrauname mokesčiais ir vejame juos iš mūsų miesto.

Gali susidaryti įspūdis, kad šis sprendimas susijęs tik su verslo interesais, tačiau iš tiesų taip nėra, nes verslo veikla mieste tiesiogiai liečia mus visus. Šio sprendimo pasekmės tiesiogiai siesis su verslo noru, tiksliau – galimybėmis, investuoti Klaipėdos mieste.

Tai reiškia, kad mes renkamės ne progresyvaus, augančio ir darbo vietas kuriančio miesto viziją, o stagnuojančios provincijos kelią, vis labiau savo vystymosi tempais atsilikdami nuo Vilniaus ir Kauno. Svarbu suprasti, kad investicijos į miestą, yra investicijos į mus pačius – nuo galimybės pigiau įsigyti būstą iki bandelės senamiesčio kavinėje kainos, kurią galiausiai sumoka vartotojas.

1 Comment

  1. Tomas

    Aha, Budinai. Triukšmaujančios, smirdinčios ir dergiančios vaizdą geldos miesto centre yra kažkokia „investicija“.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This