Koronaviruso rodikliai mažėja ir šalyje, ir Klaipėdoje

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 2639 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Iš 22 378 ištirtų mėginių beveik 12 proc. buvo su virusu.

Klaipėdoje per parą ši infekcija diagnozuota 166 žmonėms. Patikslintais duomenimis, antradienį susirgo 141, pirmadienį – 154 klaipėdiečiai.

Sveikatos apsaugos ministerija parengė planą, kokių naujų pandemijos valdymo priemonių reikėtų imtis, jeigu intensyvios terapijos skyrių užimtumas pasiektų 240 lovų (RITS). Ketvirtadienio ryto duomenimis buvo užimtos 135 tokios lovos. Mariaus Bartkaus (Respublikinės Klaipėdos ligoninė) nuotr.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus šalies mastu sumenko 1,3 proc., Klaipėdoje – 18 proc.

Uostamiestyje toliau mažėja ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rodiklis – jis sumenko nuo buvusių 1720,2 iki 1693,3 atvejo, o šalyje – nuo 1365 atvejų iki 1332,6.

Klaipėda pagal šį rodiklį po paros pasislinko į apačią per vieną padalą ir dabar yra 6-toje vietoje nuo galo tarp visų šalies savivaldybių. Geriausiai ir toliau reikalai klostosi Pagėgių savivaldybėje (449).

Per parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyta 180 pacientų. Iš 2528 kovidinių lovų užimta 1770.

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąraše atsidūrė 25 žmonės, iš kurių pasiskiepiję buvo 10, priklausę 60-89 metų amžiaus grupei. Bendras viruso aukų skaičius jau siekia 6251.

Klaipėdoje per parą mirė dar du žmonės ir koronavirusas čia jau nusinešė 280 gyvybių.

Trečiadienį šalyje sergančiųjų skaičius siekė 29 543, tarp kurių buvo 2016 klaipėdiečių. Pasveikusiųjų jau yra 392 588. Nuo pandemijos pradžios pasveiko 27 567 Klaipėdos gyventojai, o per parą tokių buvo 205.

Visoje šalyje trečiadienį pirmą kartą pasiskiepijo 2158, pilną vakcinaciją baigė 2023, o trečią kartą skiepijosi 6761 žmogus. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai buvo 70, 128 ir 293.

INFORMACIJA

Sveikatos apsaugos ministerija parengė planą, kokių naujų pandemijos valdymo priemonių reikėtų imtis, jeigu intensyvios terapijos skyrių užimtumas pasiektų 240 lovų (RITS). Ketvirtadienio ryto duomenimis buvo užimtos 135 tokios lovos.

„Siūlomos naujos priemonės galėtų sulėtinti viruso plitimą visuomenėje. Vyriausybė siekia išvengti griežto karantino, tačiau tai priklauso nuo numatytų priemonių laikymosi ir viruso paplitimo“, – teigiama ministerijos dokumente.

Siūlomi ribojimai:

renginių draudimas, profesionalaus sporto renginiai be žiūrovų; –

prekybos ploto ribojimo didinimas iki 50 kv. m. (svarstytina ar visiems, ar tik prekybos centrams);

naktinių klubų, viešojo maitinimo įstaigų, nebūtinųjų prekių parduotuvių, laisvalaikio ir pramogų paslaugų uždarymas (arba darbo laiko ribojimas);

nuotolinis darbas;

nuotolinis ugdymas ir aukštasis mokslas;

neformalaus ugdymo ribojimas;

susibūrimų ribojimas.

Vyriausybės kanceliarija pranešė, kad lapkričio–gruodžio mėnesiais Valstybinė darbo inspekcija, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras ir Lietuvos policija bendromis pajėgomis tikrins, kaip laikomasi pandemijos valdymo priemonių. Pirmoji tokia misija vyks lapkričio 12–17 dienomis.

Teigiama, kad patikrinimų vietos numatytos remiantis turimais duomenimis apie didžiausią epidemiologinę riziką turinčias vietas, fiksuojamus židinius, vietas, kuriose sistemiškai nesilaikoma ribojimų, taip pat vietas, apie kurias dėl ribojimų nesilaikymo praneša gyventojai.

Misijų metu bus tikrinama: ar laikomasi Galimybių paso reikalavimo, ar asmuo naudojasi jam priklausančiu Galimybių pasu, ar atliekami periodiniai testai darbuotojams, kuriems privaloma testuotis pagal Vyriausybės reikalavimus, ar laikomasi ploto ribojimo reikalavimų vietose, kuriose Galimybių pasas nėra reikalingas, ir kitų nustatytų ribojimų laikymasis.

5 Comments

  1. MERGINAI IŠ NUOTRAUKOS GALIMA BŪTŲ PER VAKARĄ IR 3 SKIEPUS PAEILIUI SULEISTI. Už 1 skiepą po 100€?

    .

    Reply
  2. Puciu

    Nesergu nuo pat pradziu.atsikniskit

    Reply
  3. Anonimas

    Uzsikreciau

    Reply
  4. Lauris

    Niekas neserga tik pasiskiepija marmalais atsidure renimacijoje kad yra uznestas virusas nuo skiepo

    Reply
    • Anonimas

      As sergu uzdokreciau nuo kitu serganciu,kaip neserga

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą šalyje - vos 24 nauji COVID-19 atvejai

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus, ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This