Savaitė užsibaigė mažesniais COVID-19 skaičiais, Klaipėda – jau 4-ta nuo galo

Koronavirusas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog 75 metų ir vyresni senjorai, kurie planuoja pasiskiepyti ir tuo pačiu norėtų gauti 100 eurų vienkartinę išmoką, turi suskubti ir pirma vakcinos nuo COVID-19 doze spėti pasiskiepyti per dvi pastarąsias dienas – lapkričio 8 d., pirmadienį, arba lapkričio 9 d., antradienį.

Suskubti reikia dėl to, kad 100 eurų vienkartinė išmoka skiriama už pilną vakcinacijos kursą, todėl tam, kad antru skiepu senjorai spėtų paskiepyti laiku – iki lapkričio 30 d., pirmąjį skiepą būtina gauti ne vėliau nei lapkričio 9 d.

Paros rodikliai

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį Lietuvoje patvirtinta 1411 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų. Iš 9077 ištirtų mėginių 15,5 proc. buvo su virusu.

Klaipėdoje per parą ši infekcija diagnozuota 144 žmonėms. Patikslintais duomenimis, šeštadienį susirgo 188, penktadienį – 170 klaipėdiečių.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus šalies mastu sumenko 15 proc., Klaipėdoje – net 20,3 proc.

Klaipėdoje toliau mažėja ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų uostamiestyje rodiklis – jis sumažėjo nuo buvusio 1902,6 atvejo iki 1849, šalyje šis rodiklis irgi sumažėjo nuo 1401,6 iki 1386, 2 atvejo.

Klaipėda pagal šį rodiklį pakilo į 4-tą vietą nuo galo tarp visų šalies savivaldybių, po savęs palikusi Ukmergės, Kauno ir Birštono savivaldybes. Geriausiai ir toliau reikalai klostosi Pagėgių savivaldybėje (435).

Per parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyti 125 pacientai. Iš 2513 kovidinių lovų užimtos 1943.

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąraše atsidūrė 17 žmonių, iš jų pasiskiepiję buvo 4, vienas priklausė 50-59, kiti trys- 80-99 metų amžiaus grupėms. Bendras aukų skaičius siekia 6135.

Klaipėdoje mirė du žmonės, čia aukų skaičius pasiekė 273.

Šalyje šiuo metu serga 32 875, pasveiko – 381 321. Tarp jų yra 26 697 klaipėdiečiai, o uostamiestyje vis dar serga 2438.

Sekmadienį Klaipėdoje pirmą kartą pasiskiepijo 20 žmonių, pilnai vakcinavosi 34, o trečią skiepą gavo 112 klaipėdiečių. Pagal pilnai pasiskiepijusių gyventojų skaičių (49,2%) uostamiestis ir toliau yra ketvirtoje vietoje nuo galo – mažiau skiepijamasi tik Klaipėdos, Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose.

Visoje šalyje sekmadienį pirmą kartą pasiskiepijo 376, pilnai vakcinavosi 256, o trečią kartą skiepijosi 597 žmonės.

INFORMACIJA

Turintys alergiją tam tikriems maisto produktams, vabzdžiams arba geriamiems vaistams gali būti skiepijami COVID-19 vakcinomis be alergologinio ištyrimo, nes šių vakcinų sudėtyje nėra įprastas alergijas sukeliančių medžiagų. Tokias rekomendacijas pateikė Lietuvos alergologų ir klinikinių imunologų draugija. Išsitirti dėl galimos alergijos prieš vakcinaciją nuo COVID-19 ligos turėtų gyventojai, kuriems anksčiau pasireiškė staigi alerginė reakcija po kitų vakcinų arba po pirmos COVID-19 vakcinos dozės.

Anafilaksija, arba staigi išplitusi alerginė reakcija, itin retais atvejais gali ištikti per pirmas keturias valandas po vakcinos suleidimo. Ji pasireiškia odos dilgėliniu bėrimu, tinimu, dusuliu, kraujo spaudimo sumažėjimu. Per visą vakcinacijos nuo COVID-19 ligos laikotarpį Lietuvoje užregistruoti keturi anafilaksijos atvejai.

Jeigu pacientui buvo pasireiškusi anafilaksija po COVID-19 vakcinos arba po bet kurios kitos vakcinos, serumo ar kito leidžiamo vaisto injekcijos, jis turėtų kreiptis į šeimos gydytoją, kuris išrašys siuntimą alergologiniam tyrimui. Nustačius alergiją kuriai nors iš COVID-19 vakcinos sudedamųjų dalių, paciento ligos istorijoje bus įrašyta kontraindikacija vakcinacijai nuo COVID-19 ligos.

Gydytojo alergologo ir klinikinio imunologo konsultacija prieš vakcinaciją nuo COVID-19 ligos taip pat rekomenduojama žmonėms, sergantiems odos ar sistemine mastocitoze.

Asmenys, kurie patyrė anafilaksiją ar kito tipo alergines reakcijas nuo geriamų vaistų, maisto, vabzdžių nuodų, latekso, įkvepiamų alergenų, nedokumentuotas ar nepageidaujamas reakcijas į kitas vakcinas gali būti skiepijami COVID-19 vakcina be alergologinio ištyrimo. Nei vienoje iš šiuo metu naudojamų COVID-19 vakcinų nėra baltymo – latekso, kiaušinio, mielių, žuvies ar kito baltymo, galinčio sukelti ūmines alergines reakcijas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This