Nuteistam treneriui – papildomos išlaidos

Miestas, Svarbu

Visose teismų instancijose tą patį apkaltinamąjį nuosprendį dėl neteisėto dopingo medžiagų gabenimo ir laikymo, turint tikslą jas platinti, išgirdusiam klaipėdiečiui sunkiosios atletikos treneriui Bronislavui Vyšniauskui nemalonumui vien tuo nepasibaigė.

Vyras dar turės atseikėti ir daugiau nei dešimtadalį jam paskirtos baudos siekiantį atlyginimą antstolei, nes delsė sumokėti baudą.

Teismas konstatavo, kad Bronislavas Vyšniauskas turėjo pakankamai laiko sumokėti baudą geruoju, nelaukiant kol prasidės priverstinis išieškojimo procesas. Martyno Vainoriaus nuotr.

B. Vyšniauskas kartu su dviratininkų treneriu panevėžiečiu Antanu Jakimavičiumi Klaipėdos apylinkės teisme nuosprendį išgirdo dar pernai sausį. Abiem vyrams buvo skirtos po 5000 Eur siekusios baudos, išskaičiuojant po šimtą eurų už sulaikymo laikotarpį. B. Vyšniausko sūnus Ramūnas, kuriam buvo pateikti kaltinimai dėl neteisėto psichotropinių medžiagų – šešių tablečių laikymo, neturint tikslo jų parduoti ar platinti, buvo išteisintas.

2020-ųjų lapkritį Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs apeliacinius B. Vyšniausko, A. Jakimavičiaus ir prokuroro skundus, juos atmetė ir paliko galioti pirmos instancijos teismo sprendimą. Ši byla buvo nukeliavusi ir iki Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT), bet ir jis šių metų birželį paliko galioti Klaipėdos apylinkės teismo nuosprendį.

Dabar jau B. Vyšniauskas į apylinkės teismą kreipėsi dėl antstolės Linos Pužienės veiksmų – prašė panaikinti jos sprendimą, kuriuo antstolė prisiskaičiavo 528 eurus atlygio. Trenerio nuomone, adekvati suma būtų 50 eurų.

B. Vyšniauskas nurodė, kad rugpjūčio 17 d. buvo gavęs antstolės raginimą ir skolai padengti geruoju turėjo dešimt dienų. Dar nesulaukęs šio termino jis pateikė prašymą išdėstyti 4 900 eurų baudos ir vykdymo išlaidų mokėjimą 24 mėnesių laikotarpiui. Antstolei prašymo netenkinus, rugsėjo 1-ąją B. Vyšniauskas visgi pervedė į antstolės depozitinę sąskaitą nurodytus 5 030 eurų.

B. Vyšniausko skundą išnagrinėjęs teisėjas Egidijus Mickevičius konstatavo, kad jis yra netenkintinas.

Teismo sprendime pabrėžiama, jog nuteistasis baudą sumokėjo gera valia, tačiau jau prasidėjus vykdymo procesui. Nuosprendis įsiteisėjo dar 2020 m. lapkričio 5 d., o vykdomasis raštas buvo išduotas šiemet liepos 1-ąją, pateiktas vykdyti daugiau kaip po mėnesio.

„Sutiktina su antstole, jog pareiškėjas turėjo pakankamai laiko sumokėti baudą geruoju, nelaukiant, kol bus pateikta vykdyti priverstinai”, – rašoma sprendime.

Teismas pabrėžė, kad B. Vyšniauskas 5 030 eurų į antstolės depozitinę sąskaitą pervedė jau pasibaigus raginime nustatytam terminui, todėl antstolė turi teisę į instrukcijoje nustatytą atlyginimą. Pagal minėtą instrukciją atlygis antstoliui už sumos nuo 4 400 iki 8 700 Eur išieškojimą yra 10 procentų, bet ne mažiau kaip 528 Eur. LAT suformuota praktika numato, kad yra galimi ir antstolio atlyginimo mažinimo atvejai, tačiau B. Vyšniausko byloje teismas jų neįžvelgė.

„Kaip teisingai pastebėjo antstolė, pareiškėjo turtinė padėtis nėra itin sunki, pareiškėjas yra dirbantis pensininkas, turi bendrosios jungtinės sutuoktinių nuosavybės teise priklausančio nekilnojamojo turto. Aplinkybę, kad pareiškėjas turėjo galimybę susimokėti baudą, patvirtina ir tai, kad suėjus raginime nustatytam terminui (po keturių dienų) pareiškėjas į antstolės depozitinę sąskaitą pervedė visą raginime nurodytą sumą. Pažymėtina, kad pareiškėjui raginime buvo išaiškintos pasekmės, kilsiančios neįvykdžius raginime nurodytų veiksmų nustatytu terminu. Teismas taip pat atkreipia dėmesį, kad antstolei prašymą išdėstyti baudą pateikė pareiškėjo atstovas profesionalus teisininkas –advokatas, todėl jam buvo žinomos tiek raginimo neįvykdymo pasekmės, tiek tai, kad išdėstyti teismo priteistas sumas (šiuo atveju paskirtą baudą) nėra priskirta antstolio kompetencijai”, – rašoma sprendime, kuris dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

1 Comment

  1. dopinginė šlovė

    Po tiekos liaupsių, aukštumų, sėkmių liūdnokas finalas. Kažkaip šiuolaikinias jėgos sportas jau visiškaia nebežavi: dopingas tapo kasdienybė. Visi tikisi, kad nebus pagauti, pastebėti…Gaila garsuas žmogaus

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

„Neringos vandens” byloje – ilga pauzė

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose nagrinėjama civilinė byla, kurioje Neringos savivaldybės įmonė „Neringos vanduo” iš buvusio vadovo Dangero Aleksandrovo ...
2024-01-02
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

„Neringos vandens” istorija: savivaldybė didina statymus

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose toliau nagrinėjama civilinė byla, kurioje Neringos savivaldybės įmonė „Neringos vanduo” iš buvusio vadovo Dangero ...
2023-10-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

„Neringos vandens” istorija: susidorojo dovanas ėmę politikai?

Rinkiminės kampanijos metu gana garsiai nuskambėjusi Neringos savivaldybės valdomoje įmonėje „Neringos vanduo” nutikusi istorija persikėlė į teismą.   Klaipėdos apylinkės teismo ...
2023-07-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This