Nauja „Klaipėdos švenčių“ vadove gali tapti Eglė Šulskė

Miestas, Svarbu

Sulaukus teigimų specialiųjų tarnybų pažymų nauja uostamiesčio savivaldybės valdomos VšĮ „Klaipėdos šventės“ vadove turėtų tapti šiuo metu radijo laidų vedėja dirbanti Eglė Šulskė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Apie šiemet jau trečią kartą rengtą „Klaipėdos švenčių“ vadovo konkursą įstaigos valdybos pirmininkas Andrius Dobranskis teigė negalintis nieko pasakyti kol dar jis oficialiai nepasibaigė ir nėra gautos minėtosios pažymos. Jis neatskleidė ir konkurso dalyvių skaičiaus, nepatvirtino ir „Atviros Klaipėdos” žinių, kad iš viso buvo penki kandidatai.

Tokios pozicijos neteikti informacijos jau anksčiau laikėsi ir savivaldybė, kai buvo sulaukusi „Atviros Klaipėdos” užklausos dėl pretendentų skaičiaus dar tebevykstant konkursui.

E. Šulskė patvirtino „Atviros Klaipėdos” žinias, jog būtent ji sulaukė geriausio įvertinimo konkurse ir dabar laukia kol baigsis visos kitos privalomos procedūros. Ji sakė dalyvavusi ir ankstesniuose konkursuose.

Balandžio viduryje „Klaipėdos švenčių“ vadovu buvo pradėjęs dirbti buvęs Klaipėdos „Akropolio“ valdytojas Ovidijus Zibalis. Jis konkurse įveikė kitus septynis pretendentus. Tačiau O. Zibalis dirbo vos dvi savaites ir iš pareigų pasitraukė, taip ir nepaaiškinęs savo sprendimo motyvų. Birželio viduryje jį pakeitė Liutautas Galinis, dirbęs iki rugsėjo 1-osios.

E. Šulskė teigė, jog dar sykį pretenduoti į šias pareigas nusprendė, nes tiki, kad gali sukurti vertę tiek įstaigai, tiek miestui, o jai pačiai tai irgi bus malonus darbas. Į tai kas buvo praeityje, ji sakė nežiūrinti, orientuojasi tik į ateitį.

Šiuo metu radijo laidų vedėja dirbanti pašnekovė teigė, kad turi ir meninį, ir vadybinį išsilavinimą, jai teko vadovauti telekomunikacijų ir draudimo bendrovių pardavimo komandoms, dirbti žurnalistinį darbą radijuje, televizijose.

Naujo „Klaipėdos švenčių“ vadovo šiemet pirmą kartą buvo pradėta ieškoti po to, kai pasitraukė Romandas Žiubrys, šias pareigas ėjęs nuo 2013 m. kovo.

Pretendentai, siekiantys tapti „Klaipėdos švenčių“ vadovu, privalėjo turėti socialinių mokslų arba menų studijų krypčių ne žemesnį kaip aukštąjį išsilavinimą, ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujamo darbo patirtį verslo įmonėje, gerai mokėti lietuvių kalbą, mokėti vertinti miesto kultūros aplinką, gyventojų poreikius, išmanyti jūrinės kultūros tradicijas, išmanyti Europos Sąjungos kultūros finansavimo principus ir reikalavimus, gebėti dalyvauti tarptautiniuose projektuose, išmanyti ir taikyti kultūrinės veiklos taikomuosius tyrimus, mokėti prognozuoti kultūrinės rinkos raidos perspektyvas, gebėti rengti, įgyvendinti kultūrinės veiklos programas bei projektus, gebėti organizuoti kultūrinius ir kitus renginius, būti nepriekaištingos reputacijos, kaip ji yra apibrėžta teisės aktuose, reguliuojančiuose nepriekaištingos reputacijos kriterijus.

3 Comments

  1. Anonimas

    „Pretendentai, siekiantys tapti „Klaipėdos švenčių“ vadovu, privalėjo turėti socialinių mokslų arba menų studijų krypčių ne žemesnį kaip aukštąjį išsilavinimą, ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujamo darbo patirtį verslo įmonėje“ . Ar ši moteris kam nors vadovavo 5 metus?

    Reply
    • Kristina

      Nepavydėkite(((:

  2. Nuomonė

    Visą gyvenimą versle dirbęs O.Zibalis turbūt suvokė, kad
    eilinėje parazitinėjee (giminių ir draugelių) savivaldybės kontorėlėje rimtas darbas neįmanomas. Todėl ir terpė slides iš viešojo (savivaldos) sektoriaus gyvatyno. Tokia mano versija.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Dėl įgaliojimų merui susikirto Klaipėdos valdančiosios frakcijos

Bene pirmą kartą šios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos valdančių frakcijų nuomonės balsuojant ženkliai išsiskyrė: dalis valdančiųjų nepalaikė mero Arvydo Vaitkaus ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This