Klaipėdoje – dar 7 naujos gatvės: nuo Šiaurės baterijos iki Alnavos

Miestas, Svarbu

Trečiadienį posėdžiavusi Klaipėdos savivaldybės Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija pakartotinai svarstė trijose vietose – Giruliuose, buvusioje „Žuvėdros” stovyklos teritorijoje, šalia Artojų bei šalia Barškių gatvių esančių naujų gatvių pavadinimų parinkimą.

Kaip ir anksčiau, pavadinimų paieška tarp narių sukėlė nemažai diskusijų. Pasak Vasilijaus Safronovo, taip nebūtų atsitikę, jei posėdžiui iš anksto būtų tinkamai pasiruošta.

Giruliai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Giruliuose netoli jūros gyvenamąjį kvartalą statančios bendrovės atstovai norėjo gauti tik vienos gatvės pavadinimą, nes esą kiti du keliai yra tik privažiavimai, tuo metu komisijos nariai teigė, jog jau apsispręsta suteikti pavadinimus trims gatvėms, nes jos yra pažymėtos teritorijos detaliajame plane. Tad nuspręsta iš anksto parinkti tris pavadinimus, kad vėliau prie to nereiktų grįžti.

Pasak V. Safronovo, šis klausimas jau bus svarstomas ankstesniame posėdyje ir buvo nuspręsta pavadinimus suteikti arba pagal šioje vietoje išlikusius karinio paveldo objektus (pvz., Baterijos, Amunicijos, Kazematų ar Bunkerių), arba pagal gamtos objektus, pvz., Plantacijos, Litorinos arba Palvės.

Prieš esą militaristinius gatvių pavadinimus pasisakė Zita Genienė, Andrius Petraitis ir Albinas Drukteinis, siūlę orientuotis į šiam regionui būdingus gamtinius pavadinimus. Tą mintį palaikė ir gyvenamųjų kvartalų vystytojai.

Eglė Deltuvaitė sakė, jog yra svarbu laikytis nuoseklumo, tad ji, kaip ir Vitalijus Juška, pagrindinei gatvei siūlė palikti Baterijos (arba Šiaurės baterijos) pavadinimą, o kitas dvi pavadinti gamtos vardais – Plantacijos ir Palvės.

Į diskusiją jsijungęs Domas Kaunas patarė atsižvelgti ir į gyventojų interesus. „Kam norėtųsi gyventi Baterijos ar Bunkerių gatvėje?” – retoriškai klausė jis.

Po ilgokų diskusijų galiausiai nuspręsta Giruliuose tris gatves (vieną jau esančią ir dvi būsimas) pavadinti Šiaurės baterijos, Litorinos ir Palvės vardais.

Tuo metu dėl kitų gatvių pavadinimų didesnių diskusijų nekilo. Tad šalia jau esančios Barškių gatvės atsiras nauja Kalniškių gatvė, o šalia Arimų g. – Mielaukių, Geldapės ir Alnavos gatvės.

Kartu komisija be diskusijų apsisprendė tarp kelių pavadinimų pasiklydusį ežerą, esantį Liepojos g., pavadinti Aulaukio vardu.

1 Comment

  1. Anonimas

    kažkaip vienu metu savivaldybėje buvo nuosekliai ir tvarkingai. Rengiama teritorijos urbanistinė konsepcija, jos pagrindu ir kuriami gatvių pavadinimai. Tvirtinamas detalus ir iš karto, tuo pačiu tarybos sprendimu, patvirtinami ir gatvėvardžiai. Sklypai RC registruojami jau su adresais. Dabar tampo tuos pavadinimus visi po savo profesinį ar hobių daržą

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kultūra

300 metų sulaukęs Imanuelis Kantas kviečia į svečius pas Herkų Kantą

Balandžio 22-ąją sukanka 300 metų nuo vieno ryškiausių žmonijos filosofinio paveldo kūrėjų – Imanuelio Kanto – gimimo. Kad ši data ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Piliavietės grįžimas miestui: istorija jau siekia pusšimtį metų

Vienas iš ryškiausių sovietmečio urbanistinių Klaipėdos pokyčių – miesto gimimo vieta, kurioje iki XVIII a. pabaigos stovėjo pilis, tapo uždara ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This